Алкохол

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
Алкохол не е за оние кои незнаат кога им е доста. Такоѓе не е за оние кои имаат лоша пијанка, да се тепаат, да кршат, да замараат некој, да се глупираат. За нив најубаво сокче да си пијат. :)

Од пред некоја недела решив да живеем со мотото: „Пијам само на родендени“ . Како за беља имав 5 родендени :pos:

Од сега натаму решивме со другарите да станеме спортисти. Значи не пиеме, пушиме и тако даље...

pa ne pijam cesto...za vikendi samo mozda koga ke izlezam,ama samo ednas se imam napraeno letva...da ne znam so praam i kaj se naogjam:)

Често пијам кажи речи секој ден али не по многу. Али денес петок има да се направам кесе.

Порано бев хроничен алкохоличар. Немаше ден да не бидам летва. Се беше поврзано со пиење.
Гледав да испаднам само со некој шо знам дека ќе пие, сите пари шо ги имав ги трошев за пиење, на големиот одмор нашколо си купуев пиење...
После сфатив дека сето тоа е уствари тешко срање. Мислам на оноа прекумерното конзумирање.
После се здруживме со Fabullous_178, и постанав антиалкохоличар :)
И сега знам да се напијам понекогаш, ама многу ретко.

Па пиев порано 8мо-1ва година и тоа солидно :) Сега веќе 3-4 месеци пијам само кока кола на излегување, а ретко во домашна атмосвера по 1-2 чаши пиво или вино. Инаку за тоа дека алкохолот те прави расположен, може да се каже ако конзумирате алкохол у граници на нормала, ама знам од мое искуство кога почне да се пие граници нема, така да тргнете си го тоа од мисла дека алкохолот ќе ве направи весели. поз

Порано за да се направев пред друштво пиев многу и лумпував, но по некое време ми удри у глава зошто го правам тоа, а некои од пијалоците што ги пиев дури и не ми правеа ќеф и ги пиев со сила. Се имав опијането ама никогаш за на токсикологија. Така една вечер дојдов до таа фаза што ептен почна да ми се лоши. Не повратив ама од тогаш си пијам само што мене ми се свиѓа, само пивце. Ем е ефтино ем ич не те фаќа ем убаво ќе си поминеш.

Abe noguu pati metla sam se prvil...povrakal sam tepacki sam pravil.....
abe govno sam bil......petok sabota obavezno sam pod dejstvo, ama ne se praam metla pomisluvajki na edni 8casa pominati vo bolnica....

Аклохол
Ќути не збори. Со другарчињата редовно се запиваме пред коперација. Како оче наш го знам шишето

mozam da se raspolozam so i bez alkohol ama pozelno e nesto da ima za pivkanje, ama sega mi se pojavi drug problem pocna da ne me faka :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom