аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
е колкава е таа средна кугла де? ако имаат доволно простор за пливање земи ако не ич не земај
3 литрие колкава е таа средна кугла де? ако имаат доволно простор за пливање земи ако не ич не земај
Сеа брат таа е некако живееНе ги мачи рибите. Самата вода која не се прочистува е извор на зараза на рибите. Грешка е ако мислиш со менување на водата ќе се реши проблемот, тоа се тропски риби и водата треба да биде малку кисела, а воедно треба и да дишат. Од каде ќе има кислород во водата без растенија.
незнам мене онака ми е има стварно минијатурни кугли од пола литар едно девојче во такво чуваше бета борецЈас имам карас и телескоп,ама ми живеат во голема кугла од 12 литри,во која има 10 литри вода и еднаш неделно менувам во 3 литри...некако многу минијаторно е...
Бета борците можат и во чаша да живеат...ама на еден караш му треба минимум 2 литри воданезнам мене онака ми е има стварно минијатурни кугли од пола литар едно девојче во такво чуваше бета борец
Додади уште една нула после двојката и точен ќе ти биде одговорот Минимум за нормално развивање на караси е 15-20 литра . Е сега , не дека нема да живее и во 3 литра , ама со каков квалитет , а поготово и во кугла каде нема кислород , филтер .......ама на еден караш му треба минимум 2 литри вода
Носи ја на гинеколог со време,да не треба да резевриша место во бутел.Имам проблем,ептен голем значи ме фаќа хистерија.Имам риба и сеа риба ко риба ја напумпале овие мажјациве,ко свиња е во стомакон ко ќе ја видам.Работата е што секој си мисли оти таа е трудна.Арно ама неможи да е трудна 2 месеца,и сеа почна да ме фаќа хистерија ви велам,незнам од што и е тоа.Дури почнав да размислувам и црно,односно да бидам блек.Мислам дека таа тура перници под стомакот за да изглеа дебела за да не ја закачаат мажјациве односно да не и се вртат многу околу опашот.Ама тука доаѓа друг проблем ,незадоволни мажјаци.Страв ми е да не се попедерчат вака сами со една женка(имав уште една ама умре од ебајне пошо неможеше да затрудни кутрата и не ја оставаа , ѕрцките и ги извадеја).ПОМОШ ВЕ МОЛАМ