zavrsiv rabota,sepak falaКажи шо ти треба и ќе ти кажеме дали можеме да ти помогнеме.
zavrsiv rabota,sepak falaКажи шо ти треба и ќе ти кажеме дали можеме да ти помогнеме.
Со комбо од сите healing tool-ови (сите 4 шо се нудат) + content aware fill + мака и кликерСо што да го тргнам тоа Shutterstock од сликата? Watermark ли како и да се вика... Почнав да го тргам со Spot healing brush tool, ама коа ќе стигнам до предметот што е на сликата, почнуваат да ми се мешаат бои...
Stamp tool не помага? Ако е комплексен објект не е баш лесно, освен ако не решиш да го тргнеш со 20-тина евраСо што да го тргнам тоа Shutterstock од сликата? Watermark ли како и да се вика... Почнав да го тргам со Spot healing brush tool, ама коа ќе стигнам до предметот што е на сликата, почнуваат да ми се мешаат бои...
Не, не. Одлична е.Не смета ако е помала?
Ја побарав на гуглНе, не. Одлична е.
Фала многу.
п.с. на кој начин го тргна?
2 мегапиксели? шо ти значи тоа?Бидејќи не сум многу вешт со фотошопов, ми треба помош. Ми треба зголемување на една слика, но да не се изгуби квалитетот. Eве ја сликата:
Ми треба во димензии од минимум 2 мега пиксели, ако може и повеќе уште подобро.
1600x1200 конкретно, не се доизјаснив, моја грешка. Не мора да е ист скрос квалитетот де, океј е да се изгуби мал дел... битно ми е рабовите на очите и устата да останат исти.2 мегапиксели? шо ти значи тоа?
тоа не е димензија, ја можам да ја направам тесна 1 пиксел и висока 2000000 и да биде 2 мегапиксела
За што ти треба поголема димензија од ова? и неможе да не се изгуби квалитет пошо е битмап графика (ако се напраи векторска ќе се изгубат ствари како преливање бои и сенки убави)
http://fotografija.com.mk/images/1jHil.jpg1600x1200 конкретно, не се доизјаснив, моја грешка. Не мора да е ист скрос квалитетот де, океј е да се изгуби мал дел... битно ми е рабовите на очите и устата да останат исти.
Тоа ми требаше. Фала.