Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ааааа... А јас веќе помислив дека оваа сабота нема да работиме.
Нема само ти одговарам на поставено прашање дали ова сабота е работна. Работна е за богохулниците и еретиците. А ти не ми кажа дали ако му пратиме на бог еден камион јаболка ќе ни прости што некогаш ехееееј одамна му скинале едно јаболко на дедо боже од градината?И каква врска има сето това во гревот Адамов?
Значи ко стариот добар Константин. Цел живот бил паган, водел војни и наредил убивања па ко легнал на самртна постела се покајал и сега е светец.Бог простува само ако Му ги исповедаш своите гревови. Не познавам друг начин на кој Творецот простува.
Адам, своевремено, не се премисли и не се покаја за својот грев, иако Творецот му оставаше таква можност. За среќа, Христос им ја даде таа власт на Апостолите па денес, без срам и без страв, можеме да ги исповедаме своите гревови, под услов, да не ги повторуваме, оти може да не снајде уште полошо.
Хитлер не беше православец, така да тебе ќе ти суди православниот бог а на хитлер неговиот (католик ли беше протестант ... не знам)За Бога, све е можно. Божјата логика и човечката немаат врска една со друга па можно е покајание и за сериски убиец. Па нели и разбојникот, кој беше распнат до Христа, влезе во Рајот и ги испревари сите Светии од Црквата? Што е тука чудно.
А Хитлер е друга тема, но и нему, како и мене, ќе ни суди истито Биг.
Нема само ти одговарам на поставено прашање дали ова сабота е работна. Работна е за богохулниците и еретиците. А ти не ми кажа дали ако му пратиме на бог еден камион јаболка ќе ни прости што некогаш ехееееј одамна му скинале едно јаболко на дедо боже од градината?
Које и да е нека кажи бог ја ќе му пуштам три сандаци од истиот само нека му ја укини казната на Адама и Ева.A кој вели дека дрвото за распознавање на доброто и злото било баш јаболкница?![]()
Три сандаци.Хмммм...Не верувам дека си во состојба да пораснеш ни педа ни да ја смениш бојата од косата, а веќе тврдиш дека ќе си прател сандак од ова и од она до Творецот.