аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.523
е колкава е таа средна кугла де? ако имаат доволно простор за пливање земи ако не ич не земај

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
3 литрие колкава е таа средна кугла де? ако имаат доволно простор за пливање земи ако не ич не земај

Сеа брат таа е некако живееНе ги мачи рибите. Самата вода која не се прочистува е извор на зараза на рибите. Грешка е ако мислиш со менување на водата ќе се реши проблемот, тоа се тропски риби и водата треба да биде малку кисела, а воедно треба и да дишат. Од каде ќе има кислород во водата без растенија.

во 3 литри...некако многу минијаторно е...
 во 3 литри...некако многу минијаторно е...незнам мене онака ми е има стварно минијатурни кугли од пола литарЈас имам карас и телескоп,ама ми живеат во голема кугла од 12 литри,во која има 10 литри вода и еднаш неделно менувамво 3 литри...некако многу минијаторно е...
 едно девојче во такво чуваше бета борец
 едно девојче во такво чуваше бета борец 

Бета борците можат и во чаша да живеат...ама на еден караш му треба минимум 2 литри воданезнам мене онака ми е има стварно минијатурни кугли од пола литаредно девојче во такво чуваше бета борец

!! Одсекогаш ме интересирал подводниот свет па би сакал дел од него да биде во мојот аквариум
!! Одсекогаш ме интересирал подводниот свет па би сакал дел од него да биде во мојот аквариум  Па аквариумот ми е спремен но немам риби..сакам да чувам само скалари ии би сакал да прашам кој други риби можат да се чуваат заедно скаларите...?
 Па аквариумот ми е спремен но немам риби..сакам да чувам само скалари ии би сакал да прашам кој други риби можат да се чуваат заедно скаларите...?Додади уште една нула после двојката и точен ќе ти биде одговорот...ама на еден караш му треба минимум 2 литри вода
 Минимум за нормално развивање на караси е 15-20 литра . Е сега , не дека нема да живее и во 3 литра , ама со каков квалитет , а поготово и во кугла каде нема кислород , филтер ....
 Минимум за нормално развивање на караси е 15-20 литра . Е сега , не дека нема да живее и во 3 литра , ама со каков квалитет , а поготово и во кугла каде нема кислород , филтер .... .
. Значи имам аквариум од пред 2 недели,подлогата ми е чакал (така ми рекоа
 Значи имам аквариум од пред 2 недели,подлогата ми е чакал (така ми рекоа ) и имам неколку вида водни растенија,школки и пластичен корал.Па би сакал да ја сменам подлогата и растенијата бидеќи изгледа многу вештачки
) и имам неколку вида водни растенија,школки и пластичен корал.Па би сакал да ја сменам подлогата и растенијата бидеќи изгледа многу вештачки  Затоа сакам да прашам каде можам да најдам растенија во Битола.Иначе сакам да си купам чистач,а ми имаат кажано дека ги јади малите риби а мојава е скоро спремна да се породи
 Затоа сакам да прашам каде можам да најдам растенија во Битола.Иначе сакам да си купам чистач,а ми имаат кажано дека ги јади малите риби а мојава е скоро спремна да се породи  ...
...Носи ја на гинеколог со време,да не треба да резевриша место во бутел.Имам проблем,ептен голем значи ме фаќа хистерија.Имам риба и сеа риба ко риба ја напумпале овие мажјациве,ко свиња е во стомакон ко ќе ја видам.Работата е што секој си мисли оти таа е трудна.Арно ама неможи да е трудна 2 месеца,и сеа почна да ме фаќа хистерија ви велам,незнам од што и е тоа.Дури почнав да размислувам и црно,односно да бидам блек.Мислам дека таа тура перници под стомакот за да изглеа дебела за да не ја закачаат мажјациве односно да не и се вртат многу околу опашот.Ама тука доаѓа друг проблем ,незадоволни мажјаци.Страв ми е да не се попедерчат вака сами со една женка(имав уште една ама умре од ебајне пошо неможеше да затрудни кутрата и не ја оставаа , ѕрцките и ги извадеја).ПОМОШ ВЕ МОЛАМ