Agents of S.H.I.E.L.D.

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување
Па кога сум на работа најчесто за викенд - цел викенд гледам. Рачунај сега сум дома, скоро месец дена. Скренав - кај зедов одмор, се каам хаха !!

Да сум на работа ни тие малку серии што ги гледа нема да да бидат гледани. Можеби некое гз место преку викенд али тешко :D

Али блазе си ти :D (ако ти снема материјал за гледање кажи, ќе пронајдеме нешто)[DOUBLEPOST=1446129302][/DOUBLEPOST]
Ali ovaa posle prvite epizodi epten mi bese ocaj I ja bataliv, ali recimo za Ultron da gleate, treba da se ima gledano Shield

Vredi li da se glea u celina?

Marvel so novite serii rastura, ama ovaa stalno mislam e fail nekako..

Јас па Agent Carter некако не можам да ја почнам како што треба. Слабо стартувам со неа како со Walking Dead и Leftovers, а двете скоро после тоа и ги баталив. Се плашам да не испадне исто сценарио и со неа.

А оваа сум ја гледал маратонски и прва и втора сезона. Не знам зошто ти делувала очајно? Имаше неколку моменти кои и јас сметав дека слабо ги одиграа чисто за да ја насочат приказната во одреден терк, и за да спојат некои ствари со филмовите ама не беше бе до толку? Што ти пречеше?

Инаку да, ако не ја изгледаш серијата доста ствари нема да ти бидат разјаснети поврзани со филмовите, особено втората сезона. Плус лупаат и доста easter eggs. Интересен начин да натераш Марвел фанови да ти ја гледаат серијата :D.

Да сум на работа ни тие малку серии што ги гледа нема да да бидат гледани. Можеби некое гз место преку викенд али тешко :D

Али блазе си ти :D (ако ти снема материјал за гледање кажи, ќе пронајдеме нешто)[DOUBLEPOST=1446129302][/DOUBLEPOST]

Јас па Agent Carter некако не можам да ја почнам како што треба. Слабо стартувам со неа како со Walking Dead и Leftovers, а двете скоро после тоа и ги баталив. Се плашам да не испадне исто сценарио и со неа.

А оваа сум ја гледал маратонски и прва и втора сезона. Не знам зошто ти делувала очајно? Имаше неколку моменти кои и јас сметав дека слабо ги одиграа чисто за да ја насочат приказната во одреден терк, и за да спојат некои ствари со филмовите ама не беше бе до толку? Што ти пречеше?

Инаку да, ако не ја изгледаш серијата доста ствари нема да ти бидат разјаснети поврзани со филмовите, особено втората сезона. Плус лупаат и доста easter eggs. Интересен начин да натераш Марвел фанови да ти ја гледаат серијата :D.

Jas ja pocnav od sam pocetok, I cekas cela nedela za epizoda I sednuvas tamu nekoj retardiran filer epizoda, so smesni efekti I sto ne.
Mozebi maratonski ke se dzvaka, sea imam superherojski fix, mozebi ponatamu koga ke kriziram.

A toa za filmovite e stvarno pederski poteg, posebno koga imaat sami po sebe gledanost filmovite. Ili barem u filmovite da dadat kontekst.

Leftovers e seuste nedefinirana serija spored mene, ke vidime rezultati koga ke razjasnuvat.
A walking dead ako moes prodolzuvaj, koj character development go ima samo... ala walter white, ali posveteni na site, ne samo na eden lik. (y)

Добро никој веќе не ја гледа серијава?
Ти ме наѕивка, кога ги дискутиравме супер хироу сериите пред неколку месеци. Пред недела дена ја изгледав втора сезона и ќе грешам душа ако кажам дека не ми е по мерка. Втората сезона на МАОС, за третата на Ероу, е Флеш !

Првата сезона иако беше стриит левел акција, ми држеше внимание и посебно доби на динамика и интензитет кога се откри ХИДРА и не се знаеше кој со кого е. А втората да не ширам, само едно - SUPER POWERS !! Толку, крај, ме имаш на прва, нема многу шо да филозофираме :icon_lol::icon_lol:.
Од ликовите скоро сите добри. Скај ми е закон, а и Ворд исто. Штета што во втората сезона се иззема фокусот од него, бидејќи во овие две сезони се изгради како доста добар негативец и му треба повеќе скрин тајм. Искрено после Локи, Ворд е вториот најинтересно и најкомплексно скоцкан негативец во МЦУ. Штета што го нема во филмовите. Во Civil War догодина на пример, би легнал како кец на десетка.
Џема само ја упрскаа некако. Во втората сезона не беше тоа-тоа и се изгуби Фиц-Симонс дајнемик дуото.

ПС - Исто како со Ероу и Флеш, ќе ја чекам и МАОС да дојде до мид-сизн финалето, па околу Нова Година ќе им седнам пак на сите за редом со новите сезони. Спојлери ми се убацуваат од сите страни, ама ги доџнувам како Нио во Матрикс.
ППС - Гест стар појавувањата на Лејди Сиф ми се ВРВ :love::love:! Треба почесто да ја има .. И неа, а и некои други помали ликови од филмовите.

Ендорфински - Се слагам готово со се што пиша. Иако немаше многу утки во втората сезона за мене (исто така подобра од првата), мислам дека една од тие утки беше баш тоа да се направи Џема некако бедес ама на поинаков начин од другиве, да и прикажат некоја си темна страна, ама ја затераа премногу далеку во тој правец + распадот на динамичното дуо со Фиц некако ја заеба целата работа, ама се вратија колку-толку малце во колосек со нив при крај. Очекувам до крај да ја склепат работата во новата сезона. И да, Ворд има потреба од повеќе скрин тајм, и иако го мразам, типот навистина има нота на добро изграден негативец. Со оглед на тоа што големите босови негативци во Марвел филмовите се патетика (Ronan the Accuser и whatshisname-dark-elf-space-alien-from-Thor-2), очајно им треба некој добро изграден негативец, посебно сега кога Хидра воглавном ја нема како порано и нема некој со гравитација и ликовна харизма да ти држи внимание како него. Треба него, Скај, Колсон и Меј да ги бутнат во филмовите малце. До душа Колсон беше кратко таму, треба да се врати :D.

Развојот на настаните во оваа сезона нуди можности дел од ликовите да се појават во Civil War. Ама колку е пренатрупан со ликови филмот малку веројатна е таквата опција. Се надевам дека бар ќе спомнат нешто за Inhumans и фактот дека Колсон е жив.

Него едвај чекам премиерата на Jessica Jones. Очекувам дека Tenant ќе биде најуверливиот Марвел негативец во серија и филм досега

^ Вкрстување на МАОС во филмот како идеја звучи супер, но иако не сум ја почнал новата сезона се сомневам во такво нешто, но не од аспект на натрупаност на ликови во филмот - Од дека страна ЦВ е еден од најмасовните настани во Марвел стриповите и ликови само може да фалат, а од друга во АОУ видовме дури 9 Авенџери и пак за сите имаше место.

После сите куршлуси шо им се издесија, Колсон е решен новиот тим да го гради и менаџира уште по андерграунд и без многу уки-буки. Башка и во последниот дијалог меѓу него и Скај во финалето од втората сезона, и двајцата се согласија дека сега е поинаку со појавата на Инхјуманс и нивното присуство ќе мора да биде колку што е можно поскриено од Светот. Од плотовите што ги имам читано за оваа сезона - Е дека Колсон ќе регрутира и ќе гради тим со super powered индивидуи на чело со Скај (всушност ќе се водат според приказната во Secret Warriors стрипот, во кој што Ник Фјури беше во улога на Колсон и водеше off the books inhumans тим), при тоа судирајќи се со Владата која исто гледа истерес во нив. И во случај да дојде во судар со Владата при собирањето на тие луѓе, и да стане јавна тајна дека Колсон е жив, мислам дека они ќе сакаат да останат на страна од гужвата, бидејќи немаат причина на било каков начин да одат против регистрацијата и да влегуваат во клинч со државата (и така се кријат и официјално не постојат), а уште помалку пак би сакале да се согласат на владината регулатива и да станат само некоја си под-дивизија на ФБИ. Едноставно немаат интерес ни од едната, ни од другата страна.

Можно е на Колсон да му се јави тој френеми мустаќлија генералот и да го извести за регистрацијата, но знам дека овој во негов стил ќе го одбруси и ќе му спушти. Башка отворено прашање останува колку САД ќе бидат свесни и запознаени со инхјуманс и нивната работа до ескалацијата на војната. Како референца могуче е мислам да ги спомнат во стилот ''Покрај овие тука, има и други надарени луѓе надвор кои треба да ги откриеме и построиме'', но во филмот акцентот се знае дека ќе биде на хероите кои им се веќе познати како бел ден на луѓето и не го кријат своето постоење.

Полу-сезоната ја изгледа некој?? Седум епизоди го местеа стејџот за дво-часовен распашој во последните три епизоди. Not quite my tempo .. Ама добро ја заокружија, за тоа им давам рака. Не ме разочара толку филозофирањето, колку што мала вечност им требаше да склопат Secret Warriors Inhumans тим. Скај повеќе беше над лап-топот отколку на терен, а Линколн малтене цело време МИА. Во пет до дванаесе им текна да го убацат, а јас мислев дека они двајца ќе бидат Алфа-Омега уште од старт. Ајде, во втората половина ваљда повеќе ќе има од тоа. Сума сумарум повеќе плусеви, отколку минуси ..

- Заклучив дека Адриана Палицки е најјака пизда во МЦУ и вреди што ќе и' прават спин-офф на неа и Хантер. Појака и од Робин е оваа у пм :love::love::love: .. И по бед-есс фаца.
tumblr_nwiws9dgwI1qhv27qo2_400.gif

- Колсон е сто пати по кул без краватица и сако. Плус со Роз ептен си се погодија (y):place:
- Џема ис бек :aplauz:!! Лани ми беше лоша, сега се' си е по старо. А и кратка фризура не и' стоеше добро
- Малик ми делува како ептен биг шот ХИДРА тип и знаејќи дека истиве ќе бидат застапени во Civil War, токму он мислам дека има најголеми шанси од серијава да има камео таму. Нешто слично на доктор Лист, кој се појавуваше на кратко во два филма. Ако не друго, високиот ранк на луѓето на ХИДРА исто ќе биде моќно ако го отсликаат во филмот преку Тадеус Тандерболт Рос. Типот е ептен дууш, посебно осетлив на супер-херои и се' поубеден сум во тоа дека он ќе биде ХИДРА шоу-ранер под параван таму и ќе има за цел да ги стави истите под конец.
- Ворд само се надоградува како психо-гадка. Царштина !! :cuc::cuc:
Едвај чекам да го видам во вториот дел од сезоната како главен БИГ БЕД, со Инхјуман моќи. И така беше изреметена особа, со тој ѓаволот сега влезен во него сто на сто ќе флипне. Побиче их све:vozbud::vozbud:

ПС - And fot God's sake, името на Дејзи и' е Скај. Татко и' нека си ја вика Дејзи. Јас ја знам како Скај. Никако не се навикнав 10 епизоди ... А и Скај е пофраерско име anyway.

Последно уредено:
Го гледаат доста луѓе. Чудо ти шо не глеаш.

Гледав на почеток и сега на FOX ко ќе ги начекам, ама очајна е серијата. Глумата освен на еден-двајца е очајна, плотовите бетер. Си имаат по некој добар момент, ама константност никаква.

Гледав на почеток и сега на FOX ко ќе ги начекам, ама очајна е серијата. Глумата освен на еден-двајца е очајна, плотовите бетер. Си имаат по некој добар момент, ама константност никаква.

95% од сериите се такви. Голем број од актерите ги има и по други серии и филмови. Ултра-познати, не се. Од други причини ги кастираат again and again. А да беа толку лоши кастинг директорите, немаше да има од што леб да јадат.

Поочајна глума видов во таканаречениве оскаровски филмови што ти и компанија ги величевте на соодветната тема. Или популарни серии еве нека се, како Leftovers, Breaking Bad, American Horror Story. Сите ги баталив, не само ради "очајна глума". Али океј е, не јадеме леб на основа на наши коментари и мислења како што некои други јадат. Ние јадеме трици. Бесплатно. На интернет. No one gives a fuck. Сигурно не шоуранерите. Нивната "очајна серија" опстојува три сезони. 95% од сериите во светов не можат да се пофалат со истото.

95% од сериите се такви. Голем број од актерите ги има и по други серии и филмови. Ултра-познати, не се. Од други причини ги кастираат again and again. А да беа толку лоши кастинг директорите, немаше да има од што леб да јадат.

Поочајна глума видов во таканаречениве оскаровски филмови што ти и компанија ги величевте на соодветната тема. Или популарни серии еве нека се, како Leftovers, Breaking Bad, American Horror Story. Сите ги баталив, не само ради "очајна глума". Али океј е, не јадеме леб на основа на наши коментари и мислења како што некои други јадат. Ние јадеме трици. Бесплатно. На интернет. No one gives a fuck. Сигурно не шоуранерите. Нивната "очајна серија" опстојува три сезони. 95% од сериите во светов не можат да се пофалат со истото.
Зависи кај бараш. Има доста добри серии. Би ти препорачал ако сакаш да гледаш серии со добри актери, добра скрипта да се фокусираш/те на продикциски куќи како Showtime, Netflix и HBO. А серии би ти препорачал како True Detective, Mr.Robot, Sense8..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Зависи кај бараш. Има доста добри серии. Би ти препорачал ако сакаш да гледаш серии со добри актери, добра скрипта да се фокусираш/те на продикциски куќи како Showtime, Netflix и HBO. А серии би ти препорачал како True Detective, Mr.Robot, Sense8..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Фала на препораките. Ќе ги ѕирнам предложените серии, а True Detective исто така ја баталив. Ми остана онака едносезонска, и како таква ќе ја запамтам. Оваа втората сезона изгледав 3-4 епизоди и не ми се допадна ич. Инаку од предложените претежно HBO и Showtime гледам. Треба да се пробијам со Нетфликс повеќе, ќе видиме. Што се однесува до сериите, повеќе ме влече приказната него ли некоја си одлична глума. Џабе е и да е најдобрата глума што сум ја видел во живот ако ми ја заебат приказната. Едноставно прекинувам да ја следам серијата, немам порив да ја продолжам.

Најфраерско е Tremors!!! :D
И да, Боби Морс е кул badass типка, кул скоро колку Меј.

Can't wait for Ward 2.0
Тоа не е Вард тоа е оној инхуманот у негово тело :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom