Ај аирлија. Инспекција на ЕУ за малцинствата и во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
Топикот на оваа тема беше Бугарија и нејзиниот однос кон малцинствата во таа земја.
Соодветно... би ве замолил да се сконцентрирате на темата.
А не неблагонадежно и максимално промислено да пробувате да избегате од него.
На пола од територијата на Бугарија не живеат бугари!!!
Во Лудогорието и на Родопите (вдолж бугарско-грчката и бугарско-турската граница...не живеат бугари.
Таму има само турци.
Сите помеѓу себе зборуваат турски.

Во Пиринска Македонија живеат македонци.
Плус се раселени низ цела Бугарија,ги има насекаде.
Дел од нив се населени на местото на грците кои што живееле на брегот на Црно Море.

Во Бугарија живеат:
бугари
турци
македонци
цигани
ерменци
грци
и други.

Би набрегнал на фактот дека бугарин како националност не постои !
Нема таква нација...
тоа е смес од горенабројаниве и словените-анти,тракијците и малубројните прабугари кои што за себе го задржале името произлезено од vulgarus-погрден збор со кој што византијците им се обраќале на словените.

И затоа... свесни за овој факт....
денешните `бугари` и Бугарија како држава не дозволува да има национални малцинства во нивната држава и ги крши сите општоприфатени меѓународни норми.
Зошто... ќе останат без бугари.

п.с Лично.... пријатно се осеќам во Бугарија само на три места:
-било каде на Родопите,а посебно во Харманли и Крџали...
-било каде во лудогорието а посебно vo Разград и Трговиште...
-ноќно време во Софија....:wink:

В родопите има само помаци с'рбеж.На турската граница нјама нито един турчин там са населени тракијските Б'лгари.Турци има в К'рджалијско и Лудогорието.Като % това 5 макс 6% от територијата на Б'лгарија.Без да имат обшта граница с Турција. А к'де се осекаш нај - добре дреме.Като обичаш турски чепове твоја волја.што не пробваш и в Санджак как е

Колку побрзо си се признаеме сите меѓу себе и си ги признаеме основните човечки права толку побрзо сите заедно би живееле во помирен и поубав свет. Луѓето не се поврзуваат толку многу преку националноста како со сличните мислења и разбирања.
Инспекцијата токму тоа сака да го спроведе, бидејќи некој е тврдоглав и не гледа во иднината иако истата ја посакува. Замислете да се отвориме сите слободно помеѓу себе и да си ги довериме своите потреби многу послено би било се.

Eпа затоа грците се поголеми злосторници од вас..Ама важно све злосторници..И сликањето со глави од мртви тела, според тебе е нормално?
За вас целиот свет ви е крив.И затова лубите и тачите турците,заштото не са се сликали со убиени?500 години са убивали,за жал тогаш немало фотоапарати.Еве сега први другари.
Ако бугарите са убили 1000 души,турците са убили 1 000 000 от днешна МК.Биди си другар со нив.Само дето е парадоксално да празнуваш Илинденското востание и да си прв другар со синовете на тези,които пролеха толкова крв во това воснатие.

ajde mnogu begate od temata

Vo Tatarstan ima Makedonsko malcinstvo i e najmalkju 40 pati poveke od 5000, Makedonskoto malcinstvo e ugnetuvano so godini i voopsto ne e vkluceno vo politickiot zivot na Bugarija.Toa e toa i tocka. I sega Evropskata komisija ke go uvide toa a kolku ke gi sankcionira Bugarite zavisi kakov ke bide izvestajot i kolku ke bide vmesana koruptivnata mok na Tatarstanskite politicari.
Много ми е интересно от каде малцинство во Татарскан?
И зашто треба да бидат вклучени во политическиот живот?Кога не можат да влезат во собранието,коj им е крив?! Во БГ нема квота за депутати,ако можат да соберат около 4% ке имат место во собранието.

брате ОМОПИРИН

Зборуваш за старци кои се малтретирани .
На овие клипови има такви луѓе кои го кажуваат истото.
Дали можеби препознаваш некои од овие постари луѓе ( не мора да пишуваш кои се што се ) дали уште се живи, дали уште се малтретирани.

Пиши како живеат ако знаеш. Поздрав.
Да те прашам тебе,сите които са зели бугарски пасоши и са се подпишали,дека са бугари,са бугари?Истото е.Во началото на 90-те години МК беше држава предпочитана от бугарите,като држава со повисок стандарт и затова голем броj от нив се пишеха македонци.Умре веке таа.

За вас целиот свет ви е крив.И затова лубите и тачите турците,заштото не са се сликали со убиени?500 години са убивали,за жал тогаш немало фотоапарати.Еве сега први другари.
Ако бугарите са убили 1000 души,турците са убили 1 000 000 от днешна МК.Биди си другар со нив.Само дето е парадоксално да празнуваш Илинденското востание и да си прв другар со синовете на тези,които пролеха толкова крв во това воснатие.
Тие за разлика од вас,денес не признаваат како нација,јазик, култура, не поддржуваат јасно и гласно во сите структури,а не како вас дволична политика, од една страна ќе и помогнеме на Македонија, од друга страна се согласувате со ставот на гејлада, прво да се реши името па после прием на Македонија,тие не даваат гага пасоши, и уште милион причини..Нивната политика се разликува од таа во Османлискиот период,и ти гарантирам дека ниту еден од најзакоравените националисти кај Турците не ја гледа Македонија во нивната граница, за разлика од многу бугари кои нам не сметаат како Македонски бугари, и не признаваат ниту јазик, ниту нација, ниту култура...

.Един п'т беше писал как едва ли не дипломатически скандал бил станал.Зад'ржали те в Пловдив посланика се намесил.
Дипломатски скандал?
Нама скандал.
Нашиот амбасадор пише протесна нота,у која што прашува зошто ми е задржан пасошот и според кои правила и за кое дело ме задржале повеќе од 24ч. у II Р.П.У. ...
тоа бугарските џандари го донесоа пасошот уште утредента и за недела дена ми стигна писмо од МВР кое што гласеше отприлике вака:
Уважаеми г-не тој и тој...
согласно процедура дрн-дрн... бевте задржани дрн-дрн...
вашиот пасош е вратен согласно дрн-дрн...
и сите права согласно законот ќе ви бидат вратени одкога ќе платите глоба од дрн-дрн вредност.

О.К...
Ете го Зеко у Еврофудбал. :vozbud:
Најинтересно беше што кога ја плаќав `глобата` и квитанцијата од Еврофудбал му ја дадов на инспекторот. :wink:
-`Дојдов да ви ја покажам уплатницата.Еве ви ја и оваа квитанција,од бугарски пари е платена глобата...:wink:`
-На в`н... на в`н... излизај.
Србско копеле...
Само за такива както теб се интересуват от твоито посолство...
-:pos2:Т`кму тва и искам... да ме оставите на рахат да си гледам работата.
-На в`н... излизај !!!

Тоа беше истиот оној што два дена претходно ми се претстави како Бог и батина...
и малтене ми кажа дека животот ми го држи у раце и што сака ќе ми прави.
Јас само едно му кажав...
Јас сум у туѓа држава,ама за мене има и кој да праша,и кој да ме брани.Јас.... не сум сељак од Папрадиште за да може така да се поставиш.Јас си ги знам моите права и барам да се јавам во нашата амбасада.
:wink:

В родопите има само помаци с'рбеж.На турската граница нјама нито един турчин там са населени тракијските Б'лгари.Турци има в К'рджалијско и Лудогорието.Като % това 5 макс 6% от територијата на Б'лгарија.Без да имат обшта граница с Турција. А к'де се осекаш нај - добре дреме.Като обичаш турски чепове твоја волја.што не пробваш и в Санджак как е
ТАТАР...(скратеница од Ти ебам Анално Татарската Арогантна Распуштеница)...
повеќе од 30% од територијата на Бугарија се населени од турци.
повеќе од пола од населението во твојата земја е небугарско.

Да те прашам тебе,сите които са зели бугарски пасоши и са се подпишали,дека са бугари,са бугари?Истото е.Во началото на 90-те години МК беше држава предпочитана от бугарите,като држава со повисок стандарт и затова голем броj от нив се пишеха македонци.Умре веке таа.

ти си будала !!!!!

некој кој е тепан ,тепан ,тепан - појди кажи му го тоа дека од симпатии или за бивш - југословенски пасош - ај не тропкај зелени , жолти , црвени :pos: , не е фер .

ќе излезе дека тие лудите што се кажале , кажуваат Македонци дека од финансиски причини или се шпиуните на Македонското правителство ?

или ... ?

Тие за разлика од вас,денес не признаваат како нација,јазик, култура, не поддржуваат јасно и гласно во сите структури,а не како вас дволична политика, од една страна ќе и помогнеме на Македонија, од друга страна се согласувате со ставот на гејлада, прво да се реши името па после прием на Македонија,тие не даваат гага пасоши, и уште милион причини..Нивната политика се разликува од таа во Османлискиот период,и ти гарантирам дека ниту еден од најзакоравените националисти кај Турците не ја гледа Македонија во нивната граница, за разлика од многу бугари кои нам не сметаат како Македонски бугари, и не признаваат ниту јазик, ниту нација, ниту култура...
Турциja си има апетитите на Отоманската империja врз целиот Балкан.Врз Грциja,Бугариja,Македониja,Србиja.Турците експанзират во тези држави.Еве ти пример-зашто когато Турската армиja се отказа от старити авиони не ги даде на МК,па ги даде на Албаниja?Нали големи другари сте?Турциja има големи интереси на балканот и това се види и се знае от много години.Зашто сметаш дека ви подржуват?Заштото сакат Грциja да има 2 фронта во дипломациjaта-проблема со името и проблема во Кипр.Ова техника е позната от много години назад и Турциja не прави ништо ново.Немам ништо против турскиот народ,има против турската политика,држава и систем.

.Немам ништо против турскиот народ,има против турската политика,држава и систем.
Jaс пак имам против и татарската политика,држава и систем,и против татарите. :toe:
Се грозам од вас.... :toe:
И затоа:
Ne mutlu turkum diyene!
http://uk.youtube.com/watch?v=PHyg7XucI0w

ти си будала !!!!!

некој кој е тепан ,тепан ,тепан - појди кажи му го тоа дека од симпатии или за бивш - југословенски пасош - ај не тропкај зелени , жолти , црвени :pos: , не е фер .

ќе излезе дека тие лудите што се кажале , кажуваат Македонци дека од финансиски причини или се шпиуните на Македонското правителство ?

или ... ?
Голем дел от нив-икономски причини.Помал дел се чувствуват като македонци (като вас).Па не е изклучено и државна безбедност на Бугариja да е имала тамо хора,това jaс не можам да кажам.
Уште един пат велам - вие се борите за хора които се чувствуват македонци като вас и то за смешна цифра от 100 000 например.Тука има около 3 милиона,които се чувствуват македонци-за нив географска МК е татковина,па за Република МК не сакат и да чуjaт.Тамо е големата разлика.

Зашто сметаш дека ви подржуват?Заштото сакат Грциja да има 2 фронта во дипломациjaта-проблема со името и проблема во Кипр.
Aко е така зошто Турција застана недвосмислено зад Македонија во Букурешт?Зошто сите Турски политичари го осудија апсурдниот и безсмислениот став на гејлада за спречувањето на Македонија за влез во НАТО, за разлика од бугарските,кои изјавуваа прво да се реши името после НАТО?

Aко е така зошто Турција застана недвосмислено зад Македонија во Букурешт?Зошто сите Турски политичари го осудија апсурдниот и безсмислениот став на гејлада за спречувањето на Македонија за влез во НАТО, за разлика од бугарските,кои изјавуваа прво да се реши името после НАТО?
Прво Турциja има интерес да атакува Грциja по сите прашаниja и МК е инструмент во рацете на ТР.Сам се запрашаj со кои страни ГР нема добри односи и види дека тези страни са подржани от ТР.Един от условите за влез во НАТО е државата,коjaто ке влегува да нема нерешени прашаниja со државите во НАТО.Бугариja много jaсно лобира пред САД и рече,дека когато се намери решение на това прашане ВЕДНАГА МК да влезете во НАТО,па не да чекате некоja друга срешта на НАТО.Това не е подржка?Преди неколко недели Соломон Паси рече,дека докато МК не влезе во НАТО мисиjaта на Бугариja за стабилизиране на западните балкани не е превршена.Това шо е?
Услове е држава,коja влегува во НАТО да нема нерешени прашаниja со државите членки во НАТО.

Aј сега... и ти каков си безобразен...
Како си дозволуваш толку многу да прашуваш?
Не ти е срам?
Не го гледај што прави бугарот... слушај го што ти збори. :pos2::wink:

А по темата...
така би сакал да е среден век...
Кара Ибрахим вода би можел да ми носи.
Коли !!!
Беси !!!
Пали !!!
Силувај !!!

Се од `љубов`.... :vozbud::vozbud::vozbud:
http://uk.youtube.com/watch?v=12Ndhc41XzE&feature=related

ППреди неколко недели Соломон Паси рече,дека докато МК не влезе во НАТО мисиjaта на Бугариja за стабилизиране на западните балкани не е превршена.Това шо е?
Услове е држава,коja влегува во НАТО да нема нерешени прашаниja со државите членки во НАТО.
Хахахахаа.....лол...
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХА....
Мисијата на Бугарија?
ЛОЛ... немој бе да кажуваш вакви смешки...
ќе се засркнам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom