Ај аирлија. Инспекција на ЕУ за малцинствата и во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
А бе кажав јас.
Македонската влада бара споменик 10м. на херојот Кара Ибрахим.

Мала дигресија...
Борис немат врска со манастирот св Наум
И бугарин не е бугарин ако не го спомнит Охрид!

Овр енд аут..

Најдобриот амбасадор на Македонија во Татарстан...
Best ever...
Господ здравје да му даде:

Абдулрахман Алити!!! :back:
Go Будо GO!!!
Fuck the tatars!
Само се прашам,откога залуби албанците?От Косово?От Тетово?От Гостивар?Или греша?

А бе кажав јас.
Македонската влада бара споменик 10м. на херојот Кара Ибрахим.
Ееее ние градиме на Филип II во Пловдив,па вие градите на Кара Ибрахим.Така е.

Мала дигресија...
Борис немат врска со манастирот св Наум
И бугарин не е бугарин ако не го спомнит Охрид!

Овр енд аут..
ООО определено Борис е поврзан МНОГО со Охридската школа и со манастира Св.Наум-Ктитор на манастира е.Сам иди и го види това.

Види сега 3 милиона не сакат да чуват збор за Република МК,па велат дека има корени во географска Македониja.
Вие во МК 1.5 + 5000 во БГ + 10 000 во Гр и малце во Ал.Па вкупно 2 милиона срешту 3 милиона македонци.Проблема е тамо дека и едните викат ние сме македонци и другите това викат.
Зашто ми збориш за турски фондации,като ние кршиме правата на малцинствата?Нали ние им кршим правата?
Ти биди спокоен,ке поживееме 10 години па ке видим.

Пих, пих, пих.....:vozbud:
Луѓето не се стока па да кажеш овие вредат повеќе оти ги има повеќе, овие помалку.
Ти викам никој не им пречи на тие луѓе да бидат "географи" па биле тие и 100 милиона во целиот свет. Ама, ептен обркано става кога они нас ни оспоруваат национална самоидентификација. :nenene:
Капираш...???
За турски фондации не знам, за студенти ти зборував. Овие Турчињата почнаа самоиницијативно да се образоваат. Ќе биде се потешко да ги контролирате.

Пих, пих, пих.....:vozbud:
Луѓето не се стока па да кажеш овие вредат повеќе оти ги има повеќе, овие помалку.
Ти викам никој не им пречи на тие луѓе да бидат "географи" па биле тие и 100 милиона во целиот свет. Ама, ептен обркано става кога они нас ни оспоруваат национална самоидентификација. :nenene:
Капираш...???
За турски фондации не знам, за студенти ти зборував. Овие Турчињата почнаа самоиницијативно да се образоваат. Ќе биде се потешко да ги контролирате.
Ами колкото и беломорските бежанци имат право да носат името македонци,колкото и пиринци имат правото да го носат,така и тези бежанци отсекаде во географска МК имат правото да го носат и не са дложни нивна родина да е РМ.
Не е можно да си роден например во Серес,да си живjaл тамо,да избегаш и после македонските ти братja от Вардар да кажуват как треба да се пише.Он има глава и знае каков е и шо е.Колкото има право тоj да носи името македонец,толкова и ти имаш това право.
Турците идат тука за да студират,заштото турската диплома не е признаена никаде:helou:,затова сакат бугарска и платат като приватни студенти.Па и нивото на штудиране е подобро.
Бугариja винаги е сакала малцинствата да се интегрират и да бидат образовани и така варват нештата.

Sto sakas da kazes so toa ?

zasto Vie gradite na Filip 2 ri ?

ООО определено Борис е поврзан МНОГО со Охридската школа и со манастира Св.Наум-Ктитор на манастира е.Сам иди и го види това.

Zasto ste izgradile na Goce Delcev i toj li e spored Vas Bugar ????

I ne kutete odgovarajte dojde inspekcija :tv:

Зашто му градите споменик ???????????
Што имате со него????

Bulgaria:
49%Thraker
11%macedonian
15%slavs
15%hellenen
5% pheonician

Значи сега ќе треба да појасниш малку ако градите споменик на Филип II значи го сметате за ваш? После откога ќе ми одговориш јас ќе ти реплицирам вак ми е многу нејасно
А за Св. Наум немаш никакви податоци, затоа не чепкај таму

Sto sakas da kazes so toa ?

zasto Vie gradite na Filip 2 ri ?

За разлика от вас ние уважаваме хората.Во Пловдив има голем паметник на Филип II.

Што имате со него????

Bulgaria:
49%Thraker
11%macedonian
15%slavs
15%hellenen
5% pheonician

49% Траки,които са едни от составните групи на бугарската нациja и народ,заедно со словените и прабугарите.

Drugoto ime na Plovdiv e Philipolis (gradot na Filip 2), zatoa.

Nema vrska so Tatarite.
И Пловдив нема врзка со татарите.

Значи сега ќе треба да појасниш малку ако градите споменик на Филип II значи го сметате за ваш? После откога ќе ми одговориш јас ќе ти реплицирам вак ми е многу нејасно
А за Св. Наум немаш никакви податоци, затоа не чепкај таму
Кога вие имате споменик на Тито,тогаш значи дека Тито е македонец?
Бугарскиот Кнез е ктитор на манастира-има икона точно зад варатата на Борис I-иди и види сам.

Што имате со него????

Bulgaria:
49%Thraker
11%macedonian
15%slavs
15%hellenen
5% pheonician

Bulgaria: 49%Thraker 11%macedonian 15%slavs 15%hellenen 5% pheonician Macedonia: 30%macedonian 10% illyrian 15% hellenen 5%phoenician 20% germanic 5% hunnen 15% slavs Каква иронија Според прехвалената ви игинеја вие имате 5% татарска кр'в а ние нито един

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom