Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто плодот настанат како резултат на силување треба да се уништи, а оној настанат по пат на доброволен секс треба да се роди?
Која е разликата меѓу нив?
Сериозно го поставуваш ова прашање ? :tapp:

Ставаш знак еднаквост помеѓу силување и недоброволно зачнување и некој што не му се купувало гумица....

:cuc:

Зошто плодот настанат како резултат на силување треба да се уништи, а оној настанат по пат на доброволен секс треба да се роди?
Која е разликата меѓу нив?
Сама си одговори, плодот од силувањето е настанат како резултат на кривично дело. А ако двајца возрасни луѓе имаат доброволен секс и од тоа настане бременост кај жената не гледам причина за абортус, освен ако не станува збор за плод со деформации или го загрозува животот на мајката.

Сама си одговори, плодот од силувањето е настанат како резултат на кривично дело. А ако двајца возрасни луѓе имаат доброволен секс и од тоа настане бременост кај жената не гледам причина за абортус, освен ако не станува збор за плод со деформации или го загрозува животот на мајката.

Не гледај така.
Погледни со очи на плодот.
Што е крив плодот настанат ради силување? Што тој погрешил?
Не е ли тоа едно невино детенце кое може да се остави во дом/
--- надополнето: 14 април 2013 во 18:44 ---
Сериозно го поставуваш ова прашање ? :tapp:

Ставаш знак еднаквост помеѓу силување и недоброволно зачнување и некој што не му се купувало гумица....

:cuc:

А која е разликата во однос животот на бебето?
И едното и другото се еднакво зиготи, ембриони, фетуси, бебиња, деца......

Или битно е дали уживала жената за време на сексот?
Со женски оргазам одредуваме кој треба а кој не да живее?

Не гледај така.
Погледни со очи на плодот.
Што е крив плодот настанат ради силување? Што тој погрешил?
Не е ли тоа едно невино детенце кое може да се остави во дом/
Па не е за ништо криво, подеднакво е невино исто како бебенце зачнато од доброволен однос. Но кај силувањето е малце поделикатна и чуствителна ситуацијата, не сум јас за секоја бременост како последица од силување да подлежи на абортус. Ама пак ќе кажам многу чуствителна е тука ситуацијата дали да се задржи или абортира детето, не би ја осудил мајката што ќе се одлучи на абортус.

А која е разликата во однос животот на бебето?
И едното и другото се еднакво зиготи, ембриони, фетуси, бебиња, деца......

Или битно е дали уживала жената за време на сексот?
Со женски оргазам одредуваме кој треба а кој не да живее?
Просто кажано да.
Не можеш ти да уништуваш нешто,да убиваш само затоа што си заборавил една гумица да земеш или да свршиш надвор.
За аботрусот според мене треба да се има доволно јак разлог за да се спроведе - силување,тешки аномалии кај фетусот,загрозен животот на мајката итн.,а не на кој ќе му прдне да си абортира кога сака.

Па не е за ништо криво, подеднакво е невино исто како бебенце зачнато од доброволен однос. Но кај силувањето е малце поделикатна и чуствителна ситуацијата, не сум јас за секоја бременост како последица од силување да подлежи на абортус. Ама пак ќе кажам многу чуствителна е тука ситуацијата дали да се задржи или абортира детето, не би ја осудил мајката што ќе се одлучи на абортус.

А зошто ја осудуваш онаа што сакала да има секс?
Еве јас со некој сакам да имам секс вечер, некој рандом, ама не сакам да имам деца со него.
Еве ќе користиме заштита.
Зошто да го родам тоа дете?

Ова вашево е ДИСКРИМИНАЦИЈА, судите кој ќе живее а кој не, ни повеќе ни помалку, според волјата на жената за секс.
--- надополнето: 14 април 2013 во 18:50 ---
Просто кажано да.
Не можеш ти да уништуваш нешто,да убиваш затоа што си заборавил една гумица да земеш или да свршиш надвор.

Како што кажав, тоа е дискриминација.
Не можеш да знаеш дали сум користела кондом или не.

И бебето сосема е невино, без оглед дали се рокале од љубов, користеле кондом или била силувана таа.

Ова твоево може, само ако си ти жената која е бремена.
Во спортивно, не си размислил на темава.

На пример, Најден можеле комотно да го абортираат. Може била таа силувана, шо знаеш.

А зошто ја осудуваш онаа што сакала да има секс?
Еве јас со некој сакам да имам секс вечер, некој рандом, ама не сакам да имам деца со него.
Еве ќе користиме заштита.
Зошто да го родам тоа дете?

Ова вашево е ДИСКРИМИНАЦИЈА, судите кој ќе живее а кој не, ни повеќе ни помалку, според волјата на жената за секс.
Не ја осудувам . Не ги осудувам луѓето што имаат доброволно секс. Туку оние што го одзимаат правото на живот на неродените деца, освен ако не се работи за некои исклучителни ситуации. А ти што мајка си барала да имаш секс со некој рандом за една вечер ?? Ако знаеш да шириш нозе ќе знаеш и дете да чуваш. Знаеш како велат после е*ење нема каење.

вообичаено не се согласувам со ставовите на пума, но во овој случај ја подржувам комплетно.
веќе поодамна имам кажано дека сум ЗА абортус, и тоа дека жената треба да го има тоа екслузивно право за таа одлука (ако сака), или во согласност со партнерот (ако го има).
овој пример со силување и взаемана согласност е многу лицемерен од поглед на “бебето“. во првото може ако сака, а во второто никако пошто таа сакала да се ебава. нели се работи за “бебето“? а не за тоа дали мајката уживала. нели тоа е живо?или помалку е живо ако е силувана?
живо(како посебен ентитет) е од моментот на раѓање. да знам дека сега ќе се нафрлите дека е живо од трети месец, или 5, или дека после 4 не се правело абортус, било опасно, и сл работи. но сепак додека не е посебен ентитет сметам дека нема ни право на глас.
ај вака, некоја е трудна, .... носи дете веќе 6 месеци, и решава дека не треба да го роди детето. брц ножот, го “убива“ а она останува жива. убиство е тоа?

Не ја осудувам . Не ги осудувам луѓето што имаат доброволно секс. Туку оние што го одзимаат правото на живот на неродените деца, освен ако не се работи за некои исклучителни ситуации. А ти што мајка си барала да имаш секс со некој рандом за една вечер ?? Ако знаеш да шириш нозе ќе знаеш и дете да чуваш. Знаеш како велат после е*ење нема каење.

Хахахахахах твојава логика е.... се освен логика.

После ебење нема каење, но ШТО ЗГРЕШИЛ ПЛОДОТ?

Дај размисли што пишуваш пред да истрескаш нешто.
Исклучителна ситуација е ЗДРАВСТВЕНА, а не оргазмична.

Судиш кој ќе живее а кој не според ОРГАЗАМ.

И зошто детето кое сум го направила со доброволен секс да оди во дом, а ова од силување да не оди во дом?

Хахахахахах твојава логика е.... се освен логика.

После ебење нема каење, но ШТО ЗГРЕШИЛ ПЛОДОТ?

Дај размисли што пишуваш пред да истрескаш нешто.
Исклучителна ситуација е ЗДРАВСТВЕНА, а не оргазмична.

Судиш кој ќе живее а кој не според ОРГАЗАМ.

И зошто детето кое сум го направила со доброволен секс да оди во дом, а ова од силување да не оди во дом?
Ти најде да се смееш за логика, што немаш излезено од твојот затворен пумовски свет на (не)логика. Аман што се замараш ти што згрешил плодот, не е кучешки на твојот Бубу да се замараме сега :D . И така ти меѓу живот на куче и живот на бебе, секогаш го подржуваш животот на кучето пред бебето. Да се отвори нова тема за абортус на кучки и мачки, сигурен сум дека ќе бидеш против абортусот кај животните. А тука се изнаплука за тие што се против абортусот кај луѓето. Што би рекол еден друг член во кој дизниленд свет живееш девојко.

Тоа си е екслузивно право на мајката која го носи тој плод нејзино тело-нејзин плод ... независно на тоа дали плодот е зачнат при силување(кое е кривично дело) или пак при доброволен секс било со партнерот/клиентот...
И онака плодот претставува само збир на клетки нема ни свест ни ништо ... откако плодот т.е. бебето ќе се роди е тогаш е веќе касно и ако не и се чува нека го даде во дом !
Незнам зашто толку многу се скока против абортусот кога плодот и припаѓа на мајката нејзино тело-нејзин плод и плус како тоа абортусот претставувал убиство, убиство на што, убиство на збир од клетки... доколку е во рана фаза на бременоста !

Тоа си е екслузивно право на мајката која го носи тој плод нејзино тело-нејзин плод ... независно на тоа дали плодот е зачнат при силување(кое е кривично дело) или пак при доброволен секс било со партнерот/клиентот...
И онака плодот претставува само збир на клетки нема ни свест ни ништо ... откако плодот т.е. бебето ќе се роди е тогаш е веќе касно и ако не и се чува нека го даде во дом !
Незнам зашто толку многу се скока против абортусот кога плодот и припаѓа на мајката нејзино тело-нејзин плод и плус како тоа абортусот претставувал убиство, убиство на што, убиство на збир од клетки... доколку е во рана фаза на бременоста !
:cuc: скоро исто и јас кажав

Ти најде да се смееш за логика, што немаш излезено од твојот затворен пумовски свет на (не)логика. Аман што се замараш ти што згрешил плодот, не е кучешки на твојот Бубу да се замараме сега :D . И така ти меѓу живот на куче и живот на бебе, секогаш го подржуваш животот на кучето пред бебето. Да се отвори нова тема за абортус на кучки и мачки, сигурен сум дека ќе бидеш против абортусот кај животните. А тука се изнаплука за тие што се против абортусот кај луѓето. Што би рекол еден друг член во кој дизниленд свет живееш девојко.

Ова ти е најлесен начин на објаснување? Ад хоминем веќе го преживеавме, а докажува и до каде ти се капацитетите.

Ајт терај си по патот.
--- надополнето: 14 април 2013 во 21:09 ---
:cuc: скоро исто и јас кажав

Џабе кажувате, кога овие поим немаат зошто бранат абортус.
Можело од силување, не можело од љубов, кучешки живот и еден куп неповрзани муабети.

За да имаш мислење за нешто, прво треба и да знаеш што е тоа.
Али, форум е ова, не се ставаат оценки :)

Тие што се категорично против абортусот се деца/внуци на забрадениот и замантиен дедо Штефи ... :)
Шала на страна, значи црквата е строго против абортусот, за црквата абортусот е еднаков на убиство ... ОК ставовите на црквата и денеска се потполно исти како и ставовите кои ги имала истата пред 5/10 и повеќе векови, денеска црквата веќе ја нема својата моќ(поради секуларноста на државите) но продолжена рака на црквата се демо-христијанските конзервативни десничарски партии кои ги трубат овие демек вредности ... да вредност е да имаш семејство и да имаш дете/деца никој тоа не го порекнува но извинете да се става равенство помеѓу абортус т.е. уништување на плод кој претставува збир од клетки и кој нема ниту свест ниту ништо со убиство е стварно нон-сенс и воопшто не ми се дискутира на ваквите глупи теми !
Тоа е право на жената/мајката да си одлучи ... нејзино тело-нејзин плод ... зашто да го носи и раѓа бебето доколку бременоста и настанала неочекувано, непланирано, непосакувано... и аман доста со тоа поставување на равенство помеѓу абортус и убиство ... убиство/злостор е ако на тоа бебе намерно му се наштети откако ќе се роди, се додека е во стомакот, а поготово доколку е во пораниот стадиум на бременост во никој случај не може овој чин(абортусот) да се смета за убиство !

Како бе ексклузивно право на мајката? Кај е тука таткото? До кога е плодот збир на клетки, и од кога почнува да не е? Имаш учено како се зачнува? Имаш некаде видено (интернет има се) како изгледа плод од 8 недели?
Јас ако не знам за нешто, нема ни да пишувам, се бламирате бе клетки ниедни! Барем збир да бевте...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom