PsychoalieN
Омлет мастеР
- Член од
- 12 јули 2009
- Мислења
- 1.703
- Поени од реакции
- 1.411
Значи не е баш сигурен алиекспрес.
Со али беше се ок, тука имав проблеми во МКД, два ми запленија на царина а за третиот платив данок и царина.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи не е баш сигурен алиекспрес.
Со али беше се ок, тука имав проблеми во МКД, два ми запленија на царина а за третиот платив данок и царина.
За Самсунзи мислам збореше дека ти запленија ако не се лажам.Јас планирам да нарачам кинеска марака на телефон па затоа прашувам.Ако не се лажам мислам дека рече на друга тема дека за нарачување мобилни од странство кај нас се плаќа само ддв. Или грешам, како ке им текне на царина кај нас.
П.С Малце личи на Ајфон телефонот что планирам да го нарачам.
Момци, дали China Post Registered Air Mail е баш тоа - регистрирана пратка? Мора да се потпишам дека сум ја примил, не може од пошта да ја лапнат и да се прави поштарот дека примателот ја примил пратката?
Сакаш да кажеш, тракингот ќе можеш да го следиш само до таму до каде иде контејнерот. После кога ќе го разделат на претки, ништо - а? Кога ќе влезе во МКД, нема да може да се прати?...прати му пораче да го прашаш дали е тракинзите што ги дава се однесуваат на пратката или на контејнерот
Сакаш да кажеш, тракингот ќе можеш да го следиш само до таму до каде иде контејнерот. После кога ќе го разделат на претки, ништо - а? Кога ќе влезе во МКД, нема да може да се прати?
Ама тоа у секој случај е за тракингот, моментот регистрирана („осигурана“) пратка секако постои?
Не ми е баш јасно.
Јас имав таков случај амa кај мене пишуваше Seller shipping method и откога ми ја испратија видов дека ми дале само тракинг бројот од контејнерот.Да, таа е таа, само пред да порачаш прати му пораче да го прашаш дали е тракинзите што ги дава се однесуваат на пратката или на контејнерот затоа што последно време почнаа да праќаат и вакви тракинзи 70124674720 па ти вика иди на http://www.yw56.com.cn/english/index.aspx да си ја следиш, а уствари благе везе нема. Секогаш треба да е во формат XXYYYYYYYYYXX
Јас имав таков случај амa кај мене пишуваше Seller shipping method и откога ми ја испратија видов дека ми го дале тракинг само на бројот од контејнерот.
Користам alipay, не гледам бенефит, освен тоа што не морам да пишувам број на картичка бла бла на секоја порачкаМомци, кој е бенефитот од користење на Alipay? Го користите некој od вас?
На пример PayPal практично повеќе се користи како заштита, escrow сервис. Затоа и се проби како сервис.
Но Alipay изричито нагласуваат дека не се escrow сервис, и тогаш зошто некој би ги користел нив наместо да плаќа директно од картица/сметка?? Кој е бенефитот?
Хмм... па и со кредитна картичка е исто, ги чуваат податоците кај нив на сервер и само кликам на потврдување.Користам alipay, не гледам бенефит, освен тоа што не морам да пишувам број на картичка бла бла на секоја порачка
Не ги чуваат освен ако не се согласиш самиот. Баш тоа Alipay е за да ги зачува.