P
Princ
Гостин
иииииииииии, ова е добро!
браво и продолжи да експериментираш
браво и продолжи да експериментираш
најубава вселена?deXterche напиша:Ај да направиме сите по некоја слика па после да има избор за најдобра?! Да имаме рок една недела.
weee bas sakam da napraamPrinc напиша:имав во план денеска да ги учам како да обработуваат фотографии, ама поради политичко-безбедносната состојба не бев на работа, а тука немам photoshop...
а за утре ви ветувам 2 нови вежби
Знамето е креирано во 3D Studio MAX, ставен ефект на бранување, како такво рендерирано во тарга секвенци потоа импортиран фолдерот комплeт во Image Ready и пуштено како анимиран гиф. Основна грешка во брзање направив што не внимавав да се поклопат првиот и последниот фрејм од анимацијата за да се добие мазен луп без скок кога секвенцата ќе заврши и повторно ќе стартува, но Ејсид го решилAcid напиша:Мандрак, ќе им ја објасниме постапката на правењето на знамето кое се вее во мојот потпис? Почни ти прв, баш и мене ме интересира... Ти ја направи анимацијата (ама некако лошо се вееше..) - јас после само ја декомпајлирав (ако може така да се каже) и го поправив движењето (веењето) на знамето.
Најверојатно сите ги интересира кои алатки се користени за да се „свитка” знамето, баш како да се вее. :wink: