Alan Wake

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Неможам да дочекам играва да излези, мислам дека ќе биде најголемиот боом на хбох.

Играва сеуште не ја имам спуштено (немам време), али не е нешто REVOLUTIONARY како што се очекуваше. Еве од Eurogamer доби 7/10, додека од ИГН доби солидна 9ка. Не сакам да коментирам друго додека не ја пробам. Џои, ја проба ли?

Ми се зезна двд-то при режење па сега ја прережувам пак. Инаку играта зошто и даваат толку рано ревјус стварно незнам.

Просек и е 9 од 10 насекаде, но тоа не значи ама баш ништо. Кај што читам сите кажуваат дека има прекрасна графика. Одлична приказна но не завршувало како што треба. (се оставало простор за наредниот дел, а и така беше кажано незнам што гњават игн со тоа.)

Ми се зезна двд-то при режење па сега ја прережувам пак. Инаку играта зошто и даваат толку рано ревјус стварно незнам.

Просек и е 9 од 10 насекаде, но тоа не значи ама баш ништо. Кај што читам сите кажуваат дека има прекрасна графика. Одлична приказна но не завршувало како што треба. (се оставало простор за наредниот дел, а и така беше кажано незнам што гњават игн со тоа.)

Хех, само 9-10 не е :). 8-9 е просекот , моментално. Иначе рецензии скоро секогаш излегуваат пред да излезе играта. Тие добиваат специјални, копии пред рилис дејт. Издавачот на играта кажува кога може да почнат со рецензии. Ако кажат дека не може да се рецензира пред рилис дејт, не смеат.:smir:

Епа деца јас ја завршив првата епизода од Алан Вејк наречена "The Nightmare" . Прво нешто што се забележува во играта е јаката нарација на главниот лик тоест Алан Вејк . Одма после тоа се забележува дека Remedy стварно се потрудиле со графиката и атмосферата да биде доловена за тој тип на игра . Гејмплејот е интересен каде што се комбинира flashlight и weapon . Како што кажав атмосферата е навистина на високо ниво и ке ве држи на ивица константо од стравот дека од темната шума пополнета со магла може да излезе нешто што и нема да ви се свиѓа . Музиката исто така го долува секој момент без разлика дали е момент на терор/мистерија или пак емотивен момент. Една работа која ме израдува е дека Remedy си го остави тој шмек на луди моменти како што ги имаше Макс Пејн . Пр. И во Алан Вејк ке може да гледате телевизија или па да слушате радио со многу интересни и бизарни теми . Исто така ке наоѓате манискрипти на книгата која Алан Вејк не се секава дека ја пишал и ке можете преку страницата да видите што ве чека (уште едно дополнување на трилот и теророт). Иксуство кое треба секој да го проба =) Ајде ја сеа се навраќам на играта и останатите 5 епизоди :tv:
П.С. За првата епизода ми требаа одприлика 1 саат и 20тина минути .

Графиката е дефинитивно најдоброто нешто на хбох до сега. Толку убава графика не сум видел на ниедна игра. Значи гледаш почнува играта ти се возиш на фериброд, е во тој момент застануваш и едно 5-10 минути вртиш на бродот за да се освестиш дека има толку убава реална графика (слика 1)

11028.jpg

Не ја споредувам со други игри но СИГУРНО е меѓу топ 3 со најдобра графика.

@Donev @ErT ја играте вие или јас и џокеров само?

@Donev @ErT ја играте вие или јас и џокеров само?

За жал неможам сега да ја играм, немам време. А треба и Conviction да ја земам. Да завршам со школо и :zlo:

Добро луѓе, зар одлуката дека нема да ја има за PC е конечна...???
Ако е така нека кажува некој дали постои емулатор за да се игра на PC...???

Дефинитивно нема да излегува за РС, само за ХВОХ 360 е.

За емулатор, немам слушнато, а не сум ни барал.

И на двете прашања одговорот е НЕ. :)
Него Џои, дај пиши гејмплеј, графика бла бла бла...Myst 5 има боље. :D

Епа јас ја завршив и третата епизода и се очекува вечер да ја свртам . Гејм тајмот ми е одприлика 5 часа и 20тина минути за трите епизоди и ми останаа уште 3 епизоди.Еве инфо за Мац : Гејмплејот е комбинација на светло и ватрено оружје . Под светло го имате само flashlight и flare(прави АОЕ dmg:smir:) а под оружје имате револвер,shootgun,hunting rifle,flaregun(улогата и е како granаde-launcher) и flashbang кој не ги заслепува непријателите туку ги убива со светлината инстант. Значи ви доагаат непријителите под контрола на темницата , со светлина ја тргате темницата од нив и се слаби на куршуми како и секој човек.Графиката е дефинитивно јака и може да се каже дека е меѓу најдобрите cross-console игри. Атмосферата е можеби и врв во Survival Horror жанрот. Приказната супер се одвива и не се слагам со review-то на GT каде што викаат дека има слаби ликови во играта. Според мене секој лик е со своја уникатна цел во приказната и секој лик на свој начин допринесува во играта и не очекувам тоа американци да го сфатат :smir: Сепак Remedy се Финци =) Исто така гејмплејот е надоградена верзија на Resident Evil 4 (збориме за движење , нишан итн итн.) Музиката и гласовите се одлични ! Крајот на секоја епизода е одличен филмски момент со многу добра музика :wink: АЈде ја идам да гејмам уште три (се надевам) епик епизоди :tv:

@MAC да ти кажам право ја играв вчера 4 часа и поминав само една епизода. Тоа е дека само се шетам како некоја будала со електриката во рака и се чудам колку добро е склопена цела околина.
Одиш напред и наеднаш почнува да се тресе џојстикот, а ти немаш појма што е кога наеднаш торнадо и гледаш пред тебе летаат коли куќи и што се не.

Графиката нема премногу бои за да изгледа добро како што прават по другите игри. Туку е таква каква што треба да биде.

05-07-2006-alan-wake-2.jpg

Да не испадне дека ја фалам само не ми се свиѓа како скока ова Алан. :smee:
А и збирам по мапава термоси за кафе, за што и зошто ги збирам појма немам. :smee:

Да ако си колектор можеш поише време да поминеш на играва . И ја собирам термоси но исто така и манискриптите за книгата ги сакам сите , но не во овој плејтру :S BTW Јоеу сликава ти е олдскул од 2006 =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom