Ајвар

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
јадам ајвар и најубав домашен ми е никако од маркет и тоа сакам кога е мешан со моркови поубав ми е одколку чист

Конечно напраја моиве, денеска сум се прејал, баш по моја мерка, тро лут, со сиренце, мх мх мх... Ја оживејв темава за слинки пак да ни течат. :pipi:

Ајвар да, ама каков што го прави баба ми. Превкусен е. Посебно со сирење.
Никако не од оние обоени гомна што се продаваат по маркетите, со етикети од типот на „Ајвер“!

Сега се препукав ајвар по нашки пинџур.Инаку кој е за топол пинџур нека иде оти до утре ке се изладе.

Цела зима секој ден јадам ајвер. Со сирење го јадам, многу добар вкус има. Кога би можел и во лето би го јадел, ама јбг тогаш нема црвени пиперки.

Цела зима секој ден јадам ајвер. Со сирење го јадам, многу добар вкус има. Кога би можел и во лето би го јадел, ама јбг тогаш нема црвени пиперки.

Ќе направиш повеќе ајвар и ќе имаш за цела година..јас барем така правам мераци е сред август ајвар да јадеш :D

Ќе направиш повеќе ајвар и ќе имаш за цела година..јас барем така правам мераци е сред август ајвар да јадеш :D
Праеја моите една година така. Се расипал во фрижидерот, многу гаден вкус имаше кога го пробав. Чудно ми беше како се расипал, ама јбг се случувале и вакви работи. :D

Пристигнат е кај мене ајварот уште пред недела дена.Мхмхмхмх, вкусувањето за прв пат секоја година е магично:back:

Ајвар со сирење, мајонез, малку сувомеснато и маслинки.
Ах!:vozbud:

денес стигна годинешниот ајвар
цел ден само тоа јадам :smir:

Денеска се направи првата тура и испадна поубав од кога било. И втората тура да биде убав како претходниот и има цела зима само тоа да јадам. Ми иде сега да земам пак да јадам, ако цел ден само тоа јадев.

off dva dena samo toa se pravi kaj nas,deneskonecno go zavrsivme 250kg piperki mozete da zamislite kolku samo se jade ajvar kaj nas :kesa: pa i sestra mi koga ke pocni da zima poso e student pak do januari ke nema :pos2: ali toa ti e ubavini ajvar sirence toplo lebce mmmmmmmmmm ubavini :pipi:

Ајвар мх,мх,мх...............него најубаво е коа ке се испржи и коа ке се претури во теглите со печено лепче да макаш од тенџерето!**
-------

Го направивме годинешниот ајвар па еве веќе три дена по ред само ајвар со сиренце јадам ммммммммм :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom