Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Interesno bogami :pos: a kako ke definirate retusiranje ????

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
od tie kolite me fati merak i jas da cepkam poveke od minimalnata potreba photoshop

P

Princ

Гостин
Текст ефект

Денес ќе ви покажам како да направите еден добар текст ефект.

1. Отворете нов фајл. На сликата подоле можете да ги видите моите подесувања.

2. Во центар, напишете го вашиот текст со големи бели букви. Јас напишав КАЈГАНА. Внимавајте страната да е обоено црно. На сликата погоре можете да видите дека јас сум користел БЕЛА за предна боја, и ЦРНА за задна боја а во диалог боксот имам одбрано "Background Color".

3. Додека си селектиран на лејерот со текст, оди на Filter --> Distort --> Polar Coordinates и одбери Polar to Rectangular.

Спој ги лејерите (CTRL+E)

4. Оди Filter --> Stylize --> Wind. Одбери From the Left, стисни ОК.
Пак Filter --> Stylize --> Wind. Сега одбери From the Right, стисни ОК.

5. Заврти ја сликата за 90 степени спротивно од стрелките на часовникот ( Image --> Rotate Canvas --> 90 CCW). Стисни 2 пати CTRL+F.

6. Оди Image --> Rotate Canvas --> 90 CW. Оди Filter --> Distort --> Polar Coordinates и сега одбери Rectangular to Polar. Стисни ОК.

7. Оди Layer --> New Adjustment Layer --> Hue/Saturation. Селектирај Colorize и играј со црвената боја. Стисни ОК.
Повторно оди Layer --> New Adjustment Layer --> Hue Saturation. Пак Colorize и сега играј со жолтата боја. Кога ќе ја добиеш саканата нијанса, стисни ОК.

Ова е од мене:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Добар туторијал. Имав еден тутриал за текст во оган, ако имам појке време ќе ви го напишам еве како изгледа:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Abre sve od Enter spisanietovi se tutorialve daj napreajte neso vase :):):):)

P

Princ

Гостин
DuFFy напиша:
Последниот број на Ентер кој го имам прочитано е деветката а во тоа време немаше фотошоп туториали така да не обвинувај без доказ :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
DuFFy напиша:
Ам мислиш они што го прават ЕНТЕР тие ги измислуваат туториалите...и тие ги земаат готови.

P

Princ

Гостин
Патем, потписов мој

е направен со комбинација на сите туториали кои ги работевме порано :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Princ напиша:
Патем, потписов мој

е направен со комбинација на сите туториали кои ги работевме порано :)
Дај кажи како ги напрај линиите на буквите

P

Princ

Гостин
deXterche напиша:
Дај кажи како ги напрај линиите на буквите
Па јас ништо не кријам. Прв пост на оваа страна (деветта) е туториалот како да ги направите такви буквите... Учи и читај...

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
B00K Description

If you're ready to go from blindly following step-by-step instructions to "Aha, I finally GET Photoshop!" this is the place to start. In these pages, world renowned Photoshop instructor and best-selling author Ben Willmore writes in his signature style–intuitive, crystal clear, and in-depth–helping you gain the deep understanding needed to master Photoshop's most essential features. Complex concepts like Curves and Channels are broken down into easy to digest metaphors and descriptions, and features new to Photoshop CS2–such as Bridge, Smart Objects, the revamped Layers Palette and Camera Raw dialog box, as well as the awesome new Warping and Vanishing Point features–are all covered in the depth they deserve, making it possible to quickly adapt them into your daily workflow. Whether you're a photographer, designer, production artist or hobbyist, the knowledge you gain in this book can dramatically change the way you think about Photoshop.

Download:
http://www.anonymz.com/?http://rapidshare.de/files/7255395/Adobe.Photoshop.CS2.Studio.Techniques.rar.html

ме мрзеше да го преведуем,па и на крај краева ако некој не го разбере ова нема шо да го симиња нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom