Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Кога да си го чекам продуктов. ќе ја биде ли хахаха
12825508_807065986066653_1689663327_n.jpg
се мешаат известувањата од швајцарска пошта и кинеска пошта. trackitonline изгледа праќа барање до повеќе сајтови, па ги меша добиените резултати.
пуштена е од Цирих, кај и да е за 4-5 дена ќе стигне.

се мешаат известувањата од швајцарска пошта и кинеска пошта. trackitonline изгледа праќа барање до повеќе сајтови, па ги меша добиените резултати.
пуштена е од Цирих, кај и да е за 4-5 дена ќе стигне.
Еве на свисс пост шо дава.

Attachments

• Screenshot_2016-03-07-17-07-23.png
    Screenshot_2016-03-07-17-07-23.png
    127,5 KB · Прегледи: 31
Дечки прв пат нарачувам од алиекспрес, треба да ми стигне нешто дома дека е стигната пратката или сам треба да одам да проверувам дали е стигната во пошта. Ја следев пратката и вика дека на 20ти е стигната во Скопје на аеродром.
2016-03-20 00:00Macedonia Arrive at Macedonia Airport-(Yanwen's Track End)

Дечки прв пат нарачувам од алиекспрес, треба да ми стигне нешто дома дека е стигната пратката или сам треба да одам да проверувам дали е стигната во пошта. Ја следев пратката и вика дека на 20ти е стигната во Скопје на аеродром.

Зависи колкава е ако е мала тогаш ке ти стигне дома ако е голема ке треба сам да идеш да си ја земеш, ако е за царинење ке треба да идеш да платиш давачки (ке бидеш известен). Инаку не е стигната на никаков аеродром, тој тракинг што ти го дале е лажен :)

Зависи колкава е ако е мала тогаш ке ти стигне дома ако е голема ке треба сам да идеш да си ја земеш, ако е за царинење ке треба да идеш да платиш давачки (ке бидеш известен). Инаку не е стигната на никаков аеродром, тој тракинг што ти го дале е лажен :)
Мала пратка е, 4 евра маска за мобилен, продавчов има висока репутација 97% :D
Пратена е по негов канал, овде ја следев.
http://www.yw56.com.cn/english/index.aspx
Фала на одговорот.

Sent from my 6045I using Tapatalk

Фала на одговорот.

Sent from my 6045I using Tapatalk
Дома ќе ти стигне спакувана и ставена во плик. Ако нема никој ќе ја вратат во пошта и ќе ти остават картичка. Може и да ти се јават доколку имаш оставено број.

Фала на одговорот.

Нема на што, инаку ако си ја прател сите тракинзи од YANWEN се тракинзи од контејнери што благе везе немаат каде е моментално пратката :) За следен пат да знаеш, инаку како што ти кажа @Дињата на Анчо штом е толку мала чекај ја домче.

Ако не се лажам кога ќе стаса пратката во Македонија требаат отприлика 3 дена за да ти ја достават до дома, а некогаш може и повеќе денови да бидат.

Ако не се лажам кога ќе стаса пратката во Македонија требаат отприлика 3 дена за да ти ја достават до дома, а некогаш може и повеќе денови да бидат.

Да, само што кога ке му стаса во МКД треба да му пишува
Macedonia (the former Yugoslav Republic of) SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Receive item at office of exchange (Otb), а не аеродром или нешто трето :(

До сега имам преку 100 порачки од кои 98 % стигнале..лошо искуство имам со порачка на семе..порачуваш кактус ти стига трева хаха..
Општо земено - задоволен

До сега имам преку 100 порачки од кои 98 % стигнале..лошо искуство имам со порачка на семе..порачуваш кактус ти стига трева хаха..
Општо земено - задоволен

Истиот проблем го имав и јас со шафранот, место него стигна жива ограда некои трња коприви таму :( А семето беше спакувано во пластично кутивче па со златни букви saffron seeds мислиш богатството стигнало :D, другото беше се ок :P

Aliexpress=gubre.
Osobeno alista... ptodavaat roba so zabraneti boi i materijali. Se toa sto ne smeat da go oglasat na ebay.

Aliexpress=gubre.
Osobeno alista... ptodavaat roba so zabraneti boi i materijali. Se toa sto ne smeat da go oglasat na ebay.

Исто ти е веќе и на еbay :) Eве ти пример
Еbay
Aliexpress
И двете содржат нонилфенол што е строго забранет (не дека го нема и во другата облека поготово од Кина или Тајван), а едната од нив се продава на ebay. Колку само облека имам фрлено и од ebay и од али, по 2-3 перења се кине, се јавуваат дупчиња и ајт у канта :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom