Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Повели.

f_koendejonghm_3b04742.gif

Како можам да ја уредам колата..Дали има некој туторијал или нешто од каде можам да видам????(преку фотошоп најнормално)

Пиши само на google photoshop car tutorials и имаш милион страни со туторијали. Еве нешто од прва што најдив :toe:

Може ли некој да направи меморандум за да видам како се прави. Поздрав:smir:

Може ли некој да направи меморандум за да видам како се прави. Поздрав:smir:

Анета, секаде кај што имам работено меморнадумот сум го правел во Word (исто така и на доста места го прават во Excel). Такада, кажи што поточно ти треба од меморандумот за да би го правела во фотошоп, па да видиме што и како ? :/

Eве едно мое дело кое иако изгледа запрепастувачки:icon_lol:, не е некоја голема философија. Доволни се 10тина минути. Црна позадина, комбинација на добри апстрактни четки(најпрво со розева боја, па црна, па сина, па виолетова, па бела) со Blending options, најискористена Outer glow. Шлакав како ќе стигнам и дојдов до ова.
f_Wallpa43243m_191abd6.jpg

Може некој да објасни како се тргаат позадините?Фала однапред,:helou:

За да ја тргнам позадината ја отворам сликата и отворам нова со иста големина ама транспарентна и ја префрлувам таа со бела позадина врз транспарентната и после белото го селектирам со Magic Want Tool (
magic-wand-icon.gif
) и стискам delate на тастатурата, се брише и сликата се зачувува со Save Аs... и ќе наместиш .gif или .png формат.
Се надевам добро објаснив. :)

За да ја тргнам позадината ја отворам сликата и отворам нова со иста големина ама транспарентна и ја префрлувам таа со бела позадина врз транспарентната и после белото го селектирам со Magic Want Tool (
magic-wand-icon.gif
) и стискам delate на тастатурата, се брише и сликата се зачувува со Save Аs... и ќе наместиш .gif или .png формат.
Се надевам добро објаснив. :)

Супер објасни :back: фала

Може некој да објасни како се тргаат позадините?Фала однапред,:helou:

На следниов начин ти е полесно:

Кога ќе отвориш некоја слика во layers таа ти е backgound, кликаш давапати на background точно на на backgroundот и ќе ти се појави диалог бокс таму пиши си име на сликата или остави layer0 и ок.
Е сега можеш да ја селектираш позадината ако е еднобојна и се разликува од сликата што ти треба и кликаш delete на тастатурата.

mecka3xp.jpg

После кајгана утакмица :)

fudbal0gk.jpg

Ке се нафати ли некој да ми направи една ваква слика ( поточно како првата) само наместо мечка само нос на прасе да има ништо друго?Ако мозе :back::helou:

Ке се нафати ли некој да ми направи една ваква слика ( поточно како првата) само наместо мечка само нос на прасе да има ништо друго?Ако мозе :back::helou:
А слика од тебе од каде да најдам :) дај ми слика па да видам до вечер ако имам време може ќе ти направам :kafe:

А да пробаш сам да го направиш тоа.
Пиши на гугл face replacement in photoshop tutorial.
Пробај сам поинтересно е и ќе научиш нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom