Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
стакло ефект се прави со layer opacity ке си играш малце со него :tv:, или погуглај малце за подетално под "glass layer effect photoshop"

Како можам да направам стакло ефект(како на Точкест аватарот)??????
За стакло ефект еве имаш неколку туторијали на google, а во моменталниот аватарот на Точкест не гледам никаков стакло ефект, туку него само му е избришана позадината (transparent) и му е зачувана во PNG формат :toe:

За стакло ефект еве имаш неколку туторијали на google, а во моменталниот аватарот на Точкест не гледам никаков стакло ефект, туку него само му е избришана позадината (transparent) и му е зачувана во PNG формат :toe:

Сега му е сменет но порано имаше Стакло ефект....Сепак благодарам

Имам мала помош од вас да ми направите нешто. Значи еве сликата ке ви ја дадам и сакам само знакот(логото) да ми го направите во срце и ако бива малку закосено срцето, значи знакот(логото) да е во вид на срце и да биде без позадина, за да можам да го ставам на аватар без позадина.
Само знакот(логото) да биде во позадина, НЕ ЦЕЛАТА СЛИКА! :)
Еве ја сликата:
juventus71600x1200bq9.jpg

Кој направи го частам од мене пијачка !! :)

Имам мала помош од вас да ми направите нешто. Значи еве сликата ке ви ја дадам и сакам само знакот(логото) да ми го направите во срце и ако бива малку закосено срцето, значи знакот(логото) да е во вид на срце и да биде без позадина, за да можам да го ставам на аватар без позадина.
Само знакот(логото) да биде во позадина, НЕ ЦЕЛАТА СЛИКА! :)
Еве ја сликата:
juventus71600x1200bq9.jpg

Кој направи го частам од мене пијачка !! :)

Уствари сакаш да е транспарентна позадината така?

Знам не личе на срце :pos: но ова го направив за 5 мин само за да ми потврдиш дане на ова мислеше.
Ако мислише на ова кажи ќе ги направам аглите и ќе го обликувам во форма на срце
juventus71600x1200bq9cokk8.png

Google, Kajgana, Tocka, Idividi, Youtube, Myspace i drugi.

Некој да има да ми пушти сериски број за Photoshop CS2 или CS3 по ПП? Од што имате сериски тоа ќе симнам од интернет. Имам некоја постара верзија на Photoshop што не сум ја користел одамна, па сакам да видам какви се поновите. Згора на тоа сега сум на Vista и незнам баш дали ќе функционира постарата верзија како што треба...

Знам не личе на срце :pos: но ова го направив за 5 мин само за да ми потврдиш дане на ова мислеше.
Ако мислише на ова кажи ќе ги направам аглите и ќе го обликувам во форма на срце
juventus71600x1200bq9cokk8.png

Да да, на ова мислев, само подобро го направи и ако може помало, и нели може некако краеви да блескат мислам незнам како да ти кажаm, ама ај прво ти ова го направи и малку го закоси на една страна во косо да биде :).

Да да, на ова мислев, само подобро го направи и ако може помало, и нели може некако краеви да блескат мислам незнам како да ти кажаm, ама ај прво ти ова го направи и малку го закоси на една страна во косо да биде :).
juvepb9.png

Ако имаш уште некој поправка кажи, но ни малку ли не го разбираш Photoshop сам да си досредиш некои работи, мислам сам најдобро си знаеш што треба да направиш. Позз ако требе нешто слободно прашај :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom