- Член од
- 6 април 2013
- Мислења
- 357
- Поени од реакции
- 302
Ми смета кога комшијата и сите останати што ги помножувам со "НУЛА" ми се мешаат во животот!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Искрен човек...Ми смета мала група на луѓе која ми глуми авангарда низ градов. Се сметаат за високо просветлени космополити и либерали. Мрчат за се и сешто што е спротивно на нивното мислење и делување. Ги етикетираат сите а се бораат за демократија. Зборат за една страна, додека за друга не смеат да писнат.
Ми смета што си отиде од факс асистентката која на полето на образование ме направи студент заинтересиран за сознавање на нови нешта, ми фали нејзината мотивација, подршка, разговорите на предавање.
Ми смета онаа теткана во пошта, која секогаш кога уплаќам административна такса, ме скенира од глава до пети мислејќи дека сум внук на Бин Ладен. Ми смета нејзината ироничност и глупаво однесување.
Ми смета што понекогаш тоа устата ми е побрза од паметот и не сакајќи знам да кажам што не треба, а луѓево не поднесуваат кога ќе им се каже директно во фаца некои работи.
Ми смета низок пристисок, ми го утепува цел ден.
Ми смета кога серверот ќе ми покаже непослушност.![]()
Ми смета што зборот жуља го заменивте со СМЕТА, но со исто е значење сигурно
Ми смета: разбирливо према младоста што ја имам доле набројаното
Ми смета: камен во левиот бубрег 5,2 мм и 3 мм
Ми смета: камен во жиолчното кесе со дијаметар 36 мм
Ми смета зголемена простата,со ПСА во крфта 5,8.
Ми смета тромбозата и проширени вени.
Ми смета што и за ручек ставам очила со диоптер 2,5.
Ми смета што и не гледам повеќе ТВ, немат глас за мене.
Ми смета се почесто главоболка и зуење во ушите.
Не-Ми смета што ми се појавија ЖУЉЕВИ од зади од седење на Кајгана.
Мислам дека голема грашка си. Повеќето од предметите во образовниот систем се предмети кои ти го поттикнуваат левиот дел од мозокот. т.е логиката, јазикот, математиката, аналитичкото размислување, меморија, (памтење песнички, години на битнки, имиња на планини), додека за десниот дел од мозокот се наменети овие два предмета и некои други кои треба да ја поттикнат креативноста и фантазијата во вас.Исто образованието како што кажаа погоре. Кој кур ми е мене музичко и ликовно во средно. За што ќе ми треба Шопен Шуберт и компанија во животот, ликовно воопшто нема потреба ни да се зборува донеси цртежи за оцена. Тие предмети треба да бидат изборни неможе секој да има талент за уметност или за музика. Друга работа учебниците се напишани небаре на факултет сме. Натрупани се со информации и со непознати зборови посебно во биологијата, некои болести, ткива, бактерии и остала срања во лекции од 5 страни за ништо да не сватиш. Стварно е катастрофа образованието.
Сметам дека зборот „смета“ има и наш литературен израз - пречи.Ми смета што зборот жуља го заменивте со СМЕТА, но со исто е значење сигурно
Ми смета: разбирливо према младоста што ја имам доле набројаното
Ми смета: камен во левиот бубрег 5,2 мм и 3 мм
Ми смета: камен во жиолчното кесе со дијаметар 36 мм
Ми смета зголемена простата,со ПСА во крфта 5,8.
Ми смета тромбозата и проширени вени.
Ми смета што и за ручек ставам очила со диоптер 2,5.
Ми смета што и не гледам повеќе ТВ, немат глас за мене.
Ми смета се почесто главоболка и зуење во ушите.
Не-Ми смета што ми се појавија ЖУЉЕВИ од зади од седење на Кајгана.
Па и јас се сложувам со тоа,но така ја почнаа други оваа дискусија.Сметам дека зборот „смета“ има и наш литературен израз - пречи.![]()
Ми смета долгата коса,мора да ја потстрижам.........а може иСепак, најдобро би било и „смета“ да го замениме со „пречи“. Смета е кога сметаме, кога пресметуваме - бараме сметка, сметаме на нешто.
Ете, мене ми пречат премореноста и главоболките.
Ми пречи вечниот недостаток на време - секогаш ми фалат секунди, минути, часови и дни
Ми пречи мислата дека постепено заборавам да им се радувам на малите нешта
Ми пречи простотијата, глупоста измешана со ароганција која е ставена на пиедестал
И ми пречи што се повеќе работи ми пречат
....Сметам дека зборот „смета“ има и наш литературен израз - пречи.![]()
Не дека толку мразам музичко и ликовно ама кај нас се срање. Зошто музичкото е толку натрупано со теорија за милион композитори, зошто почесто да не слушаме музика или да изучуваме основни работи за свирење на некој инструмент? Ако веќе толку се потребни нека бидат барем малку по комотни, а не музичко и ликовно да се бориш за оцена.Мислам дека голема грашка си. Повеќето од предметите во образовниот систем се предмети кои ти го поттикнуваат левиот дел од мозокот. т.е логиката, јазикот, математиката, аналитичкото размислување, меморија, (памтење песнички, години на битнки, имиња на планини), додека за десниот дел од мозокот се наменети овие два предмета и некои други кои треба да ја поттикнат креативноста и фантазијата во вас.
Според мене треба да има ист број предмети подеднакво кои го развиваат десниот и левиот дел од мозокот, за да се постигне баланс, и развивање на целиот мозок, а реално повеќе предмети се оние во кои потребно е вклучување на левата комора на мозокот, и затоа треба уште повеќе предмети како ликовно и музичко да се измислат и да се убацат во образовниот систем.
Мене ме жуља, тоа што не сме економски развиени и немаме добар стандард за нормален живот.
Се согласувам, повеќе пракса а помалку теорија, поготово кај предметиве кои треба да ја развијат креативноста. Креативност се развива со повеќе пракса а помалку теорија, поготово помалку историја.Не дека толку мразам музичко и ликовно ама кај нас се срање. Зошто музичкото е толку натрупано со теорија за милион композитори, зошто почесто да не слушаме музика или да изучуваме основни работи за свирење на некој инструмент? Ако веќе толку се потребни нека бидат барем малку по комотни, а не музичко и ликовно да се бориш за оцена.