Адамовиот Грев

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
кој е првобитниот грев поточно гревот на Адам

1 Коринќани 15 - ред 22..."Зошто како што сите умираат во Адам , така во Христос сите ќе оживеат ."..вели Павле

а како се умира ВО Адам ..............каков грев сторил навитина ?
толку тежок грев за да заслужи толку свирепа казна ?

Прва книга Мојсеева 1 - ред 29 ..ете ви дадов секаков вид растение ,што дава семе и какво има по целата земја , и секакви дрвја ,што во себе имат семе според родот свој и вид ТОА ДА ВИ БИДЕ ХРАНА . - рекол Бог

значи можеле да си живеат од ПЛОДОВИТЕ НА СВОЈОТ ТРУД

Прва книга мојсеева 3 - ред 3 .".само од она дрво среде раајот - рече Бог не јадете и не допирајте се до него , за да не умрете...".......вели Ева

БОГ ЗАПОВЕДАЛ ДА НЕ ВКУСУВАТ ОД ПЛОД НА ТУЃ ТРУД

Прва книга мојсеева 3 - ред 6 ...."....и жената ...набра род и јаде па му даде род и на мажот свој и тој вкуси "

ЗНАЧИ ВО БИБЛИЈА ПИШУВА .........УКРАЛ -е.......КРАДЕЊЕ БИЛО ВО ПРАШАЊЕ

ХМММММММММММ

а ете сите религии тврдат бил избркан оти се ВОЗГОРДЕАЛ ........

е добро ако се возгордеал ....во однос на кого се возгордеал ?
та нели треба да има уште некој со кој ќе се СПОРЕДИ за да се процени како подобар , или незнам каков ..да се преценува себеси за многу помоќен повреден од другите ..........
АМА ДРУГИ НЕМАЛО ????????????????????

ствано кој е првонитниот грев на човекот што се вика предок на луѓето ...Адам ??

Непослушноста и недовербата во Бог....не Му веруваа на Бог дека ќе умрат денот кога ќе пробаат од тој плод, ами Му поверуваа на Сатаната дека ако пробаат од тој плод ќе бидат подеднакви со Бог...Истиот грев човекот го прави секојдневно, не го слуша Бог и не Му верува....затоа сите неверни Бог ги споредува со Адам, зашто неговиот грев беше тој истиот како и на неверниците, а верните и оние кои ќе поверуваат преку Исус ќе добијат вечен живот!

Непослушноста и недовербата во Бог..!

да !

да му ВЕРУВАШ на некого значи да имаш ДОВЕРБА во него

верување = доверба ................а не како што лажат религии дека е претпоставка

апостоли велат............"..верен = Доверлив е Бог "

Marina_21...со што Бог ја залужил твојата Доверба .

и второ прашање ....сум отворил тема ,,,Атеисти кој бог ги воскреснал........
ете тие незнаеле за Исус за воскреснување ......Прочитај ја .......
Со што па тие ја заслужиле Божјата доверба кон Нив (овој пат ) па Бог ги воскреснал за вечен живот во рајот

грев или престап

Адам и Ева биле Ѓонови...бесрамни........ни срам ни очи ........

украдоа од НАШЕТО.................Приватизираа

СО ТОА одеднаш ги сториле двата СМРТНИ ГРЕВА кој ги кажал Исус

1 ) не нарекувај го брат ти по Возвишен Дух идеал...глупав

2) не навредувај го Светиот Дух = Самоуправната Комунистичко Анархистичка Екстремно висока општествена свест
.
.
ноооооооооооооо
бидејќи играта била наместена .....значи после Војната на Бесмртните ....
Бог му ја исполнил желбата на сатаната да докаже дека сите луѓе ќе ги излаже по Суета.............

Е ЗАТОА АПОСТОЛИТЕ АДАМОВИОТ .....ГРЕВ .....негде го кажуваат како грев оти нема
прошка за таква работа па морало да биде избркан од рајот...ГО НАРЕКУВААТ ...
ПОБЛАГО ДЕКА БАШ И НЕЕ ГРЕВ ТУКУ ............ПРЕСТАП.
.
.
ЕВЕ :
Римјани 5 - ред 14...........
Смртта пак царуваше од Адам до Мојсеј , дури и над оние кои не згрешија со сличен
ПРЕСТАП како Адам.......

ЗНАЧИ ПРЕСТАП...........оти Бог знаел дека злонамерно го создал Адама Суете н и дека
како таков нема шанси да опстане во рајот.
.
.
ЕВЕ :
Римјани 5 - ред 14...........
Смртта пак царуваше од Адам до Мојсеј , дури и над оние кои не згрешија со сличен
ПРЕСТАП како Адам.......

еве уште еден доказ дека Мојсеј го проповедал Новиот Завет но Евреите одбиле да го спроведат па им го напишал Мојсеевиот - Шеријатски закон кој Исус го укинал
а апостолите уште го нарекуваат закон на смртта , Суетата , проклетството , на гревот..

Римјаните 8 - ред 2..........Исус ве ОСлободи од законот на гревот и смртта ....

Ева бил крива
И адам што ја послушал
и сега зарад тоа
бебиња умираат
оти Бог не можел
директно да казни
него казнувал поколенија
аха трик
лжга
уствари нема бог
таков е светот
не му е грижа на никој
за нас!

Ева бил крива
И адам што ја послушал
и сега зарад тоа
бебиња умираат
оти Бог не можел
директно да казни
него казнувал поколенија
аха трик
лжга
уствари нема бог
таков е светот
не му е грижа на никој
за нас!

Убо....
Значи, ќе Го тргнеме Бога „на страна„“ и така, Он нема да постои и така, све ќе ми/ни биде допуштено.

А зошто кокошките, песовите, мрмотите, жирафите желките, павијаните, мравките... умираат.

И тие ли каснаа од забранетиот плод или Адам и Ева згрешиле и за нив ?

Адам и ева не биле криви туку змијата што ги излажала.Затоа сега се влечи и ја голта прашината на другите.:toe:

А зошто кокошките, песовите, мрмотите, жирафите желките, павијаните, мравките... умираат.

-Животните се створени пред Адам и заради Адам (да им биде господар).
-И житвотните и растенијата умираат з целата Вселена се распаѓа, поради гревот Адамов (и Евин) кон Божјата заповед, оти „...казната зе гревот е смртта...„. А тие каснаа, и во денот кога казнаа, „...почнаа а умираат...„.

Адам и ева не биле криви туку змијата што ги излажала.Затоа сега се влечи и ја голта прашината на другите.:toe:

.....................

Евреите 5 –ред 14….А тврдата храна е за полнолетните, кои преку ОПИТНОСТА -ИСКУСТВОТО , ги извежбале Сетилата да РАЗЛИКУВААТ Добро и Зло.

Прва Книга Мојсеева 2 – ред 17.........а Божјата наредба била ..............
“Освен од дрвото за познавање на Доброто и Злото , од него не јади , во оној ден кога ќе вкусиш од него ќе умреш.........

Колосаните 3 – ред 14 ...А над сето тоа ОБЛЕЧЕТЕ СЕ е во љубов, која сврзува сè во совршенство

ОБЛЕКА = ЗАСЛУЖНОСТ

АДАМ И ЕВЕ БИЛЕ ГОЛИ ......НЕЗАСЛУЖНИ
А ПРУЖИЛЕ РУКА ...ПО ПЛОДОВИТЕ НА ТУЃ ТРУД ....УКРАЛЕ .
ИАКО ГИ ИМАЛЕ СИТЕ УСЛОВИ ДА СИ ЖИВЕАТ ОД ПЛОДОВИТЕ НА СВОЈОТ ТРУД

.
.
.
Адам и Ева немале ОПИТ - ИСКУСТВО ………..било премногу лесно да се излажат.

НИКАКО НЕ БИЛЕ СОВРШЕНИ ….........

БОГ НЕМОЖЕЛ И ДА САКАЛ ДА ГИ СОЗДАДЕ СОВРШЕНИ ..НЕВОЗМОЖНО Е ...
ДУРИ И ЗА БОГ .............

ОПИТОТ ИСКУСТВОТО СЕ СТЕКНУВААТ СО ВРЕМЕ И ПРАКСА СО ДРУГИ ЛУЃЕ .
НЕМОЖЕШ НА НЕКОГО ДА МУ ДАДЕШ ИСКУСТВО....ТОЈ – ТАА МОРА ДА ГИ ДОЖИВЕАТ ...ОСЕТАТ НА СВОЈА КОЖА ШТО СЕ ВЕЛИ ...

АКО ГИ СОЗДАЛ СО ОПИТ – ИСКУСТВО ...........УСТВАРИ ЌЕ СИ СОЗДАДЕЛ РОБОТИ А НЕ ЛУЃЕ ............

.
.
.
.
ЗНАЧИ И ДА САКАЛ БОГ НЕМОЖЕЛ ДА ГИ СОЗДАДЕ СОВРШЕНИ ..........

ПЛУС НАМЕРНО ГИ СОЗДАЛ НЕСОВРЕШЕНИ ....СУЕТНИ ....ЗНАЕЛ ДЕКА СЕ ЗГРЕШАТ ....И ЌЕ ГИ ИЗБРКА .............играта била наместена до крај .....
затоа на некој места во Нов Завет ....дури не се ни нарекува Грев туку Престап....

..дури инад они кој небеа згрешиле со ПРЕСТАП сличен како Адамовиот....- Павле

Значи, ѓеволот преку змијата ги соблазни прародителите. Но сепак вината си ја носат самите, бидејки плодот не го вкусиле под присила тука доброволно со надеж дека ќе станат богови.

Eden rekol
u stvari nasiot edinstven grev e praroditelskiot grev
zasto nas grev e praroditelskiot???
zatoa sto svetot e zlo i stradanje.

...па Он затоа и дојде: да не избави/извлече и спаси од гревот/гревовите наши и сите страдања кои гревот ги предизвикува, земајќи ги на свој грб, на голготскиот крст.

-Животните се створени пред Адам и заради Адам (да им биде господар).
-И житвотните и растенијата умираат з целата Вселена се распаѓа, поради гревот Адамов (и Евин) кон Божјата заповед, оти „...казната зе гревот е смртта...„. А тие каснаа, и во денот кога казнаа, „...почнаа а умираат...„.

.....................

A зошто парамециумот не умира?

Нив Бог им забранил да не пробуваат од коските , од просото , од житцето , лисјата , од бананите ..............

алииии не лези враже .............

ете и тие како Адам и Ева се Возгордеале почнале да се рамњаат со Бог сакале да му направат државен удар , непослушале му терале инаети , лажеле и краделе ...

ииии се знае ......

добиле клоца у газот .................добиле ...:ban?:...од рајот ......:pos:.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom