Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па тие "многу помоќните" од старт се на сцената. Тие го креираа СЈО, тие ја назначија Катица.. итн итн. Тие гарантираат дека ова што се случува, ќе продолжи да се случува додека тие не одлучат кога и како ќе заврши. Можно е да има некој "пазар" но во рамките на околностите.
Точно.[DOUBLEPOST=1473937507][/DOUBLEPOST]
Како по обичај, не си во право другар среднист.

СЈО е основано во согласност на договор во кој учествуваа најголемите партии во државава, кои се репрезент на гласачите.

Тоа ти е општествен договор, а ваков општествен договор е над секое постоечко институционално тело и закон и има ингеренција и моќ да решава секакви проблеми, од државно уредување до легислатива до правосудство...комплетно се бидејќи има апсолутна кредибилност, а тоа значи дека може да го укине Уставниот суд и да врши промени во уставот и законите.

СЈО има надлежност да решава за содржината од снимките и се што произлегува од нив.

Ако го разбираш ова океј, ако не викни го другарти @Ireal и идете двајцата јавајте кози на Шар Планина.
Ти како по обичај покажуваш правна неукост, а некој спомна дека си правник (ева!, ако е точно). Јас сум среднист, но, плус сум и со ВСС (не купена, не подарена... како денешниве).
„Општествениот“ договор е ништо, додека тој не стане дел од законите. Значи, Ојле и Дојле може да се договорат, ама ако тоа не го „внесат“ во законот, преку Собранието, со договорот ќе може да се избришат понадвор. Ама, она што ќе се внесе во законот (од пратениците) мора да е согласно прописите (уставот или сл.). Во случајот за СЈО, формирано е второ јавно обвинителство, што Уставот не го дозволува, бидејќи истото мора да е единствено. Така пишува таму, не е ова толкување.
Тој договор не може да го укине Уставниот суд. Тоа може само законските институции, преку промена на законите. Ама пак, мора да се одвива според законските прописи.

Последно уредено:
Едно исто илјада пати го напиша. Многу поедноставно ќе беше да се смени Зврле и да се отстапи ЈО ама тоа не му одговараше на Николче.

Можеби споро оди ова и со еден куп препреки ама јажето околу вратот на фирерот е поставено, уште само некој да му го турне столот

Како по обичај, не си во право другар среднист.

СЈО е основано во согласност на договор во кој учествуваа најголемите партии во државава, кои се репрезент на гласачите.

Тоа ти е општествен договор, а ваков општествен договор е над секое постоечко институционално тело и закон и има ингеренција и моќ да решава секакви проблеми, од државно уредување до легислатива до правосудство...комплетно се бидејќи има апсолутна кредибилност, а тоа значи дека може да го укине Уставниот суд и да врши промени во уставот и законите.

СЈО има надлежност да решава за содржината од снимките и се што произлегува од нив.

Ако го разбираш ова океј, ако не викни го другарти @Ireal и идете двајцата јавајте кози на Шар Планина.

Значи во САД ако се договорат партиите дека несмее оружје да носи народот тоа по автоматизам ќе си важи а членот во уставот нема да важи?

Зашто па и воопшто се носи устав и закони, нека си биде по потреба и договор на партиите ??

:pos:

За ова другово џабе се мачиш, изгубен си во амазонска џунгла.
Терај козата.
Јас сум учел (и завршил) нешто што ти во 2 живота не можеш да го завршиш (дипломираш). Не сум учел јас филозофски науки, ко ти.[DOUBLEPOST=1473939616][/DOUBLEPOST]
Значи во САД ако се договорат партиите дека несмее оружје да носи народот тоа по автоматизам ќе си важи а членот во уставот нема да важи?
Зашто па и воопшто се носи устав и закони, нека си биде по потреба и договор на партиите ??
Тоа и јас го кажувам, ама има многу луѓе во МК со мал капацитет на личноста. Џабе што сите студираат и завршуваат (како еден на форумов) кој мисли дека ако партиите се договорат, тоа е над законот.

Не, договори меѓу партии се прават при вонредни ситуации кога не постои можен законски коректив да се решат проблеми кои засегаат во државниот интерес. Твоево прашање не е никаков проблем, ниту пак од таков карактер.

Да ти пуштам да прочиташ нешто околу ова? Ме мрзи да ти одговарам на вакви глупи прашања.

Не, договори меѓу партии се прават при вонредни ситуации кога не постои можен законски коректив да се решат проблеми кои засегаат во државниот интерес.

Да ти пуштам да прочиташ нешто околу ова? Ме мрзи да ти одговарам на вакви глупи прашања.
Кои се тие вонредни ситуации? Ај не си прави филмови. Прво, нема вонредни ситуации, за тоа треба револуција, пуч, пукања... па кој испадне победник, тој ќе прави нова држава.

Успеа да наполниш една страница со лажни обвинувања, тотално без основа, поточно лаги, и да ја свртиш дискусијата off-topic, притоа членот кој ќе одговори на тоа го обвинуваш дека повторува и дека е досаден.

Не, договори меѓу партии се прават при вонредни ситуации кога не постои можен законски коректив да се решат проблеми кои засегаат во државниот интерес. Твоево прашање не е никаков проблем, ниту пак од таков карактер.

Не благодарам, штом се глупи прашањата, објаснувањето нема да го разберам.
Но благодарам што убаво ја кажа вистината:
Партиите биле репрезент на гласачите 180.000 (не народот) и нивниот меѓусебен договор, кој може да е негативен за целокупното општество (не во конкретниов случај) и се над уставот (y)

Јасно ми е дека судиите,обвинителите се тие кои ја матат водата во секое општество, само забораваат дека и нивните деца ќе живеат во тоа општество :P

Успеа да наполниш една страница со лажни обвинувања, тотално без основа, поточно лаги, и да ја свртиш дискусијата off-topic, притоа членот кој ќе одговори на тоа го обвинуваш дека повторува и дека е досаден.
Како тоа лажни обвинувања?

SJO pocna da eskivira so iminjata. Stom nemaat muda da kazat javno na tv deka Mijalkov e obvinet,pisi krst. Moe predviduvanje e deka vo postizbornata euforija,ustaven kje go ukine SJO. Tkgas vekje nema da bide bitna pravdata poso sdsm kje bide pobednik na izborite.

Дека бил среднист, што треба, човекот да му скенира диплома на неважен лик од форум?
Па треба. Тој како бара докази за се и сешто. Треба доказ бе, иначе ништо не е вистина. Така е тоа, без докази ќе пишуваме. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom