Африкански Куп на нации Ангола 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Gogi-ManUtd
  • Време на започнување Време на започнување
Уште еднаш ја ако стаам Црнци на спортска ке си го исечам!
Абе се каам за 1ипол саат потрошен да ги гледам овие ДУДУЦИ кој за 90 минути 1 шту кон гол имаа а ја сите пари ги дадов да тепаат!Абе Македонија ако не ги тепа овие ја ке ......немитекнува сеа што од шо се нервирамммммммм

Друже исто и јас се каам за ова измачување 2+ цела утакмица ја играв и после 70мин бев сигурен дека нема да биде.
Ова не беше фудбал ова беше исто како да гледам натпревар од втора македонска лига.
Па Диара,Сисоко,Кејта се се деструктивци неможат една асална акција да поврзат.Со еден збор катастрофа

наши луѓе се фараоните :wink:

Не знам дали Нигерија беа толку катастрофално психички и тактички спремни, или еѓипќаниве се претерано темелни во изучувањето на споменатиот „фудбалски правец“.
Голман исфрла топка во аут оти од „многу силниот шут“ го здоболе стомакот ко ја фати топката жива.... :pos2:

Ептен лошо изиграа Мали. Па со среден ред со играчи како: Сисоко, Диара и Кеита требаше средината нивна да биде, но Алжир ги затвори сосема, не можеа да мрднат. И сеуште не можам да сватам како успеаа да освојат бод против Ангола. Очекувам сега Ангола да победи за во последното коло да биде уште поинтересно. :wink:

Се исполнува тоа што сакав. Ангола веќе води 2-0 против Малави. Уф, што ќе биде последното коло во оваа група.

btw, Флавио од Ангола засега најдобар стрелец со 3 погодици.

Сосема заслужена победа за Ангола, изиграа многу подобро од Малави. Штета што им се повредија дури тројца играчи, меѓу кои и Флавио. :tapp:

Не знам дали Нигерија беа толку катастрофално психички и тактички спремни, или еѓипќаниве се претерано темелни во изучувањето на споменатиот „фудбалски правец“.
Голман исфрла топка во аут оти од „многу силниот шут“ го здоболе стомакот ко ја фати топката жива.... :pos2:

еми конечно некој од Африканциве да примени мозок во фудбалот, не е тоа лоша особина :tv:

Овие фаворитиве сите лабаво влагаат у натпреварите и го кркаат и после овие бункер и иди дај им гол.:toe:

Абе не треба воопшто да се игра овој куп и сите АФРИКАНСКИ купови.Тоа не е фудбал тоа е 22 души дриблаат и изиграваат Роналдињо со цел некој подобар тим да ги купи и да им порасне цената.Никаква тимска игра,никаква желба,само трчаат како мува без глава и дриблаат.Лееелеее ептен ме изнервираа овие Мали :ija:

Абе не треба воопшто да се игра овој куп и сите АФРИКАНСКИ купови.Тоа не е фудбал тоа е 22 души дриблаат и изиграваат Роналдињо со цел некој подобар тим да ги купи и да им порасне цената.Никаква тимска игра,никаква желба,само трчаат како мува без глава и дриблаат.Лееелеее ептен ме изнервираа овие Мали :ija:

Па всушност најмногу таленти излегуваат на овој куп. Играчи како Дрогба, Ето, Есиен, Оби Микел и уште многу други. Колку само играчи има коишто излегле на овој куп.

Инаку за она тимска игра ако видеше како изиграа Египет, ќе видеше што значи тимски дух. :helou:

Абе не ми е гајле за Египет мене како изиграле него ми е гајле како Мали ме заебаа за спортска.Ете ми го таму ливчето у тип на денот,не е кујзне колку 1000 денари ама не ме изнервира тоа за парите него ме изнервира тоа што ги гледав.Абе 90мин ти да имаш 1 шут кон гол??? па тоа ни во македонска 4та лига последните не го можат.

Абе не ми е гајле за Египет мене како изиграле него ми е гајле како Мали ме заебаа за спортска.Ете ми го таму ливчето у тип на денот,не е кујзне колку 1000 денари ама не ме изнервира тоа за парите него ме изнервира тоа што ги гледав.Абе 90мин ти да имаш 1 шут кон гол??? па тоа ни во македонска 4та лига последните не го можат.
Ехее брат мене 1000 пати ме имат заебано за спортска, па ако беше за тоа требаше да земам да ги стрелам играчите на сите екипи. :pos2: Сепак ако го гледаше и првиот натпревар на Мали против Ангола ќе видеше дека не изиграа нешто посебно, тоа 4 гола за 15 минути, а пред тоа немаа никаква игра. И денес беше повеќе од очигледно дека Алжир ќе победи. Тим кој ќе игра на СП да не ја помини групата? Колку и слабо да изиграа против Малави оваа мораше да ја добијат. :helou:

Абе никад не се нервирам за некоја спортска кога ке ме заебе дека тоа е ми е секојдневие,ич немам среќа,ама денеска ептен зе изнервирав бе 100 000 поени стаив на бетерз дека Мали ке тепаат плус на спортска ги играв и сите други ги фатив освен нив а они да ти имаат 1 шут кон голот и 2 паса да не можат да поврзат...лелее ке се нервирам до другата недела.Викам Кеита и Сисоко се доволни за да ги тепаат Алжир ама гадно сум се поебал.

БСК многу полесно од очекувањата ја совладаа Гана, 3 - 1. Требаше да биде 3 - 0, ама во последната минута, судијата досуди непостоечки пенал за Гана. Но тоа ништо не промени, бидејќи Гана во текот на целиот натпревар беа апсолутно надиграни.

Обратете пажња на вториот гол.

Леле Дидиер кој ѕвер е ејјјј,која глава...ццццц:vozbud:

Сосема заслужена победа за БСК. Се гледа дека кога им врие во нозете за пласман ќе трчаат ко коњи, а не како со Буркина Фасо. Вториот гол беше 10ка, каков шут само. За Гана останува пласманот да си го бараат против Буркина Фасо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom