Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не видов тема за gimp, дали има некој е-книга за тој програм? Сакам да го проучам за да почнам да работам со дизајн. Благодарам.
Зошто гимп? Знаеш дека неможе ни да се спореди со фотошоп? (осим шо е бесплатен, никаква предност а ни закана не е во однос на фотошоп)

Сликав вчера една слика и не е motion picture и не знам зошто излезе ко да има blur. Дали може некој да ми помогне да ја избистри колку може толку? Го честам гајба пиво.

Сликав вчера една слика и не е motion picture и не знам зошто излезе ко да има blur. Дали може некој да ми помогне да ја избистри колку може толку? Го честам гајба пиво.
Mnogu tesko da se dobie nekoj znacitelen efekt ako veke originalnata slika e mutna...

Дај да ја видиме, без тоа тешко да се каже дали може. Патем ајба е многу, може пола а остатокот во ќебапи и кромид? :)

Дај да ја видиме, без тоа тешко да се каже дали може. Патем ајба е многу, може пола а остатокот во ќебапи и кромид? :)

Не можам да ти пратам ПП, а не ми се постират слики по форуми. Овозможи то па за гајба или пола ќе се договориме.

Имам едно прашње ,

Почетник сум на PS , и сакам да прашам пример кога пишувам текст или цртам нешто притоа го заоблувам тоа и на краевите кај што е заобленото има како коцки исто така и на буквите ??

еве како :

b5sZR.png

Работи со поголеми резоулции а за текстот додека пишуваш горе кај опциите имаш нешто како smooth, strong итн.

Работи со поголеми резоулции а за текстот додека пишуваш горе кај опциите имаш нешто како smooth, strong итн.

Со текстов средив ок е сега , а за цртањево мислиш кога отварам нов лист да пишав во тоа големината повеќе пиксели ?

Тоа и плус кога отвараш нов лист има Resolution таму треба да е 72 ..што повеќе подобро. Најчесто така грдо излгеда на мали димензии друго нешто колку што знам нема да го подобри тоа.

Конечно имав време и мотивација да поработам малце, па....ladies and gentleman's i'm presenting you my vision of new, redesigned Asus logo:

ASUS.jpg

Ми треба помош.

На сликава ми треба тетоважата со чоеков што е (Стив Оу) заедно со тоа Yeah dude.... Само тоа. Пробав јас, ама цела ко изгризана ми е и не можам да ги фатам некои делови, ми фаќаат дел од тетоважата.

После ако е изводливо на таа слика, ефект во стил на скеч или некој сличен на него, ми треба една боја, за да можам после на маица да ја ставам (нешто во стил на Че Гевара). И ова го пробав, чепкав нешто, ама излезе непрегледно.
Q6Rlq.jpg

Фала од напред. :)

Ми треба помош.

На сликава ми треба тетоважата со чоеков што е (Стив Оу) заедно со тоа Yeah dude.... Само тоа. Пробав јас, ама цела ко изгризана ми е и не можам да ги фатам некои делови, ми фаќаат дел од тетоважата.

После ако е изводливо на таа слика, ефект во стил на скеч или некој сличен на него, ми треба една боја, за да можам после на маица да ја ставам (нешто во стил на Че Гевара). И ова го пробав, чепкав нешто, ама излезе непрегледно.
Фала од напред. :)
Највеќе што можеше.

Attachments

• 123.jpg
    123.jpg
    79,6 KB · Прегледи: 34
Отвори ја сликата и оди Select>Color range..и чепкај таму низ опциите, пробај и предходно да зголемиш контраст итн па види какви резултати ќе добиеш.

Отвори ја сликата и оди Select>Color range..и чепкај таму низ опциите, пробај и предходно да зголемиш контраст итн па види какви резултати ќе добиеш.
Пробував и со тоа јас... џабе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom