Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
чудно компјутериве дома не ми функционираат како што треба веке цел месец неможам да ги проверам праткиве кајмисе а комп,на работа ми ги проверува нормално,,освен тоа едно ИНФО,во поштата денес прашував едно пријателче што работи таму тој вели пратките кој се истовараат во Литванија доаѓаат нормално како и секогаш а оние кој се истовараат на други места или КАСНАТ многу или се ГУБАТ плус оние трацк сериски броеви кој завршувале со CD/CB никаде ги нема,ова денес го дознав

ТООООО МАЈСТОРЕ сменето денес,па пи****** от м********* пеш да ја носевте до сега ке ја донесевте,,инаку се работи за пратка от ФЕБРОАРИ од вредност 20е за кој покренав диспај пред 2/3 дена по барање на продавачот кој во изгубив 0 рефунд јас барав само малку повеке време,како и да е сега уште да чукне наврата ДЕДО МРАЗ ОТ КОЊАРИ:)

Attachments

• post.jpg
    post.jpg
    89,3 KB · Прегледи: 24
Си најдов тоа што ми треба за порачка, и преку Германија за беспари достава. Вели дека за 4 дена и 15 часа ќе го испратат пакетот, и дека за 3 работни дена ќе стигне. Ај да видиме :)
Туку да прашам, по грешка ја внесов адресата по лична карта, а сакам да ми достават на друга адреса. На копчето лево од страна Shipping Address - ја сменив адресата, ама на порачката уште си стои првата што ја ставив ... И сега не знам каде да им пишам на тие што ќе испраќаат која е вистинската адреса? Помош?

Си најдов тоа што ми треба за порачка, и преку Германија за беспари достава. Вели дека за 4 дена и 15 часа ќе го испратат пакетот, и дека за 3 работни дена ќе стигне. Ај да видиме :)
Туку да прашам, по грешка ја внесов адресата по лична карта, а сакам да ми достават на друга адреса. На копчето лево од страна Shipping Address - ја сменив адресата, ама на порачката уште си стои првата што ја ставив ... И сега не знам каде да им пишам на тие што ќе испраќаат која е вистинската адреса? Помош?

Пиши му приватна порака на продавачот и договори се ... може ке ти побара да ја откажеш нарачката и да направиш нова ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Пиши му приватна порака на продавачот и договори се ... може ке ти побара да ја откажеш нарачката и да направиш нова ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Фала ти, најдов contact seller и оставив таму порака. Се надевам ќе биде ОК, Проблемот е што на адресата што ми е од лична карта во моментов никој не живее, и ако ја донесе поштар таму, нема кој да ме извести ни дека стигнала :(

Ај да прашам пак, вие што добивате пратки од Алиекспрес, поштар ако не ве најде дома, ќе остави картонче да одите да си ја земете пратката? Така?

Ај да прашам пак, вие што добивате пратки од Алиекспрес, поштар ако не ве најде дома, ќе остави картонче да одите да си ја земете пратката? Така?
Регуларно е така...мене ми ги донесе сите пратки на врата, не ме матретираше да одам во пошта...

Да. Мене ми се има случено и да ми се јават од пошта да одам да си ја земам, а ми се случи и од пошта да ми се јават за да ми ја достават дома.

Регуларно е така...мене ми ги донесе сите пратки на врата, не ме матретираше да одам во пошта...
Да. Мене ми се има случено и да ми се јават од пошта да одам да си ја земам, а ми се случи и од пошта да ми се јават за да ми ја достават дома.
Фала ви на одговорите, значи да не се секирам :)

Немаат стандард во нашата пошта, може да ти дадат картонче, може да ти ја достават пратката, може на тел.да ти се јават, а може и ништо од ова и да ти ја вратат пратката назад бидејќи не си ја подигнал во рок од 5 дена иако они на ниеден начин не те известиле (ова мене ми се случи).
Сума сумарум најверојатно нашата пошта е најретардирана од сите пошти на светот

Немаат стандард во нашата пошта, може да ти дадат картонче, може да ти ја достават пратката, може на тел.да ти се јават, а може и ништо од ова и да ти ја вратат пратката назад бидејќи не си ја подигнал во рок од 5 дена иако они на ниеден начин не те известиле (ова мене ми се случи).
Сума сумарум најверојатно нашата пошта е најретардирана од сите пошти на светот
Јас се надевам дека нема да ја вратат назад ... А во таков случај кој плаќа пенали за поштенското рашетување? Ти ја пратија пак назад пратката или пари ти вратија? Или што се случи?

Ја вратија пратката назад и си побарав рефунд и мене ми ги вратија парите.

Ја вратија пратката назад и си побарав рефунд и мене ми ги вратија парите.
Проблемот е што мене ми треба тоа што го порачав, и го нема кај нас да се купи. Ако ми ја вратат назад, ќе треба пак цела постапка да ја тераме ... :(

Проблемот е што мене ми треба тоа што го порачав, и го нема кај нас да се купи. Ако ми ја вратат назад, ќе треба пак цела постапка да ја тераме ... :(
Во секој случај проверувај си на сајтот на пошта дали ти е стигната пратката.

Потполно те разбирам, и јас сум во истата ситуација за неколку нарачки, а и порано ми се случувало да се изгуби нарачкава па да нарачам пак, за литиумски батерии 18650 правам веќе една година нарачки и никако да ги добијам, веќе имам правено 6-7 нарачки за истата работа, и никако да стигнат, а ми кажаа дека се продавале такви батерии во некоја продавница позади Битпазар по тие улици-сокаци, што можеби еи причината зошто престанаа да доаѓаат таквите батерии. За жал тоа е реалноста за државата во која живееме и државната пошта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom