Албанија - место за одмор

• Креатор на темата Креатор на темата Marlboro
  • Време на започнување Време на започнување
Па и не мора лежалки да се користат на крај краева.
Како се останатите цени, на пример храната, смештајот ?
Не сум била од пред короната Албанија. Имав во план на некој ден да тркнам до Дерми, никогаш не сум била а викаат дека имало убави плажи натаму.

Тотално се согласувам со тебе али за жал ретко кое место остана неузурпирано од овие мафијаши кој гледаат на секој можен начин да профитираат и тоа дебело.Се протестираше минатата година во Албанија мислам за јавни плажи дека скоро више и да ги нема али ништо не испадна од тоа на крај.

Јас реално највеќе што мразам е да користам лежалки и гледам да ги одбегнувам колку што можам (си имам чадор мој со пешкир и сл) а и финансиски безобразни цени имаат ставено.Пред две години бев Шенѓин и скоро да немаше место веќе да има јавна плажа да си поставиш чадор.Оваа година можам да замислам и полошо дека е.На другиве потуристички места (Ксамил,Дерми,Химара) е неколку пати поскапо.

Па и не мора лежалки да се користат на крај краева.
Како се останатите цени, на пример храната, смештајот ?
Не сум била од пред короната Албанија. Имав во план на некој ден да тркнам до Дерми, никогаш не сум била а викаат дека имало убави плажи натаму.
Повели стави
Автоматски споено мислење:

Во областа околу Дерми се најубавите плажи дефинитивно и доста се пироки и долги па така уште има простор да се стави чадор

Attachments

• IMG_8338.jpeg
    IMG_8338.jpeg
    524,3 KB · Прегледи: 81
Ова е веќе катастрофа, и без пари да ми дадат лежалка не легнувам тука, параноја ќе ме спука од толку народ наџичкан еден на еден.
Плус паркинг да платиш и кога влегуваш а има три бара и одма те пречекуваат за да те сместат значи нема уствари од каде да поминеш без да влезеш како кај некој дома во двор е направено местото

Vo Dermi golemata plaza e napravena baš super, so restorani pokraj patekata od priroden cepen kamen, šankovi, zelenilo...ležalki po sečij vkus, duri i od tie poluksuznite...i taka 2..3 km

20210705_152732.jpg

20210705_152841.jpg

Читам, испаѓа дека сам свој чадор/сламарица по плаживе (Голем, Драч и сл.) не можеш да ставиш.

Имав во план на некој ден да тркнам до Дерми, никогаш не сум била а викаат дека имало убави плажи натаму.
Па една е Дерми бич и не е ништо посебно, обична огромна градска плажа, камења нема песок, тие околните исти курац, поготово таа извиканата Gjipe beach (мислам дека сликата на Ѓоко погоре е од таа плажа) за која ти треба баги или хеликоптер за да стигнеш до неа. Освен ако не си аплинист и ти треба опрема на тебе ко Монт Еверест да го одиш.

... Имав во план на некој ден да тркнам до Дерми, никогаш не сум била а викаат дека имало убави плажи натаму.
„Приватна“ плажа на камп со бунгалови во Дерми...
Сликано лето 2021.
Цената тогаш за 4 креветен бунгалов беше 100 евра од ноќ.
2 лежалки беа вклучени во цената.
6092.jpg
6211.jpg

„Приватна“ плажа на камп со бунгалови во Дерми...
Сликано лето 2021.
Цената тогаш за 4 креветен бунгалов беше 100 евра од ноќ.
2 лежалки беа вклучени во цената.
Прегледај го приврзокот 383652
Прегледај го приврзокот 383654
Многу е за Албанија.
Со тие пари ќе одам Шпанија во хотел ќе спијам.
Ја претерват со цените реално.
Би платила и тродупло ама да нуди местото нешто, без разлика што плажата изгледа убаво.

Многу е за Албанија.
Со тие пари ќе одам Шпанија во хотел ќе спијам.
Ја претерват со цените реално.
Би платила и тродупло ама да нуди местото нешто, без разлика што плажата изгледа убаво.
Истото лето, во Градо (Италија), 50 км. од Трст према север,
4 креветен бунгалов чинеше 110 евра од ноќ.
...
Еве најдов и ЛИНК за кампот во Дерми.

Истото лето, во Градо (Италија), 50 км. од Трст према север,
4 креветен бунгалов чинеше 110 евра од ноќ.
...
Еве најдов и ЛИНК за кампот во Дерми.
Прескапо за овој бунгалов. Ги разгледав сликите, искрено ова повеќе од 30 евра од ноќ не треба да биди.

Има место уште два кревета во бунгаловот да се стават

Sent from my phone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom