Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам: да монтирам портрет од слика на друга позадина.
Цел: да фејкувам дека сум се сликал пред колосеум у рим.
Кои алатки треба да ги користам во ЦС 5 ?

Сакам: да монтирам портрет од слика на друга позадина.
Цел: да фејкувам дека сум се сликал пред колосеум у рим.
Кои алатки треба да ги користам во ЦС 5 ?
Па можеш да користиш Lasso Tool, Magnetic lasso tool, Quick Selection Tool, Magic Wand tool, brush tool so layer mask, Eraser tool, Quick mask mode итн многу се бе у пм јас лично преферирам со brush tool значи правиш layer mask на сликата и каде ќе фарбаш со црна боја се брише сликата ..за да вратиш назад тоа што си избришал фарбаш со бела боја ...и така:D

ај некој ако сака да ми направи слика да пише „ Mite Junior “ ама да биде Џуниор под Мите..:) ? И некако сличен фонт како овој ?? и на вакво некакво место :) junior_logo_3.jpg

Ми излезе еден проблем на ФОТОШОП ЦС4, кога го вклучувам Фотошопот ми излага да пишувам некој КОД го пишувам КОДОТ и ми пишува дека не ми е точен а пробав со многу КОДОВИ помагајте ве молам.:)

Па можеш да користиш Lasso Tool, Magnetic lasso tool, Quick Selection Tool, Magic Wand tool, brush tool so layer mask, Eraser tool, Quick mask mode итн многу се бе у пм јас лично преферирам со brush tool значи правиш layer mask на сликата и каде ќе фарбаш со црна боја се брише сликата ..за да вратиш назад тоа што си избришал фарбаш со бела боја ...и така:D

Ја баш сега пробував со pen tool многу добри резултати дава.

Ќе фрли некој торент од Фотошоп ЦС4? :(

Ја баш сега пробував со pen tool многу добри резултати дава.
Па сепак зависи за што го користиш ако сакаш облаци да земаш од некоја слика очигледно не можеш со Pen Tool.
Pen Tool e добра и корисна за вектор стил слики т.е слики со кој што нема многу soft edge.

Ништо не бива и од тој торент пак исто ми дава ај ако може да ми даете од CS5.

Имам едно лого за сработување деновиве, нешто слично на логото што е погоре наведено од ТоРпЕдО# . Јас го имам логото што ми треба, но сакам да му ја сменам бојата на позадината. Моментално има бела позадина. За боја на позадината, имам точно определено каква боја треба да биде. Пробав во Photoshop со Brush tool, земајќи точно од онаа боја што ми треба. Ама едно, позадинава некако се размачкува и не испаѓа некако чиста (иако примерокот што го земам е ОК) а и друга работа е тоа што не знам дали ќе успеам да обојам 100% прецизно. Едно време помислив на тоа, да го дознаам некако кодот на оваа боја што ја сакам, да го впишам, и потоа едноставно со еден клик да ја обојам позадинава, ама не знам дали ова е изводливо, а и ако е, не знам да го изведам.

Нека предложи некој некое решение како да го средам ова.

Имам едно лого за сработување деновиве, нешто слично на логото што е погоре наведено од ТоРпЕдО# . Јас го имам логото што ми треба, но сакам да му ја сменам бојата на позадината. Моментално има бела позадина. За боја на позадината, имам точно определено каква боја треба да биде. Пробав во Photoshop со Brush tool, земајќи точно од онаа боја што ми треба. Ама едно, позадинава некако се размачкува и не испаѓа некако чиста (иако примерокот што го земам е ОК) а и друга работа е тоа што не знам дали ќе успеам да обојам 100% прецизно. Едно време помислив на тоа, да го дознаам некако кодот на оваа боја што ја сакам, да го впишам, и потоа едноставно со еден клик да ја обојам позадинава, ама не знам дали ова е изводливо, а и ако е, не знам да го изведам.
Нека предложи некој некое решение како да го средам ова.
Па кога ќе одбереш со каква боја сакаш да фарбаш доле ти го кажува кодот на бојата:
27zce8k.jpg

Е сега за таа позадината што сакаш да фарбаш не знам точно каква е но пробај со Magic Wand tool да селектираш тоа што ти треба и после одбери бојата со која што сакаш да фарбаш и на тастатура притисни alt+Backspace.

Значи вака:
Сакам да си направам потпис, и да биде како овој сега што го имам, што треба да користам ако знае некој да видам што ке ми излезе оти сум rookie. :)

Дали има во Фотошоп ЦС5 некоја алатка за да разбистрам слика? Имам една слика, сакам да ја зумирам на одредено место и да ја кропнам, ама матна е. Можам да ја разбистрам?

Дали има во Фотошоп ЦС5 некоја алатка за да разбистрам слика? Имам една слика, сакам да ја зумирам на одредено место и да ја кропнам, ама матна е. Можам да ја разбистрам?
Има еден доста добар додаток за photoshop се вика Genuine Fractals 6 Pro. Edition
Прави нешто слично на ова :
Genuine%20Fractals%206%20Professional%20Edition
66dpnn.jpg

Може да си го симнеш или да го купиш $159.95 :D

--- надополнето ---

Значи вака:
Сакам да си направам потпис, и да биде како овој сега што го имам, што треба да користам ако знае некој да видам што ке ми излезе оти сум rookie. :)
Најди си слики и комбинирај. За играчот, треба да избришеш позадината ( не прашувај како да избришеш има во страните поназад ), текстот е прост со ефект од layer>layer style>Outer glow.( тука можеш да пробуваш други ефекти да биде нешто поинтересно ) и толку, се зависи дали и каква идеа имаш за потписот ако ја имаш идејата многу лесно ќе направиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom