Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
help.!:D

heyy.:helou:.moze...nekoj ako ima nekoj proekt do photoshop..so 3-4 sliki vo edna...da mi dade...oti se blizi polugodie a treba proekt da imam...aa pojma si nemam od progamava....:D 10x...:)

Би сакала некој да ми покаже како се филтрира лицето на photoshop ?
За проект ми е .. Однапред благодарам :)

Филтрирање мислиш на ставање филтер обичен или „чистење„ на лицето?
Еве ТЕМА

32295528ne2.png

Ај малку да не замре темава... еден добар туториал

1) Отвори слика... ако има заклучен background layer, направи дупликат од леерот и избриши до оргиналот. Јас ќе ја користам оваа

f_nova1m_d98afe6.jpg

2) select > all

3) Select > modify > border - 20 px (во зависност од големината на сликата... 20 пиксели одговара на мојата слика)

4) Select > inverse

5) Кликни Q

6) Filter > Pixelate > Color Halftone (одбери радиус 6 а останатите во минус... пример -10ки)

7) Кликни Q пак, и после layer > add layer mask > reveal selection

9) зачувај го како .gif (или најдобро PNG-24 transparent)

f_Untitled1m_0ba99af.png

Еве што испадна кај мене. Мислам дека како за почетник добро е..

happyholidayspq4.png

aj nekoj neka mi izraboti nesto vo photoshop bilo sto i da mi prati po e-mail(kiriltrendafilov@hotmail.com).mi treba za vo petok aj plss:smir:

Вака ако може на оваа тема да прашам нешто...Фотошоп од каде да го симнам!? Симнав тријал верзија...Имам јас сериски број и тоа се ми прима за времето на инсталација...Ама кога ќе стартувам фотошоп ми вика треба да го активирам преку интернет...Стискам да го активирам и ми појавува ерор и неможам да работам на фотошоп...А и без да активирам исто неможам...?? Фликс ми даде некој крак ама нешто и со тоа неможе иако ми кажа како да го користам...:smir:??
Фала однапред(имам ОГРОМНА желба да работам на фотошоп):)

добра тема, а за тие што сакаат да чепнат повеќе и имаат време, еве интересни туторијали .... solarvoyager.com ;)

aj nekoj ako saka da mi napraa nesto u photoshop i da mi prate po e-mail (kiriltrendafilov@hotmail.com) mi treba za utre za vo skolo pllsss

Ej aj ako sakate kazete kako da napravam face wrap (da go izvrtam liceto, da zgolemuvam kako sto bese primerot na Acid so taa tipkata) ? :pos2:

images1.jpg

Може на ова да ставите новогодишна капа?

Ej aj ako sakate kazete kako da napravam face wrap (da go izvrtam liceto, da zgolemuvam kako sto bese primerot na Acid so taa tipkata) ? :pos2:
Селектираш на кој дел сакаш да правиш промени, потоа кликаш ctrl+Т, па десен клик и таму има опции за ротација, искосување, зголемување, намалување на селектираниот дел.:helou:

Селектираш на кој дел сакаш да правиш промени, потоа кликаш ctrl+Т, па десен клик и таму има опции за ротација, искосување, зголемување, намалување на селектираниот дел.:helou:

Fala Fala:pos2::helou:

Еве една мала работа од мене брза обработка :)

PC170017.jpg

sharplow.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom