Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ги селектираш тие делови, десен клик - layer via Copy.
Селекцијата не ја бришиш и само ги боиш во лилјаково.
[SIZE=-1]
Во истиот Layer (тој новиот) на местото каде што пиши Нормал промени го во Color (или ако ти одговара пробај со другите)
slikacoloriq0.jpg

Еве го резултатот

topkahs8.jpg

[/SIZE]

Фала многу, баш овакво нешто ми требаше. Какви чуда се праеле со фотошоп лол. Ке ја пуштам утре финалната верзија на десктоп позадината.

Мегатрон е курва. Лесно беше тоа со баскетот, ама на овој ботов никако да му погодам. Идејата ми беше, тук-таму да има лилјаково на оклопот ама тоа селекцијата се збудале. Еве како испадна, се откажувам сеа за сеа, многу работа е да идам 1 по 1 детаљ, можда друг ден.

megatroncq8.jpg

aj ako moze nekoj link za da simnam photo shop...
simnav eden ali ne mi dava mnogu opcii..
cekam na pp
fala

дај ми мсн ке ти дадам линк од кај да симнеш фотшоп + кејген

lugje pomagajte sto sum stisnal ne znam sum go zaebal photosopot sekad koga rabotam na nego ovaka mi iskacaat slikite a koga gi sejfiram dobro iskaca pomos?
pomos.jpg

scr.jpg

Еве сликовито да видиш кај се исклучва :)

lele drugar se so edno kopce ali koga ne se razbiras toa e fala ti mn druze
Pozdrav:)

Дали има таква опција во фотошоп на една слика на еден глумец да му ги снема влакната на телото. И ако има како се прави тоа?

Дали има таква опција во фотошоп на една слика на еден глумец да му ги снема влакната на телото. И ако има како се прави тоа?
Офф: Мора да е глумец? :)

Он: Може да се направи со clone tool или со healing brush (Препорачливо)

Најблизок пример што можев да го најдам е овој

Sakam jas da se stavam na slika so nekoj poznat, no fintata e sto boite na slikite se razlikuvaat i mnogu glupo izgleda. Kako da se napravi toa da izgleda kako da sme se slikale zaedno. I moze li nekoj tutorijal da mi najdete ili pak objasnete mi poubavo..vazi..fala odnapred :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom