Албанија - место за одмор

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Па и не мора лежалки да се користат на крај краева.
Како се останатите цени, на пример храната, смештајот ?
Не сум била од пред короната Албанија. Имав во план на некој ден да тркнам до Дерми, никогаш не сум била а викаат дека имало убави плажи натаму.

Тотално се согласувам со тебе али за жал ретко кое место остана неузурпирано од овие мафијаши кој гледаат на секој можен начин да профитираат и тоа дебело.Се протестираше минатата година во Албанија мислам за јавни плажи дека скоро више и да ги нема али ништо не испадна од тоа на крај.

Јас реално највеќе што мразам е да користам лежалки и гледам да ги одбегнувам колку што можам (си имам чадор мој со пешкир и сл) а и финансиски безобразни цени имаат ставено.Пред две години бев Шенѓин и скоро да немаше место веќе да има јавна плажа да си поставиш чадор.Оваа година можам да замислам и полошо дека е.На другиве потуристички места (Ксамил,Дерми,Химара) е неколку пати поскапо.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.670
Поени од реакции
11.748
Па и не мора лежалки да се користат на крај краева.
Како се останатите цени, на пример храната, смештајот ?
Не сум била од пред короната Албанија. Имав во план на некој ден да тркнам до Дерми, никогаш не сум била а викаат дека имало убави плажи натаму.
Повели стави
Автоматски споено мислење:

Во областа околу Дерми се најубавите плажи дефинитивно и доста се пироки и долги па така уште има простор да се стави чадор

Attachments

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.670
Поени од реакции
11.748
Ова е веќе катастрофа, и без пари да ми дадат лежалка не легнувам тука, параноја ќе ме спука од толку народ наџичкан еден на еден.
Плус паркинг да платиш и кога влегуваш а има три бара и одма те пречекуваат за да те сместат значи нема уствари од каде да поминеш без да влезеш како кај некој дома во двор е направено местото

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.485
Vo Dermi golemata plaza e napravena baš super, so restorani pokraj patekata od priroden cepen kamen, šankovi, zelenilo...ležalki po sečij vkus, duri i od tie poluksuznite...i taka 2..3 km

20210705_152732.jpg

20210705_152841.jpg

Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
343
Читам, испаѓа дека сам свој чадор/сламарица по плаживе (Голем, Драч и сл.) не можеш да ставиш.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Имав во план на некој ден да тркнам до Дерми, никогаш не сум била а викаат дека имало убави плажи натаму.
Па една е Дерми бич и не е ништо посебно, обична огромна градска плажа, камења нема песок, тие околните исти курац, поготово таа извиканата Gjipe beach (мислам дека сликата на Ѓоко погоре е од таа плажа) за која ти треба баги или хеликоптер за да стигнеш до неа. Освен ако не си аплинист и ти треба опрема на тебе ко Монт Еверест да го одиш.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.162
Поени од реакции
5.750
... Имав во план на некој ден да тркнам до Дерми, никогаш не сум била а викаат дека имало убави плажи натаму.
„Приватна“ плажа на камп со бунгалови во Дерми...
Сликано лето 2021.
Цената тогаш за 4 креветен бунгалов беше 100 евра од ноќ.
2 лежалки беа вклучени во цената.
6092.jpg
6211.jpg

Член од
5 март 2018
Мислења
17.299
Поени од реакции
19.767
„Приватна“ плажа на камп со бунгалови во Дерми...
Сликано лето 2021.
Цената тогаш за 4 креветен бунгалов беше 100 евра од ноќ.
2 лежалки беа вклучени во цената.
Прегледај го приврзокот 383652
Прегледај го приврзокот 383654
Многу е за Албанија.
Со тие пари ќе одам Шпанија во хотел ќе спијам.
Ја претерват со цените реално.
Би платила и тродупло ама да нуди местото нешто, без разлика што плажата изгледа убаво.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.162
Поени од реакции
5.750
Многу е за Албанија.
Со тие пари ќе одам Шпанија во хотел ќе спијам.
Ја претерват со цените реално.
Би платила и тродупло ама да нуди местото нешто, без разлика што плажата изгледа убаво.
Истото лето, во Градо (Италија), 50 км. од Трст према север,
4 креветен бунгалов чинеше 110 евра од ноќ.
...
Еве најдов и ЛИНК за кампот во Дерми.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.299
Поени од реакции
19.767
Истото лето, во Градо (Италија), 50 км. од Трст према север,
4 креветен бунгалов чинеше 110 евра од ноќ.
...
Еве најдов и ЛИНК за кампот во Дерми.
Прескапо за овој бунгалов. Ги разгледав сликите, искрено ова повеќе од 30 евра од ноќ не треба да биди.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
963
Поени од реакции
634
Има место уште два кревета во бунгаловот да се стават

Sent from my phone using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom