Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Теоријата на Биг-бенот е прифатлива една мили секунда потоа..Никој никаде не рекол кој ја покренал..Христијанството вели дека тоа е Бог..така да зброј 2 и 2...А дали е прифатлива теоријата на Биг Бенг за настанокот на свемирот?? Дали таа оди рака под рака со христијанството ?
Како на ништо...напротив теоријата нa "се е енергија"..од него настануваат просторот, времето, материјата и енергијата..Биг Бенг научно претпоставува постоење на ништо, нема ни бог.
Како на ништо...напротив теоријата нa "се е енергија"..од него настануваат просторот, времето, материјата и енергијата..
Ако сето тоа постои...постои и креаторот..Бог..креација сама по себе...само во луни тунс
Мислам дека беше доволно офтпикот..
Za sekoe dobro delo Gospod ti dodava cigla na Kukata sto ti ja gradi gore, a za sekoe loso delo ti krsi cigla. Kolku pobrgu ti ja napravi kukata, tolku pobrgu ke te zeme kaj nego. Taka da ti razmisli sto ti odgovara poveke da bides dobar ili los. (Mozebi ova nema vrska so temata ama ne znaev kade da go napisam ova)
E dobro de, ako e taka zosto imav bratuced tezok narkoman i Bog go zema na 26 godini. Da ne pravese bratucedot dobri dela? Sekoj den gi potresuvase majka mu i tatko mu.Za sekoe dobro delo Gospod ti dodava cigla na Kukata sto ti ja gradi gore, a za sekoe loso delo ti krsi cigla. Kolku pobrgu ti ja napravi kukata, tolku pobrgu ke te zeme kaj nego. Taka da ti razmisli sto ti odgovara poveke da bides dobar ili los. (Mozebi ova nema vrska so temata ama ne znaev kade da go napisam ova)