Aјде Македонци заедно да се смееме!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ke vlezeme samo ako vasite braka nema da zapocnat vojna :)
Србите како царевите што се нема да започнат војна, туку ќе си се вратат во замоците и таму ќе си направат панаѓур. Ќе влеземе во НАТО, ако НАТО сака да не прими. :smir:

A zosto ne vleguvaa vo Lipkovo, kade sto imase front od 20km , zosto ne uspeeja da dobijat niedno selo za 3 meseci vojuvanje, zosto se povlekoa od Matejce. Zosto cesto si begaa od poziciite , duti ednaska recisi bea vrateni nazad do samiot grad. Zosto se poveke im se sirese frontot i se pomalku vojnici im ostanuvaa koi bi mozele da se spravat vo nekoj po prosiren front primer od Lipkovo do Zajaz ? Okolu 130 km front ? Dali ke mozea da se spravat so olkav golem front so 2000 podgotveni vojnici za direktno vojuvanje ( ne mislam na onie strelacite od 10 km dalecina, strelaci za da unistat, ne da pobedat). Zosto Lube Boshkovski ne vleze za 24 casa vo Aracinovo. I zosto toj Tigarot rece deka mozebi ke vlezevme vo Aracinovo no ke imavme golemi zagubi. I dali znaete deka Aracinovo ako se dobiese , tie vojnici pak ke moraa da se povlecat zaradi toa sto sigurno ke imase napad sekoja nok, i tie ne bi mozele da sedat vo seloto. Istoto se slucilo i vo Vaksince , UCK se povlece zaradi civilite, no vednas istata nok se vratija vo seloto i veke policijata-armijata ne probaa da vlezat vo toa selo, posto vidoa deka ne mozat da obezbedat niedno selo. I deka UCK koga posakuvase si otvarase novi frontovi, sto poveke se odolvlekuvase vojnata tolku pomali bea sansite da pobedi MK army-police.
Vojnata ke ja dobievme bez nikakov problem, ova mora da vi bide jasno, i ne se glupirajte tuka da pisuvate sto vi kazuvaat vasite heroi (strelci od 10km) , ne pravete mitologii demek imalo amerikanci i sto znam jas. Cista mitologija za da se odbranite od sramot drzava so 2000 braniteli.

Da ne bidam bezobrazen da kazuvam i objavuvam raboti koi samo ke ja zagorcat diskusijava, treses od rakav i zatoa nemam namera da se dokazuvam so nedokvakani.

Pomina dovolno vreme od vojnata da se zalecat nekoi rani, ne igraj na niski provokacii bidejki vie nikogo ne porazivte na VOEN plan tuku na politicki.

Premnogu si toleriran na forumov i go zloupotrebuvas toa.

Малце јас да проговорам он топик. Велики Али вели дека мајката на Александар е од Илирија????/ Епа типот тресе како и некои членови на форумов . Мајката му на Александар е од епир а не Илирија. Има ли сеа некој Албанец да ме демантира???/ Ајде да видам колку знаете историја/??

Дарданија, одговорот зошто не влегоа македонските безбедносни сили насилно во подрачјата кои ги спомнуваш, е затоа што имаа почит кон цивилното население.
Да се сакаше се` тоа ќе се истребеше без проблем.
Ама вие користевте жени, деца, старци како штит, впрочем како што обично правите, тактика од косово.
Кукавичлукат на Албанците не е случаен. Ниту неретко употребуван.

Дарданија, одговорот зошто не влегоа македонските безбедносни сили насилно во подрачјата кои ги спомнуваш, е затоа што имаа почит кон цивилното население.
Ама вие користевте жени, деца, старци како штит, впрочем како што обично правите, тактика од косово.

Почитуван другар Никола, воопшто немој да трошиш сива маса да им објасниш и докажеш во врска со војната во 2001. Они и без да им кажеш знаат дека се кукавици и дека заради НАто се 18% наместо 3. ЈАс само едно мислење. Арачиново во 2001 не требаше да се освојува,тренаше да се срамни со земја. и уште нешто, почнете пак војна ама знајте, вторпат не простуваме.

1. Не знам зашто сите албанци го бранат Ахмети и подржуваат во сите негови изјави.
Ние одамна се иаме помирено дека македонските политичари не се совршени (најблаго речено) и не стоиме зад нив во секоја изјава,а и у весници ги убиваат (Фокус на пр.)
2.Зашто на секоја дискусија ппомеѓу македонци и албанци одма се провоцирате за воената сила?
Ова е подфорум политика, ако сте доволно интелегентни дискутирајте овде, а ако сакате да покажувате сила идете тепајте се надвор.
3.Се повикувате на тоа дека сакате соживот.Зашто тогаш кога Ахмети не му е по ќеф нешто (на пример коа не влегоа во влада) се заканува со нови конфликти?
Тоа е демократија?
4.Зашто следите човек кој е нискоинтелегентен и сам на себе си противречи,а ставен е на таа позиција со сила (закани)?
5.Ако веќе е побарано од вас во повеќе постови,пишете кои точно права ви фалат.
Црнците седеа на крајот од автобусот,не им даваа работа и ниско ги плаќаа.
Ако можете со офтопик мислења да се навредувате,можете и ова да го направите.

Стварно не ви ја гледам сатисфакцијата да се правите силни на форум.
На форум се бориш со интелект, а не со закани и калашникови.
Ќе ве замолам разглејте ги сите точки една по друга,не сфаќајте ништо лично и не се бламирајте понатаму.
Бар нека има дискусија со факти и докази.
Ова на ништо не личи.

Tokmu taka, bas zaradi toa vo Slupcane granatiraa pravo vo podrum, i ubija deset lica, site zeni i deca. Toa e najdobra demonstracija na pocit kon civilnoto naselenie, veruvaj mi voopsto ne se somnevam vo toa.

Ali e shizofrenicar i Federacija Shvajcarija mu isplaca 6000 evra penzija za toa.No ako pocnat squiptarite da veruvaat deka Aleksandar e niven togas Svajcarija ke propadne ke mora na site sqip da im isplatuva po 6000ev.

1. Не знам зашто сите албанци го бранат Ахмети и подржуваат во сите негови изјави.
Ние одамна се иаме помирено дека македонските политичари не се совршени (најблаго речено) и не стоиме зад нив во секоја изјава,а и у весници ги убиваат (Фокус на пр.)
2.Зашто на секоја дискусија ппомеѓу македонци и албанци одма се провоцирате за воената сила?
Ова е подфорум политика, ако сте доволно интелегентни дискутирајте овде, а ако сакате да покажувате сила идете тепајте се надвор.
3.Се повикувате на тоа дека сакате соживот.Зашто тогаш кога Ахмети не му е по ќеф нешто (на пример коа не влегоа во влада) се заканува со нови конфликти?
Тоа е демократија?
4.Зашто следите човек кој е нискоинтелегентен и сам на себе си противречи,а ставен е на таа позиција со сила (закани)?
5.Ако веќе е побарано од вас во повеќе постови,пишете кои точно права ви фалат.
Црнците седеа на крајот од автобусот,не им даваа работа и ниско ги плаќаа.
Ако можете со офтопик мислења да се навредувате,можете и ова да го направите.

Стварно не ви ја гледам сатисфакцијата да се правите силни на форум.
На форум се бориш со интелект, а не со закани и калашникови.
Ќе ве замолам разглејте ги сите точки една по друга,не сфаќајте ништо лично и не се бламирајте понатаму.
Бар нека има дискусија со факти и докази.
Ова на ништо не личи.

1.Zoshto Covekot e iskren koga kazhuva pred javnosta mnogu neshta koi nekoi drugi ne mozat ni na son da gi kazat.E dovolno hrabar toa sam samiot go dokaza.I zoshto on i negovata partija poteknuvaat od cisto albanski koreni ne e formirano vo nekoe labaratoria na UDBA ili DBK

2.Zoshto vo sekoja vasha diskusija spomenuvate neshto shto ne e tocno,iako cel svet znae shto sve se sluci vo 2001 koj od "terorist" se transformira za borec za covekovi prava,i koj od borec se transformira na covek koj raboti za dobroto na svojot narod i za svojata zemja.

3.On ne se zakani deka ke ima konflikt iako ima sila za takvo neshto.On se zakani deka dodeka ne se pocituva izborot na albanskiot narod Makedonija so ova Vlada nema da dobije nitu eden pozitiven izveshtaj vo politicki i vo ekonomski aspekt,neshto shto se potvrdi .

4.Vo toa pozicija e staven so sila toa ti e tocno no staven e od samite albanci zoshto na site nas preku glava ni e od beznadezhni vetuvanja sekakvi vidovi na lagi.Inaku vo sekoja druga pozicija e staven pocituvajki gi odredbite na demokratijata.

5.Imashe tema i jas tamu kazav kakvi prava ni nedostigaat.Ovde nema da se macam samo edno ke kazam.Albancite nemat osnovno pravo da birat koj ke gi predstavi niv vo vladava a ne neshto drugo

Ти стварно интересен дечко си:pos2:
А бе се беше наместено, каква војна какви бакрачи. Мои другари албанци кои беа во УЧК, ми кажуваа што се дешаваше на фронт. Договорена работа, им се јавувале од АРМ да им кажат каде ќе бомбардираат за да се засолнат! Пукале во воздух колку пукотници да има!
Е сега нема да е криза ако нема и жртви, и повторно наместено сценарио. Заседите повторно беа наместени, им се јавувале кога што и како ќе поминуваат и така се случија тие работи.
Гледам ти кажуваш од рекла кажала, па нормално тебе нема да ти речат наместено беше, ќе речат главни бевме таму, исто како и нашите што се фалат. А да се сакаше, со хеликоптери и авиони, тој твој фронт од 130 км ќе го снемаше за 2 часа.Ајт
Лично мој чичко ми има кажувано дека гледал низ снајпер некој учка,овој му покажвел среден прст,а чичко ми немал дозвола да пука во него.:tapp:
е ајде де

Master of Puppets I'm pulling your strings
twisting your mind and smashing your dreams
Blinded by me, you can't see a thing
Just call my name, `cause I'll hear you scream

Metallica :music3:

Nema vrska so civili, vo mnogu sela nemalo civili, Aracinovo bese bez civili. Matejce bese isto taka bez civili, Slupcane edno vreme bese so civili potoa se povlekoa vo Lipkovo kade sto nemase vojuvanje poradi sto branata se naogja vednas nad seloto, i vo toa selo imase okolu 10 iljadi civili ( iako seloto normalno ima okolu 4 iljadi). Vaksince isto taka bese iscisteno. Radusha bese iscisteno, no ne znam dali pamtis deka vo radusa padnaa 2 oklopni transporteri vo racete na UCK , na niv bese iscrtano albanskoto zname, i nasite se setaa so niv.
http://www.tetova.de/modules/myalbum/fotote/thumbs/821.jpghttp://www.tetova.de/modules/myalbum/fotote/821.jpg
Kaj li pobegnaa ovie branitelite ,zosto gi ostavija transporterite vo racete na UCK ? Toa znaci deka izgubile na vojna, i begale ko bez glava.
Vojnata ke ja dobievme mnogu lesno.
A i nasite mozea da ubijat braniteli koga ke posakuvaa, kako sto dokazaa za Karpalak i Luboten. za 2 dena 18 mrtvi. No namerno ne ubivaa za da i se dade sansa na politickiot dogovor, i zatoa sto imase drugi planovi so Makedonija, zosto da se dobie 15% , koga moze 100% . Mislejki na demokratski nacin.

Абе Дарданчо читајки те со твоите другарчиња ми станвит јасно зошто Американците преку вас ги спроведуваат своите интереси на Балканов.:tapp:

И јас се трудев да потенцирам на некои работи ама се откажав, попаметен сум, немам намера да се расправам за банални работи!:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom