- Член од
- 6 февруари 2008
- Мислења
- 1.272
- Поени од реакции
- 229
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Скреч диск е место кај што фотошопот и било кој друг програм од adobe привремено запишува податоци за секоја обработка. 100% имаш CS3Ми се случи пред неколку месеци истиов проблем со Photoshop, па не помагаше ништо, дури и деинсталирање и повторно инсталирање, па тогаш морав формат да правам, пошто друго чаре не најдов. И денес пак истото, а за да се спасам од мачната постапка, пред да форматирам да прашам дали некој го имал истиот проблем и дали нашол чаре. Еве за што се работи.
Значи нејќе да кропа. Всушност сака, ама само без зададени пропорции (димензии) на кропот (а тоа не ми врши работа). Ако му ставам димензии, вика can't crop because the scratch disks are full. Ват д фак се скреч дискс? Чаре?
Демек решението гледано меѓу редови е стави си повеќе РАМ?
Скреч диск е место кај што фотошопот и било кој друг програм од adobe привремено запишува податоци за секоја обработка. 100% имаш CS3
CS3 копа премногу ресорси на хард диск, не на рам. Има опција за менување скреч диск т.е. ако хардот ти е поделен на партиции, а по дефолт све инсталационо се бута у C->Program Files, можеш да го промениш скреч дискот у Preferences и да одбереш Performance.
Или да ослободиш малце место на C:/
Тоа е решението на CS, CS2. CS3 зима повеќе ресорси од хард, а CS4 е пак на рам префрлен зашто опцијата на HDD им излезе ко срање
Комплетно си во право. Само уште да му објаснеше како да си ги намести. :wink:
1. Оди во EDIT-PREFERENCES-PlugIns&Scratch Disks
2. Вообичаено првиот го ставам С: а вториот на D:
3. Оди во EDIT-PREFERENCES-Memory& Image Cache
4. Стави минимум 50% од РАМ да цица
Поздрав:salut:
Работам на OS X и не бев во можност да најдам WIN машина эа да ставам и слики како треба![]()
aj ako moze nekoj da mi kaze kako da smenam pozadina na slika vo photoshop cs3 ?:helou:
Aj neka mi pomogne nekoj![]()
![]()