Alcatel OT-995

Дали сте задоволни од АЛКАТЕЛ ОТ-995

• ДА

Гласови: 39 75,0%
  • НЕ

Гласови: 13 25,0%

• Вкупно гласачи
    52

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Го зеде некој телефонов во бела боја???
Баш сакав во бела да го земам ама немаше.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Слушнав дека ако не се надгради телефонот на 2.3.6 010 01 нема да може да се надгради ниту на 4.0. Јас пробав се што можев и никако да се надгради, 10 пати секогаш се појавува извичник кога ќе се исклучи телефонот. Помош?

D

dbt

Гостин
Слушнав дека ако не се надгради телефонот на 2.3.6 010 01 нема да може да се надгради ниту на 4.0. Јас пробав се што можев и никако да се надгради, 10 пати секогаш се појавува извичник кога ќе се исклучи телефонот. Помош?
Без никаков проблем го надоградив на 2.3.6 010 01. Пробај ресетирај го телефонот на фабричките подесувања и пробај пак update. Случајно да не имаш нешто сменато во системските подесувања.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Nekoj da mi kaze trikcinja za alcatel vo smisla treba nesto da simnuvam za stedenje na baterija i nesto softverski da podesuvam?

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Nekoj da mi kaze trikcinja za alcatel vo smisla treba nesto da simnuvam za stedenje na baterija i nesto softverski da podesuvam?
За штедење батерија џус дефендер ќе ти се дуплира времето на батеријата одличен е.
За други работи најпрво треба да го рутираш и да станеш супер јузер па после можеш и ром тулбокс да си ставиш и да правиш што сакаш со телефонот. Да ја убрзаш сдкартата да го оверклокуваш процесорот и сл.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
И..вреди телефонов да се купи? :)
Две работи: Прво, ВиФи-то не работи (кај мене и кај многу други, некои јавуваат дека немаат проблеми со ова); Второ, тукушто пробав да ја извршам фабричката надоградба на Андроид 2.5.7 (симнато од официјалниот сајт на Алкател) што резултираше со тоа да ми се исклучи телефонот и да не можам да го вклучам повторно. Но, Алкател биле доволно “љубезни“ да објаснат на нивниот сајт дека ако се отиде у курац, можеш да го однесеш телефонот во локалниот "repair center" - што за мене значи дека треба од Валандово специјално да одам во Скопје за да видам зошто ова срање не сака да ја изврши фабричката надоградба, и притоа и одбива да се вклучи.

Па, ти сега види.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Инаку, освен тие два проблеми, добар е.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Пикселите и немаат голема врска со квалитетот на сликата, но тоа е друга тема.
Инаку, немој да ги споредуваш Самсунг с3 и Алкателот. Дизајнот на сите Андроид телефони е многу сличен, но не е сѐ во дизајнот, a кај самсунгот најмалку се плаќа дизајнот. Земи во рака самсунг и види го квалитетот на екранот, самата изработка на телефонот, брзината, па после давај вакви коментари. ;)
zemi fico i zastava 101 pa ke vidis razlika
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 17:16 ---
inace ja imam 991 i telefonot vredi za tie pari, veke 5 meseci go koristam i nermam nikakov problem ni so wifi ni so kocenje, kako sto imat htc telefonite

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Без никаков проблем го надоградив на 2.3.6 010 01. Пробај ресетирај го телефонот на фабричките подесувања и пробај пак update. Случајно да не имаш нешто сменато во системските подесувања.
Како успеа? Преку ова FOTA апдејтерот, преку програмо за апдејт од странта на Alcatel или со ROM од XDA девелоперс?

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Dali znae nekoj sto e problemov so alcatel ot 995 edvaj 12 casa drzi baterija, moram po dva pati dnevno da go polnam? Postoi li nekoja top aplikacija za android da zgolemi dolgotrajnost na baterijava? I uste edna pomos ako moze kako da apdejtuvam do posledna verzija koja postoi za alcatel ot 995 i dali mozam da instaliram rom i da mi objasni nekoj kako toa se pravi?

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Dali znae nekoj sto e problemov so alcatel ot 995 edvaj 12 casa drzi baterija, moram po dva pati dnevno da go polnam? Postoi li nekoja top aplikacija za android da zgolemi dolgotrajnost na baterijava? I uste edna pomos ako moze kako da apdejtuvam do posledna verzija koja postoi za alcatel ot 995 i dali mozam da instaliram rom i da mi objasni nekoj kako toa se pravi?
https://www.facebook.com/pages/Alcatel-Ot-995/366531036760591?sk=wall&filter=2&notif_t=wall овде прашај ќе добиеш инструкции како да инсталираш

Kajgana Shop

На врв Bottom