Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Види, ако тргнеме од премисата дека Бог е семоќен, зашто не би знаел што ќе се случи во идинината?
И кога читаш хороскоп или одиш кај гатачка, наводно и тие ја знаат твојата иднина, ама сепак не ги обвинуваш дека ти го испланирале животот, или дека ти немаш слободна воља. Јас разбирам што Синатра сака да каже со ова, зашто за верниците ова има смисла. Секако мораме да признаеме дека Бог е толку голем што нашите мали и ограничени умови не можат да разберат се. Затоа треба и да се има вера. Башка, очигледно е дека немаш ни грам познавање на доктрината на христијанската вера, па затоа не треси работи од ракав.
И немој да мешаш Божја волја и Божји план.
Ако си христијанин, секако дека ќе ја бараш Божјата волја во твојот живот, ќе бараш водство и заштита од него. Немој да ги тривијализираш работите.
Јас сум уверена дека Ниче и тоа како се премислил во врска со тоа "Бог е мртов", во моментот кога и самиот умрел.
Не бил многу бистар, особено кога е во прашање Бог.![]()
Хм, ова истото се прашуваат и сатанистите -ако сатаната постои, зошто допушта зло и страдање. Не знам паганите, бахаистите, хиндуистите, будистите, атеистите...кого обвинуваат за злото и страдањето. Бог и за нив е виновен?
Абе немој ти така за Ниче,он е заебан тип и тие шо го читаат се многу паметни и заебани оти нивното преголемо его(напумпано) не дозволува постоење на било каков авторитет над нив.Значи само Бог како авторитет им смета а тешко друг авторитет.(како на пример политичар)Јас сум уверена дека Ниче и тоа како се премислил во врска со тоа "Бог е мртов", во моментот кога и самиот умрел.
Абе немој ти така за Ниче,он е заебан тип и тие шо го читаат се многу паметни и заебани оти нивното преголемо его(напумпано) не дозволува постоење на било каков авторитет над нив.Значи само Бог како авторитет им смета а тешко друг авторитет.(како на пример политичар)
Епа замисли се и ти во таа ситуација да бидеш над бог--моќно чувство е нели!
Абе немој ти така за Ниче,он е заебан тип и тие шо го читаат се многу паметни и заебани оти нивното преголемо его(напумпано) не дозволува постоење на било каков авторитет над нив.Значи само Бог како авторитет им смета а тешко друг авторитет.(како на пример политичар)
Јас сум уверена дека Ниче и тоа како се премислил во врска со тоа "Бог е мртов", во моментот кога и самиот умрел.
Глупости на квадрат.Јас сум уверена дека Ниче и тоа како се премислил во врска со тоа "Бог е мртов", во моментот кога и самиот умрел.
Разбирам што сакаш да ми кажеш, и знам дека тоа е основната премиса на сите христијански-религиски сваќања за бог... и знам дека сето тоа не држи вода...
Божја волја и божји план? волја= план... пронајди ја разликата...
Обично тие не обвинуваат никого за своите постапки како што прават останатите...за останатите секогаш е другиот виновен, другиот таму некаде![]()
Логички тогаш само оној кој верува во овој Бог би требало да го "обвини" Бог за несреќите (ако не веруваш во нешто-тоа не постои, следствено нема на што да се префрли винатаЌе се сложам со Магус - никого...човекот си е сам одговорен за својата судбина. Тоа што сееш - го жнееш. Simple as that