Алкохол

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
Пиев алкохол на секое искачање понекогаш знаев и да претерам,ама престанав да пијам од здравствени причини, веке подолго време капка немам пробано :) и поубаво се чувствувам....мада понекогаш ми доаѓа така да се напијам ама.......:nenene:

Викендов ја промашив зградата каде што живеам. Кога дојдов дома легнав да спијам позади креветот и сабајле се уплашиле кога виделе дека ме нема а било 9 саат сакале у полиција да ме бараат бидејќи братми кажал дека сум учестувувал во хулигански ацкии вечерта.. ама нејсе ја се будам и свите од каде па се појави ти им беше изразот на лицето.

Алкохолот е добар само кога се пие паметно, а не да се претерува, ама пусто вино не можем да му одолеам.

А што ме нервираат новиот закон за да не пиеме по улици аууууу значи катастрофа.

Само крв ми капе кој че видим некој дечишта да пијат алкохол, им дава погрешна слика на светот.

Алкохол не е добар.

Си се откажав ја од алкохол од пред 2 месеци:) Една другарка не собра неколку души да не почасти за роденденот и јас... Ќе завршев на токсикологија за малце:(
Испив неколку литро и неколку чаши црно вино, 6- 8 чашки розе вино и пиво не се сеќавам колку... А трагедијата е што сум спортист.. А алкохолот не се препорачува за спортисти.. Добро е по некогаш да се напиеш по 1-2 чаши вино, пивото е штетно за мускулатурата на телото, жестоките пијалаци се штетни за организмот..

Da pijam alkohol ali ne cesto.Obicno gledam da ne se opijanam ili ako veke mi se sluci toa da ne napravam nekoja glupost a inaku mi se ima sluceno da pravam glupost ali nazad vrakanje nema um za drugpat :toe:

не е корисен доколку се претерува.. а за 1 до 2 чаши вино е здраво човек да се напие. не би рекла дека е пресуден за добро да се помине,ама сепак преовладува на журките,и стварно ми е грозна слика кога ќе видам ДЕЦА што со нетрпение чекале да дојдит викенд за да се напрат "лом" то ми е крајно неподносливо,и само заради тоа (понекогаш) не го оправдувам консумирањето на алкохол,бидејки се претерува. а од друга страна мора бе малце да се има пракса,пошо имат случаи кога мора да се напиеш чашка,две и срамота е да се опијаниш од толку:kesa:
ој ти напиј се 1 или 2 чаши ж`та кавдаречка да те видам :pos::pos:

Me interesira dali vas postarite vi smeta koa ke vidite ili koga ste vo prisustvo na pijani maloletnici..ili eve deca do 16 godini ?
Iskreno pijam..Ali i koga preteruvam pak sum podnosliv,ne zamaram,ne rasipuvam zurka,bash obranto,samo so tripam.Ali za razlika od mene imam i drugari so praat belji,se glupiraat,vaka taka..Mene mi e nepodnoslivo da gi trpam..a mozam da zamislam vas postarite..a?

Еве како постар кажувам дека не ми е гајле, на сите ќе ви откаже џигерот кога-тогаш. :) Death solves all problems - no man, no problem :)

...Сталин де...

Абе и јас пиев едно време на секое искачање ама сфатив дека претерувам и си реков дека не пијам веќе и еве на витамински сокчиња сум :pos:

Стар,млад,кога е некој пијан е неподнослив.Не можам да седам во друштво со пијани лица,одма ми се губи желба за се,ми се расипва расположението.Колку крепиш толку пиј.Не е должен некој да трпи некој друг и да му биди вечерта уништена.

Не ми смета, туку не е убаво за гледање.

никој нејке да гледа пијани луѓе, ама кога си ти пијан убаво ти е барем неколку саата така да what the f***

Абе ај што не е убаво за гледање,него има некои кои се уште полоши,ќе се поднапијат малку,и се занесуваат како да се начукани којзнае колку,и прават глупости за кои се свесни а наредниот ден велат дека демек појма немаат што правеле...После се ова набројано,горд сум што сум 100% анти-алкохоличар:)!

Пијанството кај луѓето, посебно кај помладите или децата толку почнува да ми смета, што почна веќе да ме одвраќа од помислата јас да испијам повеќе од две-три пијачки. Не ми оди воопшто повеќе да се заседнам и запијам. Не ме влече, дури ми е лошо. Ваљда ми е вгнездена помислата колку лошо изгледа пијан човек, па почнува да ми е срам да изгледам и јас така. Кој да знае.:toe:

п.с. GoD.HateUSaLL престани со дофрлање на секој коментар на темата. Досега те бришев, а сега те опоменувам за да не стигнеш и до бан.

Жалосно е кога гледаш како се пијанчат млади луѓе, млади деца кои можат за тоа време да свршат милион попаметни работи. Но мислам дека поголемиот дел од таа вина ја имаат родителите. Незаинтересирани каде им се децата, им се враќаат наутро во 5 и како ништо да не се случило. Искрено кога ќе видам такви случаи, ми иде да пријавам во полиција пијанчење, ама знам дека и таму ништо нема да им направат, така да, поминувам преку тоа.
Треба некој да покаже цврста рака во воспитувањето на денешната младина, затоа што е без никаква етика и свест за целите и вредностите на животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom