Ајвар

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Јас вчера направив една тава,денес друга тава..Кој сака пресен ајвер нека доага..

Никогаш нема да го заборавам мирисот на ајварот,едно од најубавите македонски јадења...Одсекогаш сум го јадел со мерак,и со задоволство..Се сеќавам еднаш како мал,кај баба ми правевме ајвар и јас мало детиште и со раката на ќумбето..кога завриштев и ајвар отиде и све јабана:pos2:...Многу убаво јадење....:smir:

Неам ни ја ама ич не ми е гајле...кој си јаде има у Тинекс...тегла 40 денари барем нема да ми смрди цело маало на пиперки и да ме врбуваат за праење и рацете да ми жути од лупење :vozbud:

Неам ни ја ама ич не ми е гајле...кој си јаде има у Тинекс...тегла 40 денари барем нема да ми смрди цело маало на пиперки и да ме врбуваат за праење и рацете да ми жути од лупење :vozbud:
Ама тој ајвар неможе ни за тегла да му се фати на оној од баба ми!

Ама тој ајвар неможе ни за тегла да му се фати на оној од баба ми!

Плус прајслес момент е макањето со леб директно од тенџере.

Денеска ги лупиме пиперките до вечер ке е готов и ке јадам ммммм:vozbud:

Тоа не личи на ајвер..Го имам пробано и ептен е глуп..Никаков..

ja јадам маргаринче па ајварче намачкано на лебче и одозгора наронато сиренце мерак е ептен :back:

Јадев ајвар!!! И тоа кај Вештица!!!! денса1

П.С.2 кодиран - Убаф беше. (не е под закана ова)

Точно така, ајвар од Тинекс FTW!

Домашен, на баба ми, без магдонос со сиренце одозгора, такви десет кришки ги јадам па плус ако е свежо направен, мммм! Убајни! :)

најмногу го сакам и нема поубав ајвар од македонскито гледам сите земји се трудат да напрват но не тоа тоа не ги биваа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom