Аквариумски риби (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата рок-кејт
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми рекоја дека може и со обичен цемент кој го користиме за секојдневна потреба. Првин со четка по водесто да се исуши и после подебел слој да се исуши убаво да го измиеш и може во аквариум.

Која е од прилика цената на сево ова? зошто сум финансиски ограничен!
--- надополнето: 30 март 2013 во 10:58 ---

Гледам од Битола си, дане случајно знаеш каде е продавницата која беше од десна страна на драгорот надолу кај Нептун негде наспроти рибарниците од другата страна на драгоро. Се затвори или преселена е негде?

Хидромал флекс ти е течност ке треба да ја размешиш најдобро со лепило за плочки,прилично скапа е 1000+ ден,најдобро ке биде ако имаш некој пријател шти по професија е плочкар,таа се става во купатило плед лепење на плочки и не дава да помине вода низ неа.Тој сигурно ке има па нека ти даде 1 литро да не купуваш една туба од 5л,бојата за бетон ти е од 200 ден па нагоре,и лакот тука некаде е.
--- надополнето: 30 март 2013 во 14:32 ---
Пред 5 часа се породи рибата има околу 50 мали рипчиња ја оставив 2-3 саат со нив и ја подместов,Ај кажете ми со што да ги ранам,и дали може малите рипчиња да ги чувам во тегло надвор од аквариумот без грејач,

Хидромал флекс ти е течност ке треба да ја размешиш најдобро со лепило за плочки,прилично скапа е 1000+ ден,најдобро ке биде ако имаш некој пријател шти по професија е плочкар,таа се става во купатило плед лепење на плочки и не дава да помине вода низ неа.Тој сигурно ке има па нека ти даде 1 литро да не купуваш една туба од 5л,бојата за бетон ти е од 200 ден па нагоре,и лакот тука некаде е.
--- надополнето: 30 март 2013 во 14:32 ---
Пред 5 часа се породи рибата има околу 50 мали рипчиња ја оставив 2-3 саат со нив и ја подместов,Ај кажете ми со што да ги ранам,и дали може малите рипчиња да ги чувам во тегло надвор од аквариумот без грејач,
Ехх многу ме кошта така:unsure:

Znaci vaka..bev vo eden pet shop i prasav dali imaat neonki? i toj mi veli deka imale specijalni crveni neonki za akvarium..dali tie mozam da gi pustam kako i obicnite za dnevna svetlina ili se nesto dekoracija? Ili da kupam od obicnite beli?

За декорација се тие ноќе да си ги пуштиш и да си уживаш! ;)
Ма да црвната е неуба боље плава!

пс: во кој пет шоп ги нудат тие?

pa da ti kazam pravo neznam kako se vika tocno..Bitola se naoga .. ako si od bt ke ti objasnam podetalno pozz
--- надополнето: 2 април 2013 во 19:55 ---
i sakam nekoj od prilika da mi kaze kolku pari bi me cinelo pumpa greac i ostanata oprema za 70tina litri akvarium :3
--- надополнето: 2 април 2013 во 19:57 ---
За декорација се тие ноќе да си ги пуштиш и да си уживаш! ;)
Ма да црвната е неуба боље плава!

пс: во кој пет шоп ги нудат тие?

TI imas plava ili bela obicna?

pa da ti kazam pravo neznam kako se vika tocno..Bitola se naoga .. ako si od bt ke ti objasnam podetalno pozz
--- надополнето: 2 април 2013 во 19:55 ---
i sakam nekoj od prilika da mi kaze kolku pari bi me cinelo pumpa greac i ostanata oprema za 70tina litri akvarium :3
--- надополнето: 2 април 2013 во 19:57 ---

TI imas plava ili bela obicna?

Да од таму сум. Моментално немам аквариум летово планирам пак да почнам. Пумпата ја зедов 400-500, греачот 200-300 така мислам беше од прилика!

Да од таму сум. Моментално немам аквариум летово планирам пак да почнам. Пумпата ја зедов 400-500, греачот 200-300 така мислам беше од прилика!
Pa pet shopot se naoga vo noviot pazar kaj vero, od strana na parkingot do zemjodelska apteka ... a drugi rekviziti za akvariumot ne treba?

Pa pet shopot se naoga vo noviot pazar kaj vero, od strana na parkingot do zemjodelska apteka ... a drugi rekviziti za akvariumot ne treba?
Топломер ако сакаш, ама сеа за летово не ти треба пошто греачот ќе ти биде исклучен. Ако сакаш може да си земиш потака, не е скап!

А кога ќе земаш пумпа уште впродавница да им речиш да видите дали пумпата брчи. Зошто ако брчи ќе имаш проблеми и ретко ќе ја користиш!

a ako ne brci e rasipana neshto ili ima nekoi takvi pumpi?

a ako ne brci e rasipana neshto ili ima nekoi takvi pumpi?
Не е расипана ама брчат многу некои модели! Подобро платија поскапо од колку да земиш некоја таква!

Имав 2 аквариума чував само икраши едниот 120 литри и другиот 150 литри во поголемиот беа Дискузи а на помалиот чував скалари,трифогастери, дури понекогаш и правев мрестење на скаларите,дискузите се многу забани за чување и многу тешко може да ги наведеш на мрест (кога треба да следиш тврда мека вода) еднаш успеајав ама за жал икрата ми се разболе и ништо од тоа сеа за сега не чувам ништо и ги тргнав аквариумите пошто немам доволно време да им посветам за некоја година кога ке бидам по слободен пак ке се вратам на акваристиката и повторно истите риби би ги чувал само икра особено Дискузи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom