Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
Како што гледам добро разбираш македонски, ако сите видеа и реклами ги разбираш која е поентата да има и на албански, што ќе ти смени тоа? Ќе те направи поголем човек? Попаметен, поубав?. Операторите се приватни компании и ќе спонзорираат кого сакаат и колку сакаат. И мене не ме спонзорирале кога сум барала и тоа немало врска со тоа на кој јазик е евентот. Ете не можам да разбрам што ви фали, вие живеете во Македонија не во Албанија, не во Косово. Ако сакаш да слушаш слбански, оди во Албанија, кога веќе толку си ја цените националноста зашто живеете тука а не се преселите каде што ќе се чувствувате еднакви. Стварно не разбирам, имам многу пријатели албанци од кој ниеден никад не ми направил муабет дека се чувствува дискриминирано во својата држава. И на крај кој к.. им е битно дали директорите се Албанци или Македонци или од Никарагва ебате, се додека си ја работи работата и носи пари. Дискриминација е она што барате 25% од работните места да бидат резервирани за вас, а не за најспособните и најдобрите кандидати. Научете да живеете во Македонија, како Македонци и државата ќе ни цвета.
Море само некој како Путин за вас. (Секоја чест на ретките исклучоци).
Ili hitler mozebi podobar ?

Ne ziveem vo mk ama nema vrska toa .. Da, jas dobro razbiram makedonski i i gi sfakam, ama ima dobar broj od tie sto ne razbiraat.

Corporate responsibility & business ethics, anyone ?

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Ili hitler mozebi podobar ?

Ne ziveem vo mk ama nema vrska toa .. Da, jas dobro razbiram makedonski i i gi svakam, ama ima dobar broj od tie sto ne razbiraat.

Corporate responsibility & business ethics, anyone ?
Како може да живее некој во Македонија, и да не научил македонски? Тоа тебе нормално ти е? Еве не живееш во Македонија, таму кај што живееш (ако не е Косово или Албанија) исклучиво на албански комуницираш? Или бараш да ти преведуваат реклами?
"Corporate responsibility & business ethics, anyone" сите оператори имаат подршка на албански. Што е неетично?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
МобиМАК..... според ваша логика, била само за македонците......
Каде МобиМак излегол на било кое место да истакне дека е тоа компанија за Македонци? МобиМак (денес T-Home има менија и опции и на Албански).
Излегол некад некој одговорен од компанијата да каже дека е таа за Македонци? Имало у реклама некаде?

Постојано се обидуваш да мешаш баби и жаби.

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
Како може да живее некој во Македонија, и да не научил македонски? Тоа тебе нормално ти е? Еве не живееш во Македонија, таму кај што живееш (ако не е Косово или Албанија) исклучиво на албански комуницираш? Или бараш да ти преведуваат реклами?
"Corporate responsibility & business ethics, anyone" сите оператори имаат подршка на албански. Што е неетично?
zosto da ne moze ? kolku meksikanci ima vo USA i ne znaat angliski ?

na angliski komuniciram i site reklami se na angliski. + ne e sluzben jazik angliskiot.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Каде МобиМак излегол на било кое место да истакне дека е тоа компанија за Македонци? МобиМак (денес T-Home има менија и опции и на Албански).
Излегол некад некој одговорен од компанијата да каже дека е таа за Македонци? Имало у реклама некаде?

Постојано се обидуваш да мешаш баби и жаби.
Не сфаќам и јас зошто излегоа со таква изјава, глупо е, признавам, се изјаснав и пред некој ден дека не ми е јасно зошто на ваков начин сакаат да придобиваат корисници...
Сигурно албафон не е отворено затоа што не сакаат да се дискриминираат албанците, туку за свој корист...

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811

na angliski komuniciram i site reklami se na angliski. + ne e sluzben jazik angliskiot.
Tamu kaj sto ziveees ima li albanci u telekom u vlada... u sobranie....? Se buntuvas li tamu za prava i deka si ugnetuvan?

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874

Јас не те прашав дали може, очигледно е дека може, сведоци сме, те прашав дали е тоа нормално и дали е во ред? Еве, ти значи си научил јазик за да се снајдеш во околината, не плачеш да ти преведат таму кај што си. Што е разликата?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Pa nema kaj sto ima stapce mirni ste ko gulapcinja! Nema li tamu diskriminacija ? Nema albanski jazik,nema dvojazicni tabli,dvojazicni kanali...i ostali sranja koi tuka iako gi imate serete vrz niv....! Zosto ne pocnete so vasite mirni protesti ,da im ja podignete svesta na toa strancistata....!

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
Pa nema kaj sto ima stapce mirni ste ko gulapcinja! Nema li tamu diskriminacija ? Nema albanski jazik,nema dvojazicni tabli,dvojazicni kanali...i ostali sranja koi tuka iako gi imate serete vrz niv....! Zosto ne pocnete so vasite mirni protesti ,da im ja podignete svesta na toa strancistata....!
glupa ti e komparacijava ...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Не сфаќам и јас зошто излегоа со таква изјава, глупо е, признавам, се изјаснав и пред некој ден дека не ми е јасно зошто на ваков начин сакаат да придобиваат корисници...
Сигурно албафон не е отворено затоа што не сакаат да се дискриминираат албанците, туку за свој корист...
Добро. Ако некој каже дека телефонскава компанија, која јавно истакна дека е само за Албанци, е направена првенствено во контекст на останатите систематски активности на албанската заедница, во правец на Голема Албанија или изгонување на каурите - ќе кажам дека се лаже.
Првенствената функција на оваа компанија е да извлече што е можно повеќе пари на сметка на националистичката заслепеност на Албанците. Секундарно е тоа што го потенцираат форумџииве.
Не е ништо ново ова. Албанците одсекогаш купуваат само од Албанци (освен кога нема Албанци кои продаваат тоа што им треба). Оваа пракса ни е многу добро позната одамна. Нормално е да се појават некои кои ова ќе го искористат.

И ова не е прв таков обид. Има и други.

Еве најобичен пример:
Кога открија затруени слатки од една слаткарница во чаршија, и покрај посочувањето во медиумите, и покрај многуте отидени во болница, Албанците јавно пред камера, на вести, со полни ќеси во рацете истакнуваа дека за инат ќе купуваат од таму. Смешно, но сосем нормално, е што се зголеми бројот на затруени од таму.

Друг пример:
Кога идам да регистрирам кола сите Албанци кои чекаат ред, исклучиво носат Албсиг осигурување. Не ги обвинувам, нивни пари, нивна желба. Само што Албсиг, важи за една компанија што најтешко исплаќа осигурување. Еве за ова збори, ако сакаш, со некој кој има искуство во ова со осигурителни.

Работата е што Албанците треба да ги даваат парите на кој сакаат, нивни пари се. Но и Македонците треба да го имаат тоа право - да ги даваат парите таму кај што сакаат, без да им јаде гомна некој.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Тоа е твое лично искуство и мислење, и нема врска со реалноста...
И јас можам да имам исто мислење со тебе, само во спротивна насока, и јас знам многу такви примери 1341212.jpg

Не знам, можеби си ти овој што си го напишал ова...

Расипани луѓе има насекаде, во форумов, во парламент, во пазар, во училиште... имало, има, и секогаш ќе има...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom