- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Прво знаеш зашто са протерани?Турскиот председател беше на посештение во Софиja со Тодор Живков и прегораваха ТР да си земи малцинството.Кога се прибра турскиот председател рече-турските тенкове ком Софиja.Тогава се разгневи Тодор Живков и ги стовари на границата между БГ и ТР,като направи изjaвление Турциja да си приеми малцинството.ТР ги држа неколко недели и не ги пускаше от страв.Заборави как ТР изгони около 200 000 бугари от Тракиja след 1913 година и сега треба да им плати 10 милиарда евро?За твоja информациja ги има во архивите протераните турци име по име и са протерани около 300 000.А бе не ме нервирај....мрсник !!!
Доста лажеш!
Срам да ти е.
Гањо еден.
:nerv:
Кој протера пола милион турци у 89-та бе?
Бугарија да не беше?
Кој ги покрсти и преименува другите?
Бугарија да не беше?
Во која држава кога си на Родопите и во Лудогорието (Делиорман) луѓето не зборат или воопшто и незнаат бугарски?
Чиј споменик се гради на Родопите?
Колкав (изразен процентуално) е делот на територијата на овие две области од целата Бугарија,и процентуално ако ги одделиш турците,македонците и циганите...
колку бугари од `Атака` ќе останат?
И крајно... како ме разбираш ти мене кога те пцујам по турски ако не е така?
А?
Кана те да идим во Родопите да видиш дали незнаат бугарски.Това са помаци,па не турци.Разлика огромна.Интересно ми е зашто делиш на области,па не броja на хората.Турци-12% во 2001 година.
Да си спамтим како след 1989 година си вратиха имената.И сега идат обратно во БГ и инвестират.
Запамти,Бугариja НИКОГАШ не направи грешката на Србиja да сака насила да покрства!Никогаш турците не беха покрствани насила.