Албанец плашта 150 000 евро за групов секс с шест певици от “Пајнер”!

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Oд вакви не одиме напред...Барем бугарскиот не е поубав од нашиот, иако нашиот е најдобар од сите...Литературниот се разбира, не струмичкиот дијалект.
Tуку во Струмица зборуваат на бугарски дијалект.

И ти си грешка другар. Во Струмица си зборуваат на дијалект, исто како што во Скопје или Охрид луѓето си зборуваат на дијалект. Сега, знаеме дека бугарите се татарско племе дојдено од пм и го примиле македонскиот јазик и христијанската религија од Македонците, и им останало само името Бугари. Иако јас лично бугарскиот најмалку го разбирам. Повеќе разбирам хрватски или српски отколку бугарски. А од Струмица сум.

Зошто првенствено како МАКЕДОНЕЦ треба мајчиниот јазик да ти е најмил. А ако одиме од аспект на лингвистика, тие јазици што ги наброја се далеку од совршени и добри. Нашиот е фонетички, за секој глас буква, доведен до совршенство. Англискиот, а посебно германскиот се далеку од тоа.

Епа извини, али не сум Македонец, Србин сум. А и Српскиот, како и Македонскиот и останатите Словенски јазици помалку ми се свиѓаат од тие што ги наведов. И не реков дека Англискиот, Германскиот и Норвешкиот се лингвистички совршени. Не се разбирам во тоа, не се занимавам со лингвистика. Само кажав дека мене лично највише ми се свиѓаат.

tvoj problem be drugar mene Makedonskiot mi e najubav:toe:

Епа, ако ти е најубав Македонскиот јазик, зашто не пишуваш на кирилица?

НЕ можам да сфатав што ви е на сите , што ви пречи бугарскиот?? Баш е многу поубав од макеонскиот... А инаку тоа мислам дека е само афера. И не е точно

Уште една љубителка на зајци (изборен молк е па не смеам да споменувам конкретни личности од еден наш јужен град) и поднаведнати т.е. на dogy style:vozbud:

А оној изгледа е ептен запален кога понудил таква сума...ако се знае дека во еден клуб во Софија и за десет пати помалку ќе ги имал сите и плус уште некоја.

Oд вакви не одиме напред...Барем бугарскиот не е поубав од нашиот, иако нашиот е најдобар од сите...Литературниот се разбира, не струмичкиот дијалект.
Tуку во Струмица зборуваат на бугарски дијалект.

Брат не вреди да се мачиме да убедуваме вакви луѓе. Овие се од типот на луѓе кој кога ќе заминат дали во србија или хрватска одма зборуваат на нивниот јазик, а дали имаш некој забележано (србин или хрват) да се мачи да зборува на македонски...ние македонците си ја продаваме културата...и пропаѓаме од луѓе кои не си ја ценат сопствената историја и култура....

НЕ можам да сфатав што ви е на сите , што ви пречи бугарскиот?? Баш е многу поубав од макеонскиот...
Види вака... не сите имаме пробано... бугарски.... па да знаеме.

Добро бе оставете го девојчето, кажало дека македонски дијалект е поубав од македонски литературен... big deal.
Инаку он топик интересно ми е како тоа Албанци одма се претвори во албанец, а до сега еднаш не сум ги слушнал да го употребат тој збор. :tv:

a demek ako sega e pisano na latinica, ne e na makedonski jazik???:tapp::tapp:
jasno ti e....

Македонскиот јазик се пишува на кирилично писмо...
Србофил, дај не го тупи човекот...има милион причини зашто не пишува кирилица, ева ко за твоја душа не му подржува компјутерот.
Задоволен? или ке идеш да цмиздриш кај Вранишковски?

a demek ako sega e pisano na latinica, ne e na makedonski jazik???:tapp::tapp:
jasno ti e....

Што е тоа "pisano"?

Србофил, дај не го тупи човекот...има милион причини зашто не пишува кирилица, ева ко за твоја душа не му подржува компјутерот.
Задоволен? или ке идеш да цмиздриш кај Вранишковски?

Како прво сум Србин, не србофил. Како второ, не цмиздрам јас кај никого, а посебно не кај поп (или што и да е). Не ме занимаат мене цркви и слични срања.

Аман бе го изедовте чупето :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom