Ако сакаш да ги разбереш жените...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
-pa koj rece da mu kaze deka ne saka da go stori toa,mozela i da go stori,a mozela o da rece nemam vreme,ne znam kade e toa,a ne da vrti pola saat.jas da sum na primer ,ke i ja napisev adresata na list,i ke i ja ostavev,pa neka se snajde,ako saka da ja zavrsi rabotata,ke se snajde,a ako ne saka nema da se snajde,a i znam i jas da ja igram nejzinata igra,klin so klin se izbiva,samo rabotata e vo toa sto mazot znae za sto se raboti,i i popusta za da ner se zamara.znaes MUDAR COVEK ZBORUVA OD ISKUSTVO,A USTE POMUDRIOT PAK,OD ISKUSTVO NE ZBORUVA.mislam deka sega me svati.

Ma zenski te se edno od najgadnite stvorenja na cel svet mozda ne se site ama najgadni se samo loso za niv!!!!A ako nekoja svati nekoe masko jas ke pasam trava od skopje do strumica i nazad. ...

Бла бла бла. Не постои магична формула која ќе ти помогне да разбереш пола (море повеќе од пола) од светската популација. Чист промашај.

Бла бла бла. Не постои магична формула која ќе ти помогне да разбереш пола (море повеќе од пола) од светската популација. Чист промашај.
-a be ne se tolku komplicirani kako sto izgleda,poveke se prepravaat deka e taka,glumat deka se komplicirani,i obicno koga se nemokni na zborovi ja kazuvaat poznatata recenica;MASKO SI ,NE NI OCEKUVAM DA ME SVATIS,iako i nema nesto posebno sto da se svati,iako mozebi i ja svakam.ne se tolku komplicirani,kolku sto pravat deka se.rabotata e so niv sto najcesto ne sakaat da svatat nekogo,tuku sakaat da BIDAT svateni.

Во врска со жените има еден виц кој целосно го доловува моето мислење

Некој човек фаќа златно рипце и иде следниов муабет
Рипчето- Добар човеку ако ме пуштиш ќе ти исполнам една желба
Човекот- Како бе една , па рипките исполнуваат 3 желби
Рипчето-ама знаеш јас сум мало рипче, можам само една желба, те молам пушти ме уште сум малечко нели ти ежал
Човекот- Добро бе еве сакам да направиш мост од тука до Австралија
Рипчето-ама добар човеку јас сум мало рипче не можам тооолку големи желби да исполнам , дај нешто пореално
Човекот- Добро добро епа тогаш....објасни ми ги жените...
Рипчето-ааааааах батали него кажи мостот со 5 или со 6 ленти сакаш да бидеЧ)))))))

ако до ред месец дена мислев дека до негде ја сфаќам женската филозофија, сега знам дека не само што не ја знам туку никогаш нема ни да ја дознаам.

@PRAVNICE
-mozebi ne moze da se svati,zatoa i sto nema mnogu sto da se svati,.mislam nesto znacitelno razlicno od maskata filozofija.

никој не можи женско да разбери...дури и самите себе не можат.....ти вика сака да те види она ова....ти крева надежи те радва..и по една недела ти вели не постојам поке за тебе....се е кажано.....и се ти пага...те ака од земја...така да непредвидливи се и шо сакат си прат не можиш никогаш да знајш..јбг гордоста не можи да се спореди со љубов.....а за машките вистина секогаш се отворено си кажуваме и можи човек да ни ја разбери стратегијата...:(

Како може да те свати кога не те ни слуша што му збориш:)

Како може да те свати кога не те ни слуша што му збориш:)

Слушаме, ама во првите 2-3 минути (или помалце), се додека нашиот мозок можи да прати што вие зборувате. Потоа се префрлуваме на ауто-пилот и сме програмирани да кажуваме само ДА, НЕ и некои други просто збиени реченици (обратно од просто проширени)

Слушаме, ама во првите 2-3 минути (или помалце), се додека нашиот мозок можи да прати што вие зборувате. Потоа се префрлуваме на ауто-пилот и сме програмирани да кажуваме само ДА, НЕ и некои други просто збиени реченици (обратно од просто проширени)

Море што убаво слушате и во 49минута кога ќе го спомнеме згодниот колега:)Ушите како на зајак.

Море што убаво слушате и во 49минута кога ќе го спомнеме згодниот колега:)Ушите како на зајак.

Тој згодниот колега има потенцијал да ни го загорчи заедничкиот живот, зато слушаме :smir:

@BRATOT
-sakas da kazes deka zenite mnogu polesno ke odbijat da napravat nesto sto ke im se kaze,samo razlikata e vo toa sto jas ke kazam,ednostavno NE MOZAM,,a ona ke vrti pola saat muabeti,za toa istoto jas sam da go svatam.
Има и причина зошто врти пола саат, место да каже директно...

vo muabetot za francuszite,devojkata i direktno da go kazela istoto,mazot pak isto ke postapel,itrosta e vo toa da znaes koga treba da bides direkten,a koga indirekten,a ne ako non-stop si samo indirekten,ili direkten.
... а тоа е дека, ако Французинката кажела директно и со инает „Е не ти идам до хемиско, ме мрзи“, тогаш нејзиниот маж ќе изреагирал бурно, нервозно, чак и агресивно, ќе настанел конфликт и на крај може пак немало да биде она таа што ќе отиде до хемиско, ама тоа ќе било после многу караници и војни, а на овој начин го заобиколила сето тоа и на мирен начин без да се замара да се расправа си го добила своето.
А итрината е во тоа што го навела мажот да постапи како што она сака и притоа да мисли дека е негова идеја. :)

Што се однесува до темата... Како беше оноа: „Треба да запознаеш само еден маж за да ги разбереш сите мажи на светот; а треба да ги запознаеш сите жени на светот и пак нема во целост да разбереш една единствена жена“ :)

Со оваа реченица... не се слагам баш :)
Донекаде е точно дека жените генерално се покомплицирани, позборлести и повеќе околишаат, додека мажите имаат навика да се изразуваат поконцизно, кратко и директно.

Ама како што кажа ex machina, не можеш ни теоретски да ги разбереш сите жени на светот. Пред се, зошто не се сите исти. Не се тоа програмирани роботи со исти заеднички карактеристики што ќе ги наброиш на прстите од една рака. :)

Затоа, не може општо да се збори. Ако го скратиме изборот и правиме муабет за комуникација меѓу две личности од различен пол, секогаш е индивидуално. Текот на нивната добра комуникација ќе зависи од тоа колку жената околиша, колку е зборлеста, колку го тупи, колку сложено се изразува и кои и се намерите во однос на мажот. Воедно ќе зависи и од тоа колку е мажот бистар, колку знае да чита меѓу редови, колку го интересираат намерите на жената и колку е и самиот директен. Други фактори се и тоа колку се разбираат на поле боди ленгвич, колку се на иста фрекфенција, колку има хемија меѓу нив итн.

Значи, ни најмалку не важи тоа дека жени се индиректни а мажи директни по дифолт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom