Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
МВР се уште не излезе со званичен извештај за настанот а ти веќе велиш дека лаже?!
а шо се гледа од снимките?
дека дииме удрил кола и не застанал дека алфите се обидуваат да го застанат а тој бега дека туарег, службено возило на друго министерство го вози вон работно време?

Мотив да лаже диме има и тоа голем.
Неговото семејство
неговата партија
неговото работно место
Ако излезе со вистината - можно е да заврши со развод, сменет од местото и тргнат на страна да бара работа во некој погон на странски инвеститори.
Неговото лажење е у ствари негова борба за гол живот - за опстанок.
Излезе. И не пишува дека некој го бркал. Луѓето во Пасатот не се Алфи. МВР во извештајот нема документирано дека некои пробале да го отворат возилото на Диме Спасов додека тој бил застанат на семафор. Значи МВР лаже.

Какви причини има Диме да лаже, не е тема на муабет. И двајцата се согласуваме дека лаже. Сега, имаш некое логично објаснување, зошто МВР лаже?

Излезе. И не пишува дека некој го бркал. Луѓето во Пасатот не се Алфи. МВР во извештајот нема документирано дека некои пробале да го отворат возилото на Диме Спасов додека тој бил застанат на семафор. Значи МВР лаже.

Какви причини има Диме да лаже, не е тема на муабет. И двајцата се согласуваме дека лаже. Сега, имаш некое логично објаснување, зошто МВР лаже?
јај да видам линк до тој званичен извештај кај е објавен

Никој не го бркал Диме туку тој бегал, а тие се обидувале да го стигнат.

Никој не го бркал Диме туку тој бегал, а тие се обидувале да го стигнат.
Знам дека дефиниција на зборот брка е да се обидеш да стигнеш некој што бега. Дај бе размисли пред да пишеш нешто, срамота е...

Знам дека дефиниција на зборот брка е да се обидеш да стигнеш некој што бега. Дај бе размисли пред да пишеш нешто, срамота е...
Кај бе ве учеа вака педерски да спинувате, ти треба да размислиш, а не јас.

http://novatv.mk/spasovski-ima-audio-i-video-dokazi-deka-nikoj-ne-go-brkal-spasov/

Повели. Самиот министер соопштува. Сега, ќе дадеш претпоставка зошто МВР лаже?
oва не е извештај
дај извештај објавен за настанот ова се 3 реченици, значи во извештај званичен кога ќе се објави ќе стои дека лицето ДС заедно со сопатничката во возило тоа и тоа се движело па удрило или не удрило па свртело па се дало во бегство па било следено од полиција.....
ехаа то треба да е 3 страни извештај

"Лицата кои го пријавија дополнителниот заменик министер Диме Спасов, цело време додека возеле зад него зборувале со службеникот на МВР на бројот 192 каде и пријавиле дека некој им го удрил возилот".

Има во извештајот дека некој го бркал/следел/возел зад него со намера да го стигне. Причината оти некој му се закачил има потреба да ја дефинираме ?

Може не требало Диме да бега од алфите кога го застанале па да кажел што се случува на лице место. Ќе имало во увидот запис дека некој се обидувал да му отвори врата. Вака со исказ од сопатник дека немало закани слабо ќе оди работата.

oва не е извештај
дај извештај обхјавен за настанот ова се 3 реченици, значи во извештај званичен кога ќе се објави ќе стои дека лицето ДС заедно со сопатничката во возило тоа и тоа се движело па удрило или не удрило па свртело па се дало во бегство па било следено од полиција.....
ехаа то треба да е 3 страни извештај
Добро. Ајде тогаш наредно прашање. Зошто Оливер Спасовски лаже? Имаш некоја претпоставка?
"Лицата кои го пријавија дополнителниот заменик министер Диме Спасов, цело време додека возеле зад него зборувале со службеникот на МВР на бројот 192 каде и пријавиле дека некој им го удрил возилот".

Има во извештајот дека некој го бркал/следел/возел зад него со намера да го стигне. Причината оти некој му се закачил има потреба да ја дефинираме ?

Може не требало Диме да бега од алфите кога го застанале па да кажел што се случува на лице место. Ќе имало во увидот запис дека некој се обидувал да му отвори врата. Вака со исказ од сопатник дека немало закани слабо ќе оди работата.
https://youtu.be/m7MRkQYA1oA?t=38

Тенка, тенка.

Добро. Ајде тогаш наредно прашање. Зошто Оливер Спасовски лаже? Имаш некоја претпоставка?

Тенка, тенка.
како лаже?
Диме не бегал и не му избегал на полиција и алфи?

кога мене би ме бркала мафија со пишчоли и би ми се заканувале со смрт јас би се упатил кон најблиска полициска станица не би се паркирал в мрачно уличе па уше да се паркирам и ги чекам.

А шо велат телефонските записи на диме?
во критичниот период каде се јавуал? в полиција, кај семејството???
тебе да те брка вооружена група дал вака сам би застанал и паркирал на пусто место? дал би свртил некој број за помош?

И од кај се створи “фантомскиот“ возач на туарег со лажна изјава?
каква улога имал тој за диме?

како лаже?
Диме не бегал и не му избегал на полиција и алфи?

кога мене би ме бркала мафија со пишчоли и би ми се заканувале со смрт јас би се упатил кон најблиска полициска станица не би се паркирал в мрачно уличе па уше да се паркирам и ги чекам.

А шо велат телефонските записи на диме?
во критичниот период каде се јавуал? в полиција, кај семејството???
Така, лаже дека никој не се обидел да му го отвори возилото. Камерите покажуваат дека пробал. Зошто лаже? Ако сакаш јас да одговарам на твои прашања, прво ти треба да одговориш на моето. Зошто Оливер Спасовски лаже?

Тенка, тенка.
Тенка, само се потврдуваат муабетите. Закачил кола со џипот. Не застанал. Лицата од колата тргнале по него, сакале да расчистат работата. Димче продолжил јуначки да бега во текот на ноќта.Од сѐ. Од полиција, од швалерката, од луѓено. Го пратил и "возачот" да раскажува приказни.

На раскрсницата кај што му тропаат има и еден дефендер ако не грешам. Можел таму да се "договори". Пред полиција. Културно ќе завршел муабетот и никому ништо.

Така, лаже дека никој не се обидел да му го отвори возилото. Камерите покажуваат дека пробал. Зошто лаже? Ако сакаш јас да одговарам на твои прашања, прво ти треба да одговориш на моето. Зошто Оливер Спасовски лаже?
диме тврди дека албанска мафија се обидувала да му отвори возило.
Полиција вели дека го бркале алфи
За кое отварања на возило кажуваш?
на албански мафијаш или на полицаец?

Може сум испуштил нешто. МВР тврди дека никој не пробал да му го отвори возилото? Има воопшто такво тврдење?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom