Alice Cooper!

• Креатор на темата Креатор на темата Chains
  • Време на започнување Време на започнување
музички неписмени идиотчиња се шетаат на форумов и се караат за никакви бендови како Нирана и ГНР.
Ваууу...луѓе пазете се...дојде најпаметниот рокер на форумов да ве описмени....
Е ти си ногу писмен....
Престанете да се осакатувате музички палејки се на три акорда на пе..рон Курт или на гласот на Axl.
Е ова не ти требаше...треба да сфатиш дека не е се у сфирењето солажи од 1во до 24то поле, и дерењето и тресењето глави ебате...
Сакате да слушате прав рок?Alice Cooper!
Јаки муда.....:tapp:

The audacious, precedent-shattering, inspirational, taboo-defiling hoodlum flamboyance of Alice Cooper did more than forever alter the face of rock 'n' roll as we now know it. He virtually invented rock as theater, created new fashion trends, sparked a new sexual revolution, established higher standards for teenage decadence, and found time on top of all this to write and record a library of classic rock 'n' roll albums. The fact that Alice Cooper is rock 'n' roll's foremost legendary statesman of outrage is far beyond reproach. Any act worth its weight in rock 'n' roll, theatrics, makeup, and in-your-face, kick-ass punk attitude owes more than just a passing nod of respect in the direction of this malignantly macabre culprit.

And if you need proof, just ask Kiss, Marilyn Manson, David Bowie, the New York Dolls, Nine Inch Nails, Metallica, Iggy & The Stooges, Mцtley Crьe, Lou Reed, Hanoi Rocks, Boy George, Slade, Parliament-Funkadelic, The Tubes, T. Rex, Elton John, The Runaways, Guns N' Roses, Gary Glitter, Aerosmith, the Dead Boys, Adam Ant, Poison, Prince, the Sex Pistols, the Ramones, Twisted Sister, Devo, Megadeth, the Plasmatics, Madonna, Gwar, Cheap Trick, Zodiac Mindwarp, Alien Sex Fiend, W.A.S.P., The Rolling Stones, The Cramps, Rob Zombie, Ozzy Osbourne, David Lee Roth, or even Elvis (the next time you see him at a White Castle)--to name only a few.

And no less a personage than Bob Dylan (who's been known to dip into the mascara himself from time to time) publicly proclaimed in a January 26, 1978, Rolling Stone cover story: "I think Alice Cooper is an overlooked songwriter."

Извадок од официјалната биографија на човекот---http://www.alicecooper.com/bio.html

Многу мрзам типчиња од типот:Како може да го прашаме Курт дали му бил Алис Купер идол,типови што се фаќаат за збор ко слеп за стап.Пола од Ramones да не не се мртви!?
Извинете на мојата незаитересираност да научам како се спелува ценетото презиме на господин Курт.

Читајте малце,не е се во музичка инспирација.МНогу убаво си напишав во постот дека Купер направил многу повеќе од пишување песни:
Go back and take another look at that long list of performers who owe a debt to Alice Cooper. Study it carefully, for they all had their greatest successes after the advent of Alice. David Bowie may have worn a dress on the cover of The Man Who Sold The World in 1971, but Alice had already flirted with transvestism in 1969. Marc Bolan admirably defined Gangster Glam on Bolan's Zip Gun in 1975, but Alice had already been there and gone by 1973. Malcolm McLaren and Vivienne Westwood may have refined the punk rock look in 1977, but guess who invented it by wearing S&M gear as well as the slashed 'n' shredded safety pin look as early as 1972? The freshly dug-up Gothic gloom 'n' doom look of Siouxsie And The Banshees? Alice. The grease-paint personas of Kiss? Alice.

Тие од Алис црпеле многу повеќе од музичка инспирација.............

Chains напиша:
The audacious, precedent-shattering, inspirational, taboo-defiling hoodlum flamboyance of Alice Cooper did more than forever alter the face of rock 'n' roll as we now know it. He virtually invented rock as theater, created new fashion trends, sparked a new sexual revolution, established higher standards for teenage decadence, and found time on top of all this to write and record a library of classic rock 'n' roll albums. The fact that Alice Cooper is rock 'n' roll's foremost legendary statesman of outrage is far beyond reproach. Any act worth its weight in rock 'n' roll, theatrics, makeup, and in-your-face, kick-ass punk attitude owes more than just a passing nod of respect in the direction of this malignantly macabre culprit.

And if you need proof, just ask Kiss, Marilyn Manson, David Bowie, the New York Dolls, Nine Inch Nails, Metallica, Iggy & The Stooges, Mцtley Crьe, Lou Reed, Hanoi Rocks, Boy George, Slade, Parliament-Funkadelic, The Tubes, T. Rex, Elton John, The Runaways, Guns N' Roses, Gary Glitter, Aerosmith, the Dead Boys, Adam Ant, Poison, Prince, the Sex Pistols, the Ramones, Twisted Sister, Devo, Megadeth, the Plasmatics, Madonna, Gwar, Cheap Trick, Zodiac Mindwarp, Alien Sex Fiend, W.A.S.P., The Rolling Stones, The Cramps, Rob Zombie, Ozzy Osbourne, David Lee Roth, or even Elvis (the next time you see him at a White Castle)--to name only a few.

And no less a personage than Bob Dylan (who's been known to dip into the mascara himself from time to time) publicly proclaimed in a January 26, 1978, Rolling Stone cover story: "I think Alice Cooper is an overlooked songwriter."

Извадок од официјалната биографија на човекот---http://www.alicecooper.com/bio.html

Многу мрзам типчиња од типот:Како може да го прашаме Курт дали му бил Алис Купер идол,типови што се фаќаат за збор ко слеп за стап.Пола од Ramones да не не се мртви!?
Извинете на мојата незаитересираност да научам како се спелува ценетото презиме на господин Курт.

Читајте малце,не е се во музичка инспирација.МНогу убаво си напишав во постот дека Купер направил многу повеќе од пишување песни:
Go back and take another look at that long list of performers who owe a debt to Alice Cooper. Study it carefully, for they all had their greatest successes after the advent of Alice. David Bowie may have worn a dress on the cover of The Man Who Sold The World in 1971, but Alice had already flirted with transvestism in 1969. Marc Bolan admirably defined Gangster Glam on Bolan's Zip Gun in 1975, but Alice had already been there and gone by 1973. Malcolm McLaren and Vivienne Westwood may have refined the punk rock look in 1977, but guess who invented it by wearing S&M gear as well as the slashed 'n' shredded safety pin look as early as 1972? The freshly dug-up Gothic gloom 'n' doom look of Siouxsie And The Banshees? Alice. The grease-paint personas of Kiss? Alice.

Ете сфе тоа фино и супер, ајде сеа ја те канам да кажеш твое ЛИЧНО мислење за алис или рокот или меѓусебните инспирации, и без вреѓање на другите членови на форумот кој постираат тука, зашо има и попаметни од тебе, молам.

Chains напиша:

Ah pa ne mnogu na forumof miluvaat da citaat postovi na angliski,meguta dobro,uste da znaese sto pisuva i ke bese se OK.Decko mnogu konzumiras fekalii!Za Alice ,da, trebase veke da postoi tema,no sigurno ne trebase da ja otvoris TI,kade ke udris akcent na neukosta na muzicarcinjava na forumof!Imas golema muzicka naobrazba,cinam,koga veke si dosol da kakas za Sex Pistols(zarodis na pankot,be ej dete),Rolling Stones,David Bowie i drugite "sledbenici" na Alice.Gledam golema hrabrost,mudrost,dlabocina,ostroumnost vo cinot na prekrstuvanje od Vincent (ili taka nesto) vo Alice,za toa treba da si zrel,duhovno bogat i umstveno moken...Abe golem tasak(prostete ostanatite)!Covekot e legenda i ne mu trebaat poklonuvanja od tipot *we're not worthy* bese i ke si ostane ama i nekoi drugi bile i niv NE SMEES DA GI KAKAS(prostete ostanatite)!:tapp: :pop:

Gravity Grave напиша:
Не си нормален бе...само да знаеш колку контрадикторности имаш у постов, Алис Купер итселф би ти стегнал неколку ластици само да не го "промовираш" више на ваков начин.
За музичка писменост не знам од кај ти идеја ти да учиш некого?
Пази ROLLING STONES биле инспирирани од Алис Купер да свират?!? Кога Стоунси почнале да жарат и палат Алис сеуште се борел со први пубертетски бубуљици!
DAvid Bowie?? Ај кажи ми у кој период тоа Боуви бил инспириран до Алис Купер? Пред него почнал со кариера, да не спомнувам дека Боуви кога Алис Купер бил у подем веќе бил супер-славен продуцент (името Lou Reed сигурно мислиш дека ништо не ни значи нам овде)
Како можеш да дојдеш и да истресеш таква глупост да го прашаме Курт Кобеин да ли му бил идол Алис Купер?! Па уште Елтон Џон најде да го спомне...ц,ц,ц,ц....АЛООООО ЕЛТОН ЏОН!!!! Чоекот пеел по Евровизии бе у тоа време, пее лимунадици! Ај да не го коментирам и долниот дел од постов, доста ти е...тебе треба да ти е срам доколку не дојдеш и не им се извиниш на децава што си се изглупирал вака!

ПС. bottom line, Alice Cooper е легенда, и не му требаат вакви "промотери"!

prviot album na cooper e od 68...na bowie 67...na stones od 63 taka da bi rekol tuka se site negde!!

pa do koga ke se vojuva namesto da ima nekakva si mirna i miroljubiva debata?
pa covekot prv pat postira , pa sekoj ima pravo na greska , kako i da e idejata za ovaj post e poveke od dobra , i imam nekoi zabeleski do avtorot na temata!!! ne mozes Rolling Stones da gi vmetnes kako luge sto bile inspirirani od strana na Alice Cooper , prosto nema nikakva logika zatoa sto
The Beattless zaedno so Stones i MICK JAGGER ja pravea prvata muzicka revolucija a mnogu podocna se pojavuva Alice Cooper , a Dawid Bowie mozebi mu bil muzici omilen lik na Alice ,no kakoi da e ne mozes da kazes deka rok en rolot pocnuva so Alice COoper, i sigurno si zaboravil na DEEP PURPLE , LED ZEPPELIN , PINK FLOUD , KULA SHAKER , CAMEL , KOI STO DESEGA APSOLUTNO NIKOJ GI NEMA SPOMNATO!!!
iskreno mene licno mi se dopaga tvorestvoto na Alice kako i negovata najkomercijalna pesna POison , koja sto navistina i den denes e simbol na site generacii!!! i nareden pat razmisli pa pisi post i da ima logika gledaj!!!

Никаде ни ги плукам Sex Pistols,нели прочита што написав за Johnny Rotten?Не може бе луѓе,сериозно да сфатам типчиња кои пишуваат за гитарски бендови а за David Gilmore напишал-овој свири со други не ме факајте за збор во која тема беше но сигурен сум дека е на овој форум.
Не јадам фекалии,давам аргументи издржани факти,каде убаво пишува кој што се му должи на Alice.И повторувам никаде не напишав дека се се однесува на музичка инспирација.

Ja сепак засрамено си признавам дека од се што иам чуено од Алис, Poison највише ме влече...*комерцијалист*

А инаку добра е идејата и темата, повеќето ги изиритира ставот на авторот.

Не ми се верува ејјјјј....ти или си садистички расположен према себе, или патиш од тешка амнезија!
Или па ете убаво ти е да си мислиш дека сите не влечеш за нос, факти зборел човекот, а прави копи/пејст од официјалниот сајт на Алис Купер. Ај да си ископирал нешто од некој независен сајт, а не од некој што му е на платниот список на Алис (или неговата агенција, исти курац)
И како не збориш за музичка инспирација кога у првиот пост пишуваш дека заради него спомнативе почнале да се бават со музика! Ролинг Стоунс биле вистински визионери, па почнале да свират зашто Алис Купер имал кариера у најава.
Сите тие што си ги уредно ископирал сигурно имаат кажано по некој пофален збор за чоекот, но од друга страна Алис Купер не може у никој случај МУЗИЧКИ да им биде рамен на еден Дејвид Боуви, Иги Поп, Боб Дилан, Мик Џегер и сл.
Можеби у циркузанство (што викаш ти рок шоу) е бр 1, но со влијание у музички смисол, овие се со светлосни години пред Алис. Тука е енд оф стори за мене на овој топик, а за да се спасиш од понатамошно бламирање, направи го и ти истото пријателе.

Gravity Grave напиша:
Не ми се верува ејјјјј....ти или си садистички расположен према себе, или патиш од тешка амнезија!
Или па ете убаво ти е да си мислиш дека сите не влечеш за нос, факти зборел човекот, а прави копи/пејст од официјалниот сајт на Алис Купер. Ај да си ископирал нешто од некој независен сајт, а не од некој што му е на платниот список на Алис (или неговата агенција, исти курац)
И како не збориш за музичка инспирација кога у првиот пост пишуваш дека заради него спомнативе почнале да се бават со музика! Ролинг Стоунс биле вистински визионери, па почнале да свират зашто Алис Купер имал кариера у најава.
Сите тие што си ги уредно ископирал сигурно имаат кажано по некој пофален збор за чоекот, но од друга страна Алис Купер не може у никој случај МУЗИЧКИ да им биде рамен на еден Дејвид Боуви, Иги Поп, Боб Дилан, Мик Џегер и сл.
Можеби у циркузанство (што викаш ти рок шоу) е бр 1, но со влијание у музички смисол, овие се со светлосни години пред Алис. Тука е енд оф стори за мене на овој топик, а за да се спасиш од понатамошно бламирање, направи го и ти истото пријателе.

Друже,така кажи си,не ми се свиѓа Alice Cooper,и крај на причата со тебе.Еден друг тип си кажа јавноАлис бил ѓубре и јас не му мрчев,човекот си има право на мислење.Никој не го рчна оној член што се избламира што праша кој е Dаvid Gilmore си се џитнал на мене,ако бе пријателе лечи фрустрации не ми смета мене.Никој не влечам за нос,причината заради која пишав е дека никој не го споменува Alice Cooper.Тоа ме изиритира бе другар.

Пази,тоа циркузанство сега што го гледаш кај сите изведувачи е дело на Alice.Што Keith Richards да не не се кити со све и свашта!!!?Погледај некој рани видео ствари на Стоунси и ке го видиш човекот облечен во оделце и кравата цепа на гитарчето,и погледај некој снимки од 80тите а наваму ќе го видиш со марама на глава,прстени по раце,цигара во уста,кожна јакна...така е или не...За тоа ти зборам,таму се гледа влијанието на Alice Cooper врз Стоунси.А за помладиве бендови тука е музиката на Алис која служи за инспирација.....

Хехехе...види го сеа Chain, smells like a rose:icon_cool

Значи можело и нормално да се комуницира, и да се мисли со своја глава, без копи/пејст и слични пиздарии.

Не бе, повторувам, Алис Купер е легенда, рок икона,и од мене чоекот има респект што се однесува до музицирање.
-Да се понаша(ше) као циркузант, и тоа стои.
-Да не може да биде рамо до рамо со Дејвид Боуви, Иги Поп итд, и тоа стои.
-Да не спомнавме уште милион други легенди, не спомнавме, ни треба уште толку страни муабет на темава што ја отвори Гижо.
-Темава за Алис е добродојдена, но можеше за него да дискутираш и у таа тема. Мислам дека сите рокери ке се сложат дека секој дискутант е добредојден, само треба да покажеш малку респект према другите. Е тоа мене ме изритира кај тебе друже.

Идемо даље...

Ај кажете која не-Појзон песна ви е омилена од него. :pos:

samo poison mu ja znam a inace mnogu mi e zakon kaj so glumi vo onoj filmot so onie dvajcana :) inace poison strasen tekst

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom