Алкохол

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Веб-сајт
www.mesaja.blog.com.mk
За темава ме инспирираше тоа што го прочитав на Кајгана-aлкохол.
Ме интересира вашето мислење за алкохолот...Дали е за вас парти-бустер,нешто без кое забавата неможе да тргне,дали мислите дека е корисен,дали пиете,колку често и слично...
п.с чудно ми е само како досега никој нема отворено ваква тема,барем така ми покажа ова пребарувачов...ако има,шалјете моја у канти сместа....:kesa:

И јас сега се откажувам од алкохолот. Мускулите ми се исушија. Немам кондиција кога играм. Мора да се вратим во форма за летово. ГОТОВО КРАЈ! Се откажувам!

А тоа дека алкохолот е депресант е апсолутно точно. Обично сум забавна личност. Кога ќе фатим да пијам тогаш како зомби сум, како издрогиран шалтам низ Тетово.

Pijam sekogas koga ke izlezam ne promasuvam!Ama retko mi se desava da se napravam letva i da nemozam da odam!Mislam deka koga sum pijan podobro si pominuvam i poopusten sum si i so zenski i se!Inace i jas kako shorty planiram da se otkazam zs gotov sum me izede alkoholot nemozam da se dvizam!A koga ke se nauckam sledniot den sum kako mrtov i zatoa mn mrazam da pijam ali radi dobra zurka go konzumiram i slajfuvam niz skopjevo!

па да насекое излегување се се напивам....ретко претерувам а за корисен секако дека не е корисен.....

не е корисен доколку се претерува.. а за 1 до 2 чаши вино е здраво човек да се напие. не би рекла дека е пресуден за добро да се помине,ама сепак преовладува на журките,и стварно ми е грозна слика кога ќе видам ДЕЦА што со нетрпение чекале да дојдит викенд за да се напрат "лом" то ми е крајно неподносливо,и само заради тоа (понекогаш) не го оправдувам консумирањето на алкохол,бидејки се претерува. а од друга страна мора бе малце да се има пракса,пошо имат случаи кога мора да се напиеш чашка,две и срамота е да се опијаниш од толку:kesa:

си пијам секој викенд...и некој пат кога има друштво преку неделата пак...ретко да се опијам ного...секако дека е штетен,

Алкохолот према мене е срање невидено.Уште полошо е ако го пиеш,а да не се опијануваш, многу полесно се стигнува до алкохолна зависност.
Ако пијам, иако ретко,пијам колку да се расположам до некое ниво, али не ми праи некако кеив тоа чуство а незнам зш.не можам да се опуштам да исклулирам како што делува на пример тревата..
Ретко конзумирам , затоа што како многу други,јас не можам под алкохол да бидам кул или како и да е.
Јас сум најреален и најмогу самиот себеси си се сметам за кул трезен и свесен за се околу себе.

Да, се пијанам за викенд понекогаш....пример еднаш на два месеци....супер ми е нити повраќам нити глупости правам...само си сум расположена за играње и сите ги сакам тогаш...:vozbud::pipi:
Штетно е, се што е претерано е штетно, ама се прават исклучоци и ако не е често, зошто да не? :toe:

Мене не ми е штетен. Сакам да си пивнувам. Поинтересно ми е. Не ми влијае ни на физичка ни на психичка способност.

апстинирам веќе повеќе од 2 години , без исклучоци , не сум пиел ни на нова година , непијам газирано ни кафе .. така да се чуствувам поубаво , поспремно и не му ја мислам дали би можел да добијам некоја болест недајбоже хепатит,чир итн итн .. паралелно трчам 2-3 пати во неделата кога имам време и одам во теретана ..

abe kako mozite da nepiete jas ako ne zgnetam dve tri raki od sabajle mi se tresat raceve nisto nemozam da fatam znam oti e stetno ama toa e toa taka sum navknal a za odviknuvanje potesko no bi sakal da probam

abe kako mozite da nepiete jas ako ne zgnetam dve tri raki od sabajle mi se tresat raceve nisto nemozam da fatam znam oti e stetno ama toa e toa taka sum navknal a za odviknuvanje potesko no bi sakal da probam

Де бе дури по две три ракичина од сабалје?
Аман бе..јас од толку газ летва пијан се праам...:)

e pa zatoa i apstiniras kamo jas da se pijanev od tri rakii super so 200 den pijan a ne vaka i iljadarka nestiga

вечерва бев на роденден и мислам дека уште сум под дејство на алкохол...:vozbud:
али да се надоврзам на муабетов...еве за вечерва на пример...додека немав испиено чаша-две коњак-кола само си седев а после.........фатив да играм,да се пуштам по женски...шознам добро е за опуштање...и бтв...никош не се имам опијанато за да повраќам или сл...
си држам граница:toe:

Обратно од Шорти, јас како и повеќето колку што гледам, го пијам алкохолот чисто за расположение, никогаш не ме прави да бидам како умртвен , туку напротив ме прави активен , расположен , така да алкохол рулЗ но до некоја граница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom