Alan Wake

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.865
Поени од реакции
52.937
Alan Wake е психолошки, акционен трилер. Ќе излага за XBOX 360 во 2010 во лето. Играта ја развива Remedy Entertainment, компанијата зад Max Payne игрите. Alan Wake е моделиран по Ilkka Vill, професионален актер и писател.

26193_alan_wake-print.png

Alan Wake, писател на бестселери, не успева да напише ништо веќе две години. Жена му го носи во мал идиличен град за да му се врати креативноста. Но, жена му исчезнува без трага. Сега, Алан се наоѓа себеси заробен во ноќна мора.

"Збор по збор", неговата последна книга, трилер за кој Алан не се сеќава дека го пишувал, станува реалност пред неговите очи. Но тој некако ја знае приказната, без да се сеќава дека ја пишувал.

1176137084.jpg

Wake_lodging_720p.JPG

Приказната ке се одвива во неколку епизоди. Remedy Entertainment потврдија дека Alan Wake е првата сезона од поголема приказна, со што ја отворија вратата за нови продолженија.

Светлото игра голема улога во гејмплејот и стратегијата. Непријателите во играта се осетливи на светлина, што на светилката и дава големо значење како оружје. Можно е и поставување на стапици со чие активирање ќе се нанесе штета или привремено ќе се парализира непријателот.

Alan_Wake_Sunset_720p.jpg

3591611720_666ce595de_o.png

e3-2009-alan-wake-screens-20090601012341788.jpg

Zvuci dobro !Ajde ke ja probam nekoj den ako ja donese bratucednmi pa ke se mocame u gake igrajki horor igri od 12 dok ne zaspieme pak.Fintata e deka gomnarot sekad uspeva da zaspie prv i toa kako bebe posle horor igri :pos2:

Баш кога изјавија дека нема да продолжат да ја прават играва и дека нема да излезе, удараш со ваква вест:pos2:

Кај виде дека нема да ја прават?

Баш кога изјавија дека нема да продолжат да ја прават играва и дека нема да излезе, удараш со ваква вест:pos2:

Ќе излезе само за 360ка.. ја откажаа PC верзијата. Тоа е, луѓе без памет :)

Па затоа стои во заграда ХВОХ 360. Ова не е форум само за РС игри

lele ej samo da go kupam xbox360 i ludnici ke bidi

Играва би требало да биде тешки психологии, да мава на психата. Некоја комбинација меѓу Silent Hill, Fahrenheit и слично.
Од википедија
Alan Wake is a "psychological action thriller" inspired by Twin Peaks, Lost and the works of Stephen King.

Ако биди таква тогаш оваа не е игра за секого. Играчот треба да сака и авантури, и хорор. Ако не биди таква тогаш ништо од Твин Пикс, Лост и Стивен Кинг.

Што е најлошо, авантурите, оние со повеќе загатки и истражување, без разлика дали е P'n'C или од прво лице/трето лице се измислени за ПЦ, а овие само за XBOX ќе ја пуштат.

Играва ќе е како серија, поделена во епизоди. Жално но најверовтно нема да можеме да ја играме целонсо биејќи дел од тие епизоди ќе треба да се спуштат од xbox life.

Мислам дека играва ке сруши рекорди и дека ке го одбележи иксбокс во 2010 ова е тоа што го сакам јас ме полнат вакви игри

Алан Вејк е голд од вчера што значи дека е веке завршена и спакувана =)
14 мај Европа 18 САД се деновите на излегување ...
Ова е трејлерот што го ставија за прослава за конечно завршување на играта.

Кажаа да ја сметаме играва како епизода 1. Односно следните делови ќе бидат како продоженија.

AlanWakeLimitedCollector%27sEdition.jpg

Ќе биде на 3-дуал леар изглда а

Ne joey тоа ке биде во едно а другите 2 се неко бонуси , а тоа со епизоди ке биде DLC и не ке мора да ги имаш за да ја знаеш главната прича .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom