Ако сакаш да ги разбереш жените...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Добар, многу добар... си знаеш како треба. :)
У суштина, ние знаеме дека не секогаш не слушате, ама не се лутиме. Пошто на пола муабет ќе сватиш дека ептен си го претерала, дури ни сама не би се следела.

Епа сега не бива цело време да слушаш. :) Јас седам на часот да научам нешто (се обидувам сериозно да се посветам оти 2ка имам, ништо не бев пратил цело тромесечие заради муабет цели часови), она ми дрдоре како дечко и и раскинал, како ја замарал, не ти знам што друго.. Некојпат кога не бива да слушаш не бива. :)

Нема да поминеш така лесно. :) Не за џабе ја сум се пењавела пола саат за да ми речеш "да, така е". Треба да приложиш "за" и "против", да се продискутира тоа... Интерактивност, а не пасивно слушање. :smir:
Па ќе кажам дека сум За,да, дека се слагам со тебе.Ако кажам дека не се слагам ќе прашаш зашо и ќе се пењавиш уше пола саат после а жал ми е. И од шо ние вас мноу не поштуете увек се слагаме со вашите мислења за да не се пењаите.

Добар, многу добар... си знаеш како треба. :)
У суштина, ние знаеме дека не секогаш не слушате, ама не се лутиме. Пошто на пола муабет ќе сватиш дека ептен си го претерала, дури ни сама не би се следела.
Е тука е оној суштински проблем. Што вие чак на пола муабет сваќате. Ние ко мажи вака фини културни и дал господ паметни сваќаме уште при прв збор:)
Малце да се нашалиме не е на одмет (јес да секоја машка шала за женски работи е 90% вистина)

Инаку реално многу лесно ќе ве разбереме. Единствените работи за кои што ви треба разбирање се
1. Нови чизми (тие 116 пара што ги имаш не ти го прават ќејфот)
2. Две педи маица у декември (иако ве убедуваат сите дека не вреди тоа за 3000 денари вие го купувате кажувајќи дека е д лејтест фешн)
3.Огромна ташна ко џанам на пат идете (после штрајкувате по дискотеки дека ви смета и ви е тешка)
4. Ти си крив (иако знаеш дека не си)

И машките и женските се комплексни суштества.

Јас обожавам да зборувам меѓу редови , а ретко кога зборувам директно бидејќи ми делува некако агресивно .
Затоа не е тешко да разбереш женско , само треба да слушаш.
Машките на база на хормони одговараат на 80% од работите:)
А женските , женските немаат таков проблем , они имаат слободно време за размислување , и затоа мислам дека се суштества на разумот не хормонални суштества.
Иако во последно време гледам дека се менува тоа ....

И машките и женските се комплексни суштества.

Јас обожавам да зборувам меѓу редови , а ретко кога зборувам директно бидејќи ми делува некако агресивно .
Затоа не е тешко да разбереш женско , само треба да слушаш.
Машките на база на хормони одговараат на 80% од работите:)
А женските , женските немаат таков проблем , они имаат слободно време за размислување , и затоа мислам дека се суштества на разумот не хормонални суштества.
Иако во последно време гледам дека се менува тоа ....
Зошто би возел на кружен тек пола саат коа може директно да свртам лево??
Сеа ако сакам некоја да викнам на кафе треба пола саат да кружам за на крај да свати сама шо ја сакам уствари и да ми одговори? Зашо да не речам,Еј,сакаш да пиеме кафе??:toe:

Е тука е оној суштински проблем. Што вие чак на пола муабет сваќате. Ние ко мажи вака фини културни и дал господ паметни сваќаме уште при прв збор:)
Малце да се нашалиме не е на одмет (јес да секоја машка шала за женски работи е 90% вистина)

Инаку реално многу лесно ќе ве разбереме. Единствените работи за кои што ви треба разбирање се
1. Нови чизми (тие 116 пара што ги имаш не ти го прават ќејфот)
2. Две педи маица у декември (иако ве убедуваат сите дека не вреди тоа за 3000 денари вие го купувате кажувајќи дека е д лејтест фешн)
3.Огромна ташна ко џанам на пат идете (после штрајкувате по дискотеки дека ви смета и ви е тешка)

4. Ти си крив (иако знаеш дека не си)

