Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
link_4.jpg

Moze nekoj so istiot font kako sto e ova napraveno da napravi uste dve isti na ednoto da pisuva DATING a na drugoto CAR BABES

Ako go nemash fontot ne ti e polesno da go smenish toj font nego da se macish so drugi dve kopcinja i barajkji font slichen na ovoj?

Dobro ne mora da bide bas istiot font ama da se golemi bukvi znae nekoj da go napravi ova znaci 3 dugminja so golemi bukvi na prvoto da pisuva
FUNNY PICTURE kako sto e nas primerot a drugite dve kako sto napisam vo pogorniot post

Dobro ne mora da bide bas istiot font ama da se golemi bukvi znae nekoj da go napravi ova znaci 3 dugminja so golemi bukvi na prvoto da pisuva
FUNNY PICTURE kako sto e nas primerot a drugite dve kako sto napisam vo pogorniot post

Za da bidat isti.. Kje go ischistish kopcheto i site tri kje gi napravish so identichen font, da ne se razlikuvaat. Bi sakal da ti pomognam, ama nema Ps vo momentov, ako nekoj ne gi napravi do vecher, kje gi sredam jas i kje ti gi postiram. Ali dokolku rabotish Ps, ete ti idea. Ischisti go delot so bukvite na ova kopche, zachuvaj go kako poseben fajl, i so identichen font napravi tri kopchinja - so naptis koj ti treba/odgovara.

Za da bidat isti.. Kje go ischistish kopcheto i site tri kje gi napravish so identichen font, da ne se razlikuvaat. Bi sakal da ti pomognam, ama nema Ps vo momentov, ako nekoj ne gi napravi do vecher, kje gi sredam jas i kje ti gi postiram. Ali dokolku rabotish Ps, ete ti idea. Ischisti go delot so bukvite na ova kopche, zachuvaj go kako poseben fajl, i so identichen font napravi tri kopchinja - so naptis koj ti treba/odgovara.

Ajde jas cekam

link_4.jpgfynny.jpg

Sto mislite koe dugme e podobro 9 koe se podobro cita podobro napraveno )zamislata mi bese da napravam dugme kako vdlabnato vo drvo ama nemam tutorial za toa ....

koja opcija bese tekstot da bide vo sredina

2yjvf5y.jpg

Aко може да ми ја исечете (тргнете) позадината од сликава, да ја зголемите, а квалитетот да и остане ист, и по можност жолтото црвено да биде. Би бил многу благодарен. :pipi:

2yjvf5y.jpg

Aко може да ми ја исечете (тргнете) позадината од сликава, да ја зголемите, а квалитетот да и остане ист, и по можност жолтото црвено да биде. Би бил многу благодарен. :pipi:
Колкава ти треба отприлика?

Па за на маица печатење ми треба, па сега ти процени сам... =)

маица за бебе?:P прецизирај малку од кај да знај тој,ти што сакаш да правиш можеби сакаш едно мало лого,можеби сакаш на грбот да го ставиш кажи му димензија за да ти ја среди најбрзо што може. :) ме бидува за советник хаха ;) ќе се обидам и јас да ти ја средам.

маица за бебе?:P прецизирај малку од кај да знај тој,ти што сакаш да правиш можеби сакаш едно мало лого,можеби сакаш на грбот да го ставиш кажи му димензија за да ти ја среди најбрзо што може. :) ме бидува за советник хаха ;) ќе се обидам и јас да ти ја средам.
Подетално? 800х600.

Незнам кај да прашам па ја тука..
Значи ми треба нешо као online pic editor, или некое помало програмче шо би имало Fish Eye Effect.. eптен не ми се симнува фотошоп сеа...
Ај ако знае некој (:

Не знам дали е за тука прашањето али у фотошоп треба да работам...треба да направам реклама на фризерско студио...ама дали имам право некој модел без мое знаење што веќе има поставено слика на интернет да ја искористам за таа рекламата ?

Не знам дали е за тука прашањето али у фотошоп треба да работам...треба да направам реклама на фризерско студио...ама дали имам право некој модел без мое знаење што веќе има поставено слика на интернет да ја искористам за таа рекламата ?

Ако сакаш да бидеш максимално чист барај слики на специјализирани сајтови каде што експлицитно пишува дека сликите смеат да се користат, или пак ако најдеш слика на некој сајт прочитај ги лиценцните права и сл. што се однесуваат на содржините. По дефиниција ако не е наведено дека смее да се користи, значи дека не смее да се користи. ... Но кај нас пола слики (најмалку) се бесправно скинати од нет, така да ... сам си знаеш како натаму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom