da, go sakam photoshop i mnogu rabotam so nego. po cel den otvorena mi e taa programaDuFFy напиша:Princ kako ne te mrzi da go pravis ova, mora mnogu da go sakas Photoshop
Klikni go edniot lejer, stisni CTRL i drzi, i klikni go i drugiot lejer. mora da saka. patem, koja verzija na photoshop ja imas? sedmicata ne mi teknuva kako go pravese toa, jas na CS2 rabotam.DuFFy напиша:Zaso nejke da gi selektira dvata leeri kaj planetata stiskam ctrl i mi go selektira samo leerot so sum go klicknal (kako so marquee tool) a dvata nikako da gi selektira
каде на испаѓа убаво? на твојата слика или онака општо не ти се допаѓа?Ilidan напиша:kolku me nervira ova so zatemnuvanjeto ic ne ispaga ubavo
planetata taka-taka ama ova BUUUUUU
Научи да ги следиш чекорите еден по еден и да не пропуштиш ниеден Исто така, мислам дека ти фали Inner Glow.Princ напиша:Сега оди на Layer -> Flatten Image.
*Совет: Откако ќе ја "флетираш" (израмиш) сликата, сите објекти ќе се спојат во едно и нема да имаш можност ништо да промениш на еден објект. Затоа ова СЕКОГАШ се прави на крај, откако си сигурен дека нема потреба да смениш ништо и СЕКАКО еден примерок од работата си зачувуваш до пред да ја флетираш сликата.
Оди на Filter -> Rended -> Lens Flare. Јас користев 130% Brightness и 105mm Prime Lens Type. Позиционирај го светлото и кликни ОК.
mozda zoso probuvav nekolku pati i idef pobrzo i sum propustil po nestoPrinc напиша:Научи да ги следиш чекорите еден по еден и да не пропуштиш ниеден Исто така, мислам дека ти фали Inner Glow.