По ова што ми го напиша треба да ја преформулираме темата во : Ако сакаш да разбереш девојче до 18 години. :)
Јас сум жена, ама еве нејќам 116 пара чизми и не носам две педи маица у декември, а богами ни во ноември.
Тоа со огромната ташна е чисто практично, од типот: се` свое со себе си носам .:kez:
А за последното се слагам, стално си ти крив и пошто како машко си фин, културен, паметен... (види прва реченица од постот на Точкест :helou:) треба да претпоставиш дека мене како женско со две педи маица може да ми смрзне мозокот и да не функционирам, али ја и онака не треба да мислам кога покрај себе имам таков фин, паметен... :pos2:

Отидов ептен... сакам да кажам дека ако сакаш да разбереш некого доволно е да му пристапиш како човек на човек, а не како маж на жена или обратно.

mene pa mnogu mi se interesni devojkite koga 2h se obiduvaat da kazat nesto,a jas iako uste odma znam od prilika za sto se raboti se pravam malku mutav,kako ne gi svakam,pa oni pak vrtat,vrtat muabeti,a be komii mi e toa.namesto prosto da rece,DAJ MI BROJ,ona ke vrti,ke vrti...sami si go kompliciraat zivotot,i toa bez potreba.

А кој рекол дека не се разбираме, напротив многу добро знаеме што правиме.

Она што неможеме да го разбереме едни за други е кога се однесуваме спротивно на она што го збориме.

Затоа, кога ќе ти рече те сакала блабла, а во исто време те вара со некој трет, тогаш ќе си речеш... стварно не ја разбирам што сака.

А дека на жените во повеќето случаи се' им е премислено и предвидено однапред, според мене е точно. Многу се поитри во животот.

А кој рекол дека не се разбираме, напротив многу добро знаеме што правиме.

Она што неможеме да го разбереме едни за други е кога се однесуваме спротивно на она што го збориме.

Затоа, кога ќе ти рече те сакала блабла, а во исто време те вара со некој трет, тогаш ќе си речеш... стварно не ја разбирам што сака.

А дека на жените во повеќето случаи се' им е премислено и предвидено однапред, според мене е точно. Многу се поитри во животот.
ubavo kazano.samo ne se slozuvam so tebe deka zenite se poitri vo zivotot,kako moze da bidat poitri koga nesto sto moze da se resi vo dva zbora oni go vrtat cel den,i toa i koga nema nikakva potreba od toa(koga ima potreba i mazite go pravat istoto).

Ако сакаш да ги разбереш жените... многу сакаш! Биди свој, се ќе си дојде. Не пробувам да ги сфаќам, ја нив ги обожавам , па си разменуваме пцовки, оралка и така натака и после се си е ок. Нема шо многу да му ја мислите дали сфаќаш или не.

ubavo kazano.samo ne se slozuvam so tebe deka zenite se poitri vo zivotot,kako moze da bidat poitri koga nesto sto moze da se resi vo dva zbora oni go vrtat cel den,i toa i koga nema nikakva potreba od toa(koga ima potreba i mazite go pravat istoto).
Што има тоа врска со итроста во животот? Зашто да се реши со два збора, кога може како што они сакаат.

Еве ти еден пример :)

За французинките познато е, барем мене ми е познато, дека се прилично итри жени. Стереотип,знам но има поента која сакам да ја покажам.

Пред да излага за на работа французинот, мажот и вели на жената: “душо доколку можеш, те молам земи ја облеката од хемиско“.
А жената, “а каде се наоѓа салонот?“
- На раскрсницата кај Champs Ellysees кај Италијанскиот ресторан.
Има Италијанскиот ресторан таму?
- Да, со црвени прозори.
Никогаш не сум го видела, а од која страна на Champs Ellysees?
- Од левата страна кога вртиш накај rue Pierre Charron.
А rue Pierre Charron беше каде?
- Во ред мила..тогаш не се секирај,јас ќе одам ќе ги земам работите од хемиско после работа, ти одмори се, имај убав ден.

Значи не дека французинкава не знае каде е салонот за хемиско, туку едноставно не и се оди. На крајот пак ќе отиде мажот и ќе заврши работа.
Ако сакаат нешто да добијат, општо земено, жените се многу поспособни.

:smir:

@BRATOT
-sakas da kazes deka zenite mnogu polesno ke odbijat da napravat nesto sto ke im se kaze,samo razlikata e vo toa sto jas ke kazam,ednostavno NE MOZAM,,a ona ke vrti pola saat muabeti,za toa istoto jas sam da go svatam.tuka nema itrina,tuku samo gubenje vreme,vo prazni muabeti
p.s ako jas za nekoja znam deka nesto navistina ne moze da go napravi,sam ke go napravam.
a inaku mi se ima sluceno da me izdadat drugarite(nesakajki)pred devojka mi,deka sum bil na zabava kaj edna devojka sto mi se pusta uste poodamna,jas odma rekov"pa sto ima vrska ona so decko i bese celo vreme",i se izvadiv,i kazav deka se smuvav so taa drugata, ne ja izlazav,ama ne me svati.

@BRATOT
-sakas da kazes deka zenite mnogu polesno ke odbijat da napravat nesto sto ke im se kaze,samo razlikata e vo toa sto jas ke kazam,ednostavno NE MOZAM,,a ona ke vrti pola saat muabeti,za toa istoto jas sam da go svatam.tuka nema itrina,tuku samo gubenje vreme,vo prazni muabeti
p.s ako jas za nekoja znam deka nesto navistina ne moze da go napravi,sam ke go napravam.
a inaku mi se ima sluceno da me izdadat drugarite(nesakajki)pred devojka mi,deka sum bil na zabava kaj edna devojka sto mi se pusta uste poodamna,jas odma rekov"pa sto ima vrska ona so decko i bese celo vreme",i se izvadiv,i kazav deka se smuvav so taa drugata, ne ja izlazav,ama ne me svati.

Ok Aleks67.
Поентата е полесно го добиваат тоа што го сакаат.
И не ги споредувам со тебе лично, сега збориме т.е. ги озборуваме генерално земено.

За тоа второто, ни јас не те сфатив.
А машки сме и двајцата. :back:

tocno e deka polesno dobivaat nekoi raboti,ama ne zatoa sto se poitri,tuku zatoa sto mazite nejkat da se zamaraat so tie raboti i pocesto popustaat iako znaat deka e seto toa vrtenje muabeti od strana na zenite e samo farsa,sepak mazite im popustaat,ne e do istrosta,vo muabetot za francuszite,devojkata i direktno da go kazela istoto,mazot pak isto ke postapel,itrosta e vo toa da znaes koga treba da bides direkten,a koga indirekten,a ne ako non-stop si samo indirekten,ili direkten.
a inaku za muabetot vo koj kazuvav za moj licen primer.pa koga me izdadoa pred devojka mi,jas samo gi prekrativ site ponatamosni diskusii i prasanja,so toa"ona so decko i bese celo vreme",i prestana sekoe somnevanje,posto neli ako bila so decko i,jas ne sum mozel nisto da napravam.e tuka e i fintata, DECKOTO i bev jas,a ona(kako i recisi nikoj dosega)ne svati,a i kazav,taka da ne moze da rece ni deka sum ja izlazal,neli?

tocno e deka polesno dobivaat nekoi raboti,ama ne zatoa sto se poitri,tuku zatoa sto mazite nejkat da se zamaraat so tie raboti i pocesto popustaat iako znaat deka e seto toa vrtenje muabeti od strana na zenite e samo farsa,sepak mazite im popustaat,ne e do istrosta,vo muabetot za francuszite,devojkata i direktno da go kazela istoto,mazot pak isto ke postapel,itrosta e vo toa da znaes koga treba da bides direkten,a koga indirekten,a ne ako non-stop si samo indirekten,ili direkten.
a inaku za muabetot vo koj kazuvav za moj licen primer.pa koga me izdadoa pred devojka mi,jas samo gi prekrativ site ponatamosni diskusii i prasanja,so toa"ona so decko i bese celo vreme",i prestana sekoe somnevanje,posto neli ako bila so decko i,jas ne sum mozel nisto da napravam.e tuka e i fintata, DECKOTO i bev jas,a ona(kako i recisi nikoj dosega)ne svati,a i kazav,taka da ne moze da rece ni deka sum ja izlazal,neli?

Доколку му рекла дека НЕ сака да го стори тоа, можело да има друг развој. А вака излегува дека не знае, па мажот МОРА да го стори тоа.
Има разлика во пристапот, доколку рекла директно дека не сака, мажот можел да и префрли зашто лежи по цел ден, ништо не работи итн.
Него ај да не забегуваме.

Сега те сфатив за делот со девојката, но “,i kazav deka se smuvav so taa drugata “ е тоа што ме збуни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom