- Член од
- 13 март 2012
- Мислења
- 478
- Поени од реакции
- 128
Ај види пак.Кај виде ти ѕвер тука? Послаб процесор,послаби перформанси,послаб екран,послаба батерија,далеку погрд,единствено рам меморија има дупло.
http://www.youtube.com/watch?v=Ne0E_OLK-o0
Ај види пак.Кај виде ти ѕвер тука? Послаб процесор,послаби перформанси,послаб екран,послаба батерија,далеку погрд,единствено рам меморија има дупло.
Е шо да видам,Медиа тек некој си телефон,нели праиме муабет за Алкател?
Без никаков проблем го надоградив на 2.3.6 010 01. Пробај ресетирај го телефонот на фабричките подесувања и пробај пак update. Случајно да не имаш нешто сменато во системските подесувања.Слушнав дека ако не се надгради телефонот на 2.3.6 010 01 нема да може да се надгради ниту на 4.0. Јас пробав се што можев и никако да се надгради, 10 пати секогаш се појавува извичник кога ќе се исклучи телефонот. Помош?
Pa toj e procesorot na alcatel 997Е шо да видам,Медиа тек некој си телефон,нели праиме муабет за Алкател?
За штедење батерија џус дефендер ќе ти се дуплира времето на батеријата одличен е.Nekoj da mi kaze trikcinja za alcatel vo smisla treba nesto da simnuvam za stedenje na baterija i nesto softverski da podesuvam?
Две работи: Прво, ВиФи-то не работи (кај мене и кај многу други, некои јавуваат дека немаат проблеми со ова); Второ, тукушто пробав да ја извршам фабричката надоградба на Андроид 2.5.7 (симнато од официјалниот сајт на Алкател) што резултираше со тоа да ми се исклучи телефонот и да не можам да го вклучам повторно. Но, Алкател биле доволно “љубезни“ да објаснат на нивниот сајт дека ако се отиде у курац, можеш да го однесеш телефонот во локалниот "repair center" - што за мене значи дека треба од Валандово специјално да одам во Скопје за да видам зошто ова срање не сака да ја изврши фабричката надоградба, и притоа и одбива да се вклучи.И..вреди телефонов да се купи?
zemi fico i zastava 101 pa ke vidis razlikaПикселите и немаат голема врска со квалитетот на сликата, но тоа е друга тема.
Инаку, немој да ги споредуваш Самсунг с3 и Алкателот. Дизајнот на сите Андроид телефони е многу сличен, но не е сѐ во дизајнот, a кај самсунгот најмалку се плаќа дизајнот. Земи во рака самсунг и види го квалитетот на екранот, самата изработка на телефонот, брзината, па после давај вакви коментари.
Како успеа? Преку ова FOTA апдејтерот, преку програмо за апдејт од странта на Alcatel или со ROM од XDA девелоперс?Без никаков проблем го надоградив на 2.3.6 010 01. Пробај ресетирај го телефонот на фабричките подесувања и пробај пак update. Случајно да не имаш нешто сменато во системските подесувања.
https://www.facebook.com/pages/Alcatel-Ot-995/366531036760591?sk=wall&filter=2¬if_t=wall овде прашај ќе добиеш инструкции како да инсталирашDali znae nekoj sto e problemov so alcatel ot 995 edvaj 12 casa drzi baterija, moram po dva pati dnevno da go polnam? Postoi li nekoja top aplikacija za android da zgolemi dolgotrajnost na baterijava? I uste edna pomos ako moze kako da apdejtuvam do posledna verzija koja postoi za alcatel ot 995 i dali mozam da instaliram rom i da mi objasni nekoj kako toa se pravi?