Аквариумски риби (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата рок-кејт
  • Време на започнување Време на започнување
Sakam da zemam Beta Borec... Dali e kompatibilen so: Skalari, Karasi, Ajkuli i Stakleni Somovi ?........ :)

Sakam da zemam Beta Borec... Dali e kompatibilen so: Skalari, Karasi, Ajkuli i Stakleni Somovi ?........ :)

Правилно е Сијамски борец а фамилијата е бета :), Борец никако мешање со скалари ке му го изедат опашот и ке го отепаат,ја незнам и карасите како ти остануваат живи со скаларите ,скаларот е агресивна риба и не сака риба со голем опаш како караси и борци.

Правилно е Сијамски борец а фамилијата е бета :), Борец никако мешање со скалари ке му го изедат опашот и ке го отепаат,ја незнам и карасите како ти остануваат живи со скаларите ,скаларот е агресивна риба и не сака риба со голем опаш како караси и борци.
Фала многу за советот....:) А иначе Карасот ми е поголем од Скаларите и затоа кај мене Карасот ги трчка Скаларите....

Како е латинското име за ајкулата, и коа цена се?

Како е латинското име за ајкулата, и коа цена се?
Јас сум од Радовиш и овде има само 2 вида Ајкули:
- Бала (сребрена) Ајкула (Balantiocheilos melanopterus)
255_silver_shark[1].jpg

- Pangasianodon Hypophthalmus
8049.jpg

Малите (долги околу 5-6 цм) се 150 денари......:)

Mislam deka I kaj nas vo bitola gi ima ovie od 150 do kaj 400 zavisno od goleminata ;3

Јас сум од Радовиш и овде има само 2 вида Ајкули:
- Бала (сребрена) Ајкула (Balantiocheilos melanopterus)
255_silver_shark[1].jpg

- Pangasianodon Hypophthalmus
8049.jpg

Малите (долги околу 5-6 цм) се 150 денари......:)
Ауууу оваја првата:love:
--- надополнето: 5 април 2013 во 21:37 ---
Mislam deka I kaj nas vo bitola gi ima ovie od 150 do kaj 400 zavisno od goleminata ;3
Абе, има кај таа продавницата во новиот пазар некој растенија или стандардно како кај сите по 1-2 врсти!

кој е од бт можам да му дадам некое коренче трева,кај мене една врста е ја има во изобилство,нема полжави

IMG_20130227_214248_03.jpg

Зошо нема мак форум за акваристика, имаше два сега не се во функција :/

За живи растенија, потребно ли е специјален песок, земја или слично....? Можат ли да живеат со....
white_sand_for_aquarium.jpg

...................................? :)

За живи растенија, потребно ли е специјален песок, земја или слично....? Можат ли да живеат со....
white_sand_for_aquarium.jpg

...................................? :)
Ако аквариумот ти е повисок и можиш да си дозволиш подебел слој на подлога, стави првин обичен песок а потоа стави го овој! (y)

Ова е нешто природно или имаш купено вакво нешто? И јас сакам да ставам нешто со поголема гранулација пошто ќе пуштам некое сомче а тие знаат да ископаат цели дупки понекогаш, ама да не е бел, некоја друга боја!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom