Албанска музика

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Па слушам многу албанска музика, не по моја волја кога станува збор за турбо-фолкот по комбињата (не сакам никаков турбо фолк), инаку, има и многу добри песни, за жал ретко успевам да разберам нешто па да си ја најдам соодветната песна. Сега за сега, Нора Истрефи (Косово) ми е омилена, и ова се песните кои буквално ги имам убиено од слушање:

1. Оваа песна, ми е дефинитивно омилената:

Потоа...

2. Oд оваа не можам да најдам студиска верзија, ако некој може да ми најде - ќе бидам многу благодарна!

3.
Има и други, не ми текнуваат сега :)
--- надополнето: Oct 20, 2011 12:26 AM ---

:love:

Check this, tvojata omilena tema + omilena pejacka

Секако дека слушам, јас слушам секаква музика. Нарочито некои грчки ко ќе ги рокнам на максимум цела куќа се тресе :D
Оваа албанска песна ја слушав цело лето нон стоп..

Se slushashe nekoj death-metal bend od Prishtina, ali zaboraiv kao se vikaat...any help?

Најдобра албанска песна и бенд, no doubt. А и една комерцијала ми се свиѓа од Туна, само заради фактот дека користила dubstep "beat".

Jas obozavam nekoj pesni od Noizy.. samo ne pamtam kao se vikashe pesnata!!
I od Capital T - ti je ma e mira!!! :)) wiii.. sekogash na glas so kraj pushten.. ne deka razbiram neshto.. samo toa ti je ma e mira go znam

Jas obozavam nekoj pesni od Noizy.. samo ne pamtam kao se vikashe pesnata!!
I od Capital T - ti je ma e mira!!! :)) wiii.. sekogash na glas so kraj pushten.. ne deka razbiram neshto.. samo toa ti je ma e mira go znam

toa "ti je ma e mira" valjda znaci nesto "ti si dobra" ili slicno, prasaj albanec ke ti objasni:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom