Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Батка, инаку мене и друго нешто ми текна. Вие шошоните знаете како треба со циганите, жив ми све, хеј! :pos2: Ај запрашајте се зашо жив цигојнер нема на јаја паша, или на Џон Кенеди да проси. Или да се истопорат у паркот у Чаир како под Кале шо се истопорија со чергине. Има да ги снема, ќе ги спалите, да горат уште истата вечер. :violent1::twisted: Така шо ја мислам најдобро решение ќе биде, следниот пат кога ќе шетам странци, ако им се закачи цигојнер, ќе ги пцујам на албански. Ако и тоа не упали, значи отишло све у курац :pos2:Izgleda Alfite izvadile visokot energija vrz romite , tepajki gi , toa ne im e tesko , sekogas znaele da tepaat.
No i romite znaat da ti se lepat , a jas pak koga se vakvi nikako ne im davam ni 0.10 denari.
Zal mi e za strancite vo Skopje , gledav edno romce kako im se lepi , i bas bev zad niv , od plostad pa niz kameni most ... romcinjata im se lepea , a ovie kutrite ne znaeja kako da se spasat
A sum videl i obid za krazba , koga eden mal rom , se obide da mu ukrade na edna devojka nesto od dzeb , SRED PLOSTAD.
Батка, инаку мене и друго нешто ми текна. Вие шошоните знаете како треба со циганите, жив ми све, хеј! :pos2: Ај запрашајте се зашо жив цигојнер нема на јаја паша, или на Џон Кенеди да проси. Или да се истопорат у паркот у Чаир како под Кале шо се истопорија со чергине. Има да ги снема, ќе ги спалите, да горат уште истата вечер. :violent1::twisted: Така шо ја мислам најдобро решение ќе биде, следниот пат кога ќе шетам странци, ако им се закачи цигојнер, ќе ги пцујам на албански. Ако и тоа не упали, значи отишло све у курац :pos2:
Е сеа ме уништи брат! :pos2: Само, јас сепак мислам дека не збориш баш комплетна вистина. Јас често одам у Чаир и ниеднаш не сум видел некој да проси на местата кои ги наведов. А Топаана ене им ја каде е. На крајот на Џон Кенеди! Башка шо ниту у Приштина просат, то ест не само шо не просат, нигде ги нема на улица бе! Море само така треба, си знаете вие ај ај :wink:Ne e vistina , najgolemiot broj na romi prosat tamu kaj sto se albancite , tamu se najgolemite pari , pred dzamiite , niz kukjite , bit pazar ...
Koga idat niz mojata naselba , sekogas gi preskoknuvaat makedonskite kukji.
Jas im davam pari , ali na onie koi sedat na nekoj kjos , no na ovie drugite tesko da im dadam.
Ne e vistina , najgolemiot broj na romi prosat tamu kaj sto se albancite , tamu se najgolemite pari , pred dzamiite , niz kukjite , bit pazar ...
Koga idat niz mojata naselba , sekogas gi preskoknuvaat makedonskite kukji.
Jas im davam pari , ali na onie koi sedat na nekoj kjos , no na ovie drugite tesko da im dadam.
Se sekjavam vo Jugoslavija nekade 81-2, imase nemiri na Kosovo. Makedonskite specijalci osobeno onie od Maleshevijata gi vikaa "Lek za Pristina", a opsto vo vakov muabet vazese "samo bugarite se za niv lekot" najverojatno potikanto od transprtnite vozovi za stoka polna so turci koi samo gi oturkaa preku granica bez lokomotivaЗа циганштанава сте аспирин. Еве земи го Косово за пример